Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 11766 tot 11770
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Tsipras stuurt ministers die tegen akkoord stemden de laan uit

De Griekse premier Tsipras heeft de bewindvoerders uit zijn kabinet die tegen het hervormingsakkoord hebben gestemd de laan uitgestuurd.

Na het sluiten van een akkoord met de eurolanden, stuitte Tsipras binnen zijn eigen partij Syriza op veel verzet. Door de steun van oppositiepartijen wist hij het akkoord toch met een meerderheid door het parlement te loodsen.

De premier verving zijn minister Panagiotis Lafazanis (Energie) door Panos Skourletis. Ook staatssecretaris Dimitris Stratoulis (Arbeid) en staatssecretaris Costas Isychos (Defensie) moesten het veld ruimen. Daarvoor in de plaats komen Christoforos Vernadakis (Defensie) en Pavlos Chaikalis (Arbeid).

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 19 juli 2015

Op stedentrip in Europa: hier vind je de goedkoopste (en duurste) biertjes

Lekker op vakantie in een Europese hoofdstad of hippe kustplaats. Daar hoort natuurlijk een biertje bij, op het terras of vers gehaald bij de supermarkt. Maar hoe zit het met de bierprijzen in Europese topsteden? Pas op in Genève en sla je slag in de supers van Sevilla.

Wel eens gehoord van de Big Mac-Index? Dat is een terugkerend onderzoek van weekblad The Economist, waarbij de prijzen van Big Mac’s in verschillende landen worden vergeleken. De Big Mac-Index belicht onderlinge prijsverschillen tussen landen aan de hand van een standaard hamburger. Dat kun je ook met andere massaconsumpties doen: bier bijvoorbeeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Ook Tunesië bouwt nu een muur om vluchtelingen buiten te houden

Tunesië gaat een muur bouwen langs de grens met Libië om de toestroom van terroristen te stoppen. Dat heeft de Tunesische premier Habib Essid gezegd tegenover een nationale televisiezender. De muur krijgt een lengte van 170 kilometer. Daarmee zou ongeveer één derde van de grens tussen Tunesië en Libië moeten zijn afgeschermd.

Gehoopt wordt dat de muur de mogelijkheid zal hebben om infiltraties door fundamentalistische milities zoveel mogelijk te vermijden. De bouw van de muur is inmiddels van start gegaan. Gehoopt wordt de constructie tegen eind dit jaar helemaal klaar te krijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Mocht u nog twijfels hebben gehad over wie de baas is in China...

Met de arrestatie van tientallen vooraanstaande juristen en activisten heeft de Chinese president Xi Jinping duidelijk gemaakt dat hij niet de minste tegenstand tegenover zijn leiderschap of het gezag van de Chinese communistische partije zal dulden. Dat zeggen diverse waarnemers in een reactie op de actie van de Chinese politiediensten, die het voorbije weekend onder meer zijn binnen gevallen in de woningen van juristen die banden hadden met de mensenrechtenbeweging.

Onder de aangehouden advocaten bevonden zich onder meer Zhou Shifeng en Wang Yu, de raadslieden van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

De huizenmarkt in Amerika groeit verder

De huizenmarkt in Amerika kende de afgelopen jaren een zeer moeilijke tijd. Uiteraard was dit ook een van de sectoren die het hardst is geraakt door de financiële crisis. De huizenprijzen waren tijdens de jaren voor het uitbreken van de crisis immers behoorlijk sterk gestegen en dit had uiteraard te maken met de verstrekte zogenoemde ‘subprime’ hypotheken. Simpel gezegd waren dit zeer risicovolle tophypotheken die verstrekt werden aan mensen die deze hypotheek nooit zouden kunnen betalen.

Het gevolg was uiteindelijk een flinke zeepbel in de huizenmarkt die uiteindelijk keihard uiteen spatte. En vele mensen hebben de nare gevolgen van deze crisis ondervonden, voornamelijk de mensen die een dergelijke ‘subprime’ hypotheek hadden bemachtigd.