Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 11781 tot 11785
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Greenspan waarschuwt voor bubbel in obligaties

Volgens Greenspan hangt ons een grote obligatiebubbel boven het hoofd. De voormalig voorzitter van de Federal Reserve suggereerde in gesprek met Bloomberg dat de verhouding tussen het rendement en de koers van obligaties compleet zoek is geraakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

15 niet te missen charts voor augustus

Technisch analist Greg Schnell zette de volgende 15 charts op een rijtje. Hou deze grafieken de komende tijd goed in de gaten!

Heeft een sterke correlatie met de olieprijs. Een bodem in de een dient de ander te bevestigen.

De daling van de olieprijs signaleert een gebrek aan vraag en overcapaciteit. Dit heeft ook zijn invloed op industriële aandelen. Want in 2014 was de olie-industrie nog goed voor een derde van alle kapitaalinvesteringen in de S&P 500.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

China waardeert yuan fors af om economie duw te geven

De Chinese centrale bank heeft dinsdag de yuan fors afgewaardeerd om zo de export en economie te stimuleren. De stap van de Chinese centrale bank kwam onverwacht.

De waarde van de yuan mag nu met bijna 2 procent dalen ten opzichte van de dollar. Dat is de sterkste waardedaling die de centrale bank van China ooit heeft doorgevoerd. Volgens China gaat het om een eenmalige ingreep.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

"Griekenland en geldschieters akkoord over derde steunpakket"

Griekenland en de internationale geldschieters zijn het vandaag eens geraakt over een nieuw steunpakket. Dat bevestigde een bron uit het Griekse ministerie van Financiën aan Reuters. Dankzij het akkoord zou een faillissement vermeden worden en kan het land in de eurozone blijven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

"Griekse crisis leverde Duitsland al 100 miljard euro op"

De een zijn dood is de ander zijn brood. Dat spreekwoord lijkt nu ook op te gaan voor de Duitse economie, die volgens een nieuw onderzoeksrapport de voorbije jaren fors heeft geprofiteerd van de schuldencrisis in de eurozone. Meer zelfs, ook als Griekenland zijn schulden niet terugbetaalt aan de Duitsers, houden die er nog altijd winst aan over.