Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 11776 tot 11780
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Is de dollar klaar voor een flinke draai?

De dollar is sinds het jaar 2014 flink sterker geworden en dit is uiteraard het directe gevolg van de sterk verbeterde Amerikaanse economie. Het afgelopen anderhalf jaar zijn de macrocijfers drastisch verbeterd en uiteraard kon de stijging bij de dollar daarom ook niet uitblijven.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de posities in de dollar het afgelopen anderhalf jaar ook sterk zijn gestegen. Toch moeten we ook rekening houden met een flinke correctie. Een andere grafiek waarschuwt ons immers voor een eventueel doemscenario voor de dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Cormark Securities gelooft in hogere koperprijzen

De koperprijs is sinds 2011 flink gedaald, met name dankzij een afnemende vraag vangrootverbruiker China. Desondanks heeft Cormark Securities zijn langetermijnvoorspelling voor koperprijzen verhoogd van $2,75 tot $3 per pond.

Cormark staat niet alleen met zijn voorspelling. Zo heeft Thomson Reuters in zijn jaarlijkse Copper Survey becijferd dat de koperprijs minimaal $3,20 moet zijn om toekomstige koperproductie rendabel te maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Volg deze strategie beslist niet!

Investeren in aandelen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Tijdens het traden kunnen de emoties hoog oplopen en de meeste beleggers weten wel dat deze vervelende emoties meestal roet in het eten gooien. Ook een recent onderzoek van Bank of America Merril Lynch laat zien dat u deze emoties maar beter kunt negeren.

Tijdens dit onderzoek is aan de ene kant de ‘buy and hold strategie’ gevolgd en aan de andere kant de ‘paniek strategie’. Bij de laatst genoemde strategie verkopen de meeste beleggers hun stukken in de S&P 500 index bij een flinke rode dag van ongeveer 2 procent. Vervolgens kopen ze vaak hun stukken 20 dagen later weer terug, omdat ze dan verwachten dat de markten weer tot rust zijn gekomen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Greenspan waarschuwt voor bubbel in obligaties

Volgens Greenspan hangt ons een grote obligatiebubbel boven het hoofd. De voormalig voorzitter van de Federal Reserve suggereerde in gesprek met Bloomberg dat de verhouding tussen het rendement en de koers van obligaties compleet zoek is geraakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

15 niet te missen charts voor augustus

Technisch analist Greg Schnell zette de volgende 15 charts op een rijtje. Hou deze grafieken de komende tijd goed in de gaten!

Heeft een sterke correlatie met de olieprijs. Een bodem in de een dient de ander te bevestigen.

De daling van de olieprijs signaleert een gebrek aan vraag en overcapaciteit. Dit heeft ook zijn invloed op industriële aandelen. Want in 2014 was de olie-industrie nog goed voor een derde van alle kapitaalinvesteringen in de S&P 500.