Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 11756 tot 11760
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Waarde Chinese munt opnieuw verder onderuit

De waarde van de Chinese munt is woensdag voor de tweede opeenvolgende dag sterk gedaald.

De yuan verzwakte net als dinsdag met bijna 2 procent ten opzichte van de dollar. Dat zijn de sterkste dalingen van de afgelopen twintig jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Ex-PBOC adviseur: devaluatie yuan einde van tijdperk

Het einde van een tijdperk. Zo kenschetst Yu Yongding, een voormalig lid van China’s monetaire beleid commissie, het besluit van China om de waarde van de yuan met 1,9 procent te verlagen.

“De wisselkoers begint aan een periode van stabilisatie en wellicht zelfs depreciatie”, aldus Yu. “Het besluit van de People Bank of China’s (PBOC) om dinsdag de munt fors af te waarderen was ‘symbolisch’ voor deze verandering.”

De waarde van de yuan mag nu met bijna 2 procent dalen ten opzichte van de dollar. Deze devaluering is de meest significante aanpassing van de yuan sinds 1994, toen Beijing de munt met een derde liet dalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

140 woonblokken op elkaar geperst: dit is hoe de toekomst van wonen er had kunnen uitzien

De Nakagin Capsule Tower in Japan toont hoe de toekomst van wonen er had kunnen uitzien. De toren in Ginza werd ontworpen in de jaren 70 als een modulair gebouw vol capsules, die na verloop van tijd vervangen konden worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Brazilië nadert junkstatus bij Moody's

Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever over Brazilië. Moody's verlaagde gisteren de rating van het land naar Baa3, amper één niveau boven de junkstatus.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

VS waarschuwen China na valutastap

De Verenigde Staten waarschuwen Peking dat het beter is om de markt de waarde van de munt te laten bepalen. Dat is eerder ook beloofd door het land. Voor een oordeel over de gevolgen van de valutastap van China is het echter nog te vroeg, aldus een overheidswoordvoerder vandaag.