Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11771 tot 11775
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

De nieuwe CEO van Google groeide op in een tweekamerwoning in India

Sundar Pichai’s bliksemcarrière bij Google zet door: na een omvangrijke reorganisatie wordt hij de nieuwe CEO van het internetbedrijf.

Google-oprichter Larry Page kondigde maandag grote veranderingen aan. De zoekgigant gaat op in de holding Alphabet, een verzameling van alle activiteiten en bedrijven die nu onder de paraplu van Google hangen.

Page wordt CEO van Alphabet, met mede-oprichter Sergey Brin als president. Het internetbedrijf Google wordt voortaan geleid door Sundar Pichai, die in feite al de tweede man onder Page was.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Chinese centrale bank devalueert yuan

De Chinese centrale bank heeft dinsdag de yuan met 1,9% in waarde laten dalen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, de grootste waardedaling van de munt op één dag sinds 1994. De munt zakte weg naar 6,35 yuan tegenover de dollar, de laagste wisselkoers in bijna drie jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

China shockeert markt met grootste devaluatie yuan sinds 1994

De groei van de Chinese economie vertraagde. De kapitaalvlucht nam toe. En het IMF vertelde China onlangs dat het nog meer hervormingen door moet voeren om het mandje SDR-reservevaluta’s te komen. De optelsom van deze zaken resulteert vandaag in een devaluatie van de yuan met 1,9%, net binnen de dagelijkse limiet van 2%. En dat levert het volgende plaatje op.

De devaluatie door de PBoC is de grootste yuan-daling op één dag sinds januari 1994. De centrale bank stelt dat de hoge reële valutakoers van de yuan zorgen baarde. Ook verzwakte de export in juli met maar liefst 8,3%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Dit is de reden waarom China blijft groeien…

De Chinese economie mag dan op dit moment wel even in een vertraging terecht zijn gekomen, maar over de afgelopen jaren zal de Chinese overheid niet klagen. China heeft zich namelijk ontpopt als het groeiland nummer één en er lijken maar weinig landen in de buurt te komen van China. Er zijn namelijk haast geen andere landen die kunnen groeien aan het tempo wat China weet neer te zetten. Toch lijkt China langzaamaan een transitie door te maken van een exportland naar een consumeerland.

Wanneer we echter zeggen dat de Chinese economie gevoed wordt door miljarden schulden, zullen veel mensen ons verbaasd aankijken. Maar het is waar, de Chinese economie is verslaafd geworden aan het stijgende schuldenplafond en dat zou in de toekomst wel eens de nodige problemen kunnen gaan veroorzaken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Is de dollar klaar voor een flinke draai?

De dollar is sinds het jaar 2014 flink sterker geworden en dit is uiteraard het directe gevolg van de sterk verbeterde Amerikaanse economie. Het afgelopen anderhalf jaar zijn de macrocijfers drastisch verbeterd en uiteraard kon de stijging bij de dollar daarom ook niet uitblijven.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de posities in de dollar het afgelopen anderhalf jaar ook sterk zijn gestegen. Toch moeten we ook rekening houden met een flinke correctie. Een andere grafiek waarschuwt ons immers voor een eventueel doemscenario voor de dollar.