Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 11776 tot 11780
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

De waanzin van Keynes pijnlijk blootgelegd

Werkloosheid? Weinig consumptie? “Excessief veel” spaargeld op de bankrekeningen? Het keynesiaanse recept weet raadt: publieke werken!

In Spanje weet men er alles van. Sinds begin jaren 2000, toen een de facto ontwikkelingsland plots kon genieten van Duitse interesten kon het geld niet op. Een vastgoedbubbel die zijn gelijke niet kent.

Eén van de keynesiaanse paradepaardjes van Spanje was de bouw van luchthavens. Spanje is populair bij toeristen en om toeristen naar meer plaatsen in Spanje te lokken moesten dus meer luchthavens gebouwd worden. Logisch toch?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

SPECIAL: Goudsector onder de loep

De afgelopen week wisten de aandelenmarkten te sluiten met mooie winsten. De goudkevers kunnen echter niet terugkijken op een winstgevende week; de goudprijs daalde flink in waarde en uiteraard moesten de goudmijnaandelen volgen. Wij brengen voor u de schade in beeld.

Op de grafiek hierboven kunnen we het dalende trendkanaal zien van de goudprijs. Zoals u kunt zien zijn we op dit moment op een cruciaal punt terecht gekomen. In het verleden veerden we telkens op toen we de onderkant van het trendkanaal bereikte. Vanuit dat oogpunt zouden we dus het laagste punt van de afgelopen maanden wel weer bereikt kunnen hebben.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Schäuble suggereert ontslag in te dienen als gesprekken met Athene niet naar wens verlopen

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble heeft vandaag, in een interview met het weekblad Der Spiegel, laten verstaan dat hij de mogelijkheid van een ontslag niet uitsluit als het vervolg van de gesprekken met Athene niet de weg opgaat waarop hij gehoopt had. Hij erkende ook dat er, over het Griekse dossier, "meningsverschillen" bestaan tussen hem en bondskanselier Angela Merkel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

De volgende Mark Zuckerberg is niet wie u denkt dat hij is

Wanneer we ons een oprichter van een tech start-up voor de geest moeten halen dan gaat dat meestal zo: we zien een 20-jarige man die tijdens zijn jeugd dag en nacht computerspelletjes heeft gespeeld en vroegtijdig de unief heeft verlaten. Facebooks CEO Mark Zuckerberg, zeg maar. The New York Times maakt de denkoefening: stemt dit beeld overeen met de realiteit?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

IMF: Griekse onzekerheid kan Duits herstel in gevaar brengen

De leden van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben gewaarschuwd voor de onzekerheid rondom Griekenland. Zij stellen namelijk dat de onzekerheid die de hele Griekse schuldencrisis met zich meebrengt, het vertrouwen in Duitsland kan ondermijnen en een opleving van investeringen, die juist het herstel van Europa’s grootste economie kan stuwen, kan uitstellen.

‘Het risico van hernieuwde stress in de eurozone is toegenomen’ sinds een bailout voor Griekenland op 30 juni is verlopen, zo stelt het Internationaal Monetair Fonds in een verklaring. De verklaring is onderdeel van een assessment van het IMF over de Duitse economie die deze week naar buiten is gebracht.