Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 11766 tot 11770
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Bas Jacobs lanceert nieuw boek: 'De prijs van gelijkheid'

Bas Jacobs heeft vandaag een compleet vernieuwde versie van zijn boek ‘De Prijs van Gelijkheid‘ gelanceerd. Centraal thema in dit boek staat de optimale inrichting van de welvaartseconomie. Hoe kunnen inkomen en vermogen zo doelmatig mogelijk worden herverdeeld?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Deze grootheden kopen nú grondstoffenaandelen

Op de beurs wordt u niet rijk als u pas aandelen koopt wanneer de bank dat adviseert. Grote kans dat u dicht bij de top instapt. De enige manier om het beter te doen dan de massa is in te stappen wanneer niemand meer een aandeel of sector wil hebben. Daar is moed voor nodig. Maar de volgende succesvolle beleggers weten niet beter. Ze hebben hun beursfortuinen er aan te danken.

En waar kijken deze grootheden nu naar? Vooral naar de grondstoffensector. Maar, zult u zeggen, de groei in China vertraagt toch? En er zijn enorme overschotten? Inderdaad. Maar dat is precies de reden dat de koersen van grondstoffenaandelen de afgelopen vier jaar met soms wel meer dan 90% daalden. Deze slimme beleggers slaan nú hun slag en kopen goedkoop in.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Krapte in de goudmarkt (en toch daalt de prijs?)

Je zou het niet zeggen aan de koersontwikkeling maar de fysieke edelmetaalmarkt kampt momenteel met tekorten.

De Nederlander Koos Jansen, die schrijft voor Bullionstar, maakt melding van ernstige tekorten in London.

Kopers uit China en India hebben massaal goud ingeslagen en de markt (tijdelijk?) leeggekocht.

Dit resulteert in hogere  “lease rates” (zeg maar de prijs die je betaalt om fysiek goud te lenen).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Brazilië zwaar onder vuur

De soevereine rating van Brazilië werd gisteren door Standard & Poor’s teruggebracht tot junkstatus. Het werd verlaagd naar BB+ en kreeg daarnaast ook nog eens negatieve outlook. Brazilië’s grootste Amerikaanse ETF tuimelde 6,6%. De downgrade en S&P’s waarschuwing dat een verdere verlaging mogelijk is, zet nog meer druk op het Braziliaanse economische team onder leiding van minister van Financiën Joaquim Levy.

Het land zal moeten bezuinigen of de belastingen verhoging wil het uit de huidige misère komen. Levy bleef niet snel achter met een reactie. Hij zei gisteren dat de toekomstige belastingverhogingen gezien moeten worden als een investering in de toekomst. “Fiscale soliditeit is de basis voor groei, het is een investering“, aldus Levy. De kans dat zijn medelanders dat ook zo zien is klein.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

'Olieproductie buiten Opec gaat fors dalen'

De olieproductie van landen die niet zijn aangesloten bij oliekartel Opec gaat dalen met een half miljoen vaten per dag in 2016.

Dit voorspelt het Internationaal Energieagentschap (IEA) vrijdag. Als de productie daadwerkelijk zo hard daalt, gaat het om de grootste afname sinds 1992.

Voor volgend jaar verwacht het agentschap een dagelijkse productie van 57,7 miljoen vaten per dag.