Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 11751 tot 11755
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Amerikaanse schaliegasproducenten moeten investeringen noodgedwongen terugschroeven

Na meer dan een decennium van ongebreidelde groei moet de schaliegassector in de Verenigde Staten zijn investeringen op een lager pitje draaien. Nu de olieprijzen wereldwijd zijn ingezakt, zijn de financiële instellingen volgens de Britse zakenkrant Financial Times immers terughoudend geworden met leningen voor de sector.

De winning van schaliegas, ook bekend als fracking, zorgde sinds het begin van deze eeuw voor een kleine economische boom in verschillende Amerikaanse regio's.

Bron: www.market
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Heeft de iPhone van Apple een mooie toekomst achter zich?

Deze week, om precies te zijn op woensdag 9 september, zal Apple zijn nieuwe iPhone ten doop houden. De plaats van handeling is het Civic Auditorium in San Francisco, waar in 1977 Steve Jobs de Mac II bij het grote publiek introduceerde. De belangstelling voor de bijeenkomst is groot. Het ziet er immers naar uit, dat de markt voor de smartphone na jaren van onstuimige groei gaat vertragen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Valutareserves China $93,9 miljard gezakt

China zag haar valutareserves in de maand augustus met $93,9 miljard dalen, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Chinese centrale bank. Dat was zowel in dollars als in percentages de grootste maandelijkse daling sinds mei 2012. Het land moest haar valutareserves aanspreken om de waarde van de yuan te stabiliseren en om de uitstroom van kapitaal op te vangen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

China dumpt dollar op grote schaal

De Chinese yuan verloor wederom terrein vandaag na de officiële bekendmaking gisteren dat haar Chinese deviezenreserves in augustus daalden met een record bedrag van $93.9 miljard. Met andere woorden dumpte China een kleine $94 miljard aan US Treasuries op slechts 1 maand tijd.

Werd eerder deze maand de euro aantrekkelijk gevonden als alternatieve valuta, nu dat de Europese Centrale Bank gehint heeft naar meer versoepeling is de Yen aan de beurt. De Yen profiteerde vandaag en steeg ten opzichte van de dollar en lijkt daarmee als beste uit de bus te komen als veilige haven.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Uitbreiding Russische militaire aanwezigheid in Syrië verontrust Verenigde Staten

Officieel stuurt Rusland militairen en materieel naar Syrië om de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) te bestrijden. Nu Rusland sinds kort zijn militaire aanwezigheid in Syrië aan het uitbreiden is, maken de Verenigde Staten zich echter steeds meer zorgen dat die strategie vooral de bedoeling heeft het Assad-regime te ondersteunen.

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken waarschuwt zelfs voor een mogelijke confrontatie tussen de Russische militairen en de coalitie die ter plaatse al Islamitische Staat bekampt en door de Verenigde Staten wordt geleid.

De Russische president Wladimir Poetin volgens de Amerikaanse nieuwssite Zerohedgetoe dat zijn land een belangrijke militair engagement heeft in Syrië. Officieel zijn de Russische militairen, net zoals andere buitenlandse legereenheden, in het land om Islamitische Staat te bestrijden.