EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
64
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11781 tot 11785
Geplaatst op: vrijdag 2 oktober 2015

Is de Derde Wereldoorlog woensdag begonnen?

Met deze wat apocalyptische titel bericht de Franse journalist Vincent Jauvert van het Franse magazine L’Obs over twee ogenschijnlijk los van elkaar staande evenementen, die globale gevolgen dreigen te hebben. Jauvert refereert tevens naar de op het eerste zicht weinig relevante moord op aartshertog Frans Ferdinand in Sarajevo in 1914. Eén maand later was W.O. I een feit.

[De huidige evenementen]

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 2 oktober 2015

Wanneer veren grondstoffen weer op?

Als er één sector is die het de laatste maanden of zelfs jaren hard te verduren kreeg dan is het wel die van de grondstoffen. Olie, ijzererts, koper, … zakten naar historische dieptepunten. De bedrijven die hierin actief zijn kregen bijgevolg meermaals klappen. Mijnaandelen zoals Glencore of Nyrstar, maar ook verwerkende bedrijven als ArcelorMittal, die de spijtige keuze maakte zelfbedruipend te worden wat ijzererts betreft.

Wat hebben we nu nodig om een ommekeer in te zetten? Twee zaken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 2 oktober 2015

Waar geeft jouw gemeente zijn geld aan uit?

Hoe wordt jouw belastinggeld besteed? Je kan het nu zelf checken, de financiële rapportages van de lokale overheden staan online. Alle data is op een website gezet door de stichting Open State Foundation.

Lees verder op www.marketupdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 2 oktober 2015

Wereldsteden met kortste werkdagen

1 Parijs Wanneer je een relaxt werkrooster wilt hebben moet je in Parijs gaan wonen en werken. UBS heeft uitgezocht dat een Parijzenaar ongeveer 35 uur per week werkt en ook nog eens 29 vrije dagen heeft, dit komt neer op 1609 uur per jaar voor een full time baan.

Lees verder op www.marketupdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 2 oktober 2015

Nederland mag weer aanschuiven bij G20

Voor het eerst sinds 2011 mag weer een Nederlandse minister aanschuiven bij een bijeenkomst van de G20, de groep van de twintig grootste economieën in de wereld. 

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) is volgende week in Istanbul welkom bij de jaarlijkse vergadering van ministers van Handel van de G20.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs