Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 11751 tot 11755
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

'IS bouwt bolwerk uit in het hart van Europa'

Terroristen van de Islamitische Staat kopen grote lappen grond op bij het geïsoleerde dorp Osve op zo’n 100 km van de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Ze willen daar een basis voor hun activiteiten in Europa uitbouwen. Veiligheidsdiensten denken dat de regio het trainingskamp voor IS in Europa wordt van waaruit nieuwe terreuracties op Europees grondgebied kunnen worden gecoördineerd.

De locatie geeft IS een sleutelpositie in Europa vanwege de nabijheid van de Middellandse Zee, waar de terroristen al actief zijn in Syrië, Irak en Noord-Afrika. Volgens de Britse tabloïd Daily Mirror zijn de voorbije maanden 12 in het dorpje Osve opgeleide terroristen naar Syrië getrokken. Vijf van hen zijn ondertussen al omgekomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

'Goodbye falafel, hello McDonald's' - Amerikaanse fastfoodketen rekruteert in... Teheran

Een brede waaier westerse bedrijven maakt massaal plannen om hun terugkeer naar Iran voor te bereiden. Dat is het gevolg van het nucleaire akkoord dat Iran met de grote westerse mogendheden en de Verenigde Naties over zijn nucleaire ambities heeft ondertekend. Door het akkoord vallen immers de sancties tegenover Iran weg, waardoor vele bedrijven een nieuwe exportmarkt hopen te kunnen aanboren.

Iraanse media registreerden onder meer de komst van een Italiaanse regeringsdelegatie onder leiding van Adolfo Urso, vice-minister voor economische ontwikkeling, die vooral uit zou zijn op een aantal belangrijke elektriciteitscontracten. Daarnaast werd ook de komst aangekondigd van een Duitse economische missie met een zestigtal bedrijven, waaronder Siemens, Linde, Volkswagen Daimler.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Goudprijs zakt naar laagste niveau in vijf jaar

De goudprijs in dollars zakte vanmorgen naar het laagste niveau in vijf jaar. In de vroege ochtend schoot de prijs van het edelmetaal met meer dan $30 omlaag naar een dieptepunt van minder dan $1.100 per troy ounce. Dat is een prijs die we sinds het voorjaar van 2010 niet meer hebben gezien. Opvallend is dat beleggers hun exposure aan goud afbouwen, maar dat tegelijkertijd de vraag naar fysiek goud onder particulieren toeneemt. Bij Hollandgold en Goudstandaard zagen we de afgelopen weken een stormloop op beleggingsgoud en op zilveren munten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Grieken voldoen afbetalingen aan ECB en IMF

Griekenland voldoet maandag zijn uitstaande betalingen van in totaal 6,8 miljard euro bij de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Dat meldde het Griekse ministerie van Financiën maandagochtend.

De betalingen hangen samen met het akkoord dat Griekenland een week geleden sloot met de andere erolanden. Daardoor kan er worden onderhandeld over een nieuw pakket noodleningen en wordt Griekenland voorzien van een overbruggingskrediet voor de komende maanden. Daarmee kan het land voldoen aan de aflossingsverplichting bij de ECB en kan de achterstand in betalingen aan het IMF worden weggewerkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

De échte reden van de goudprijscorrectie

De goudprijscorrectie die zich momenteel voltrekt is geen reden tot paniek. Dat kon je hier vorige week al lezen.

Een plotse goudprijzendip op korte termijn is altijd een koopsignaal. Goud is al 4000 jaar stabiel in waarde en momenteel de beste verzekering tegen zwaar monetair weer.

De correctie is niets meer dan een logisch gevolg van de data die de Nationale Bank van China naar buiten heeft gebracht betreffende haar reële goudreserves. De laatste cijfers dateren alweer van 2009.