Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 11786 tot 11790
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Mocht u nog twijfels hebben gehad over wie de baas is in China...

Met de arrestatie van tientallen vooraanstaande juristen en activisten heeft de Chinese president Xi Jinping duidelijk gemaakt dat hij niet de minste tegenstand tegenover zijn leiderschap of het gezag van de Chinese communistische partije zal dulden. Dat zeggen diverse waarnemers in een reactie op de actie van de Chinese politiediensten, die het voorbije weekend onder meer zijn binnen gevallen in de woningen van juristen die banden hadden met de mensenrechtenbeweging.

Onder de aangehouden advocaten bevonden zich onder meer Zhou Shifeng en Wang Yu, de raadslieden van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

De huizenmarkt in Amerika groeit verder

De huizenmarkt in Amerika kende de afgelopen jaren een zeer moeilijke tijd. Uiteraard was dit ook een van de sectoren die het hardst is geraakt door de financiële crisis. De huizenprijzen waren tijdens de jaren voor het uitbreken van de crisis immers behoorlijk sterk gestegen en dit had uiteraard te maken met de verstrekte zogenoemde ‘subprime’ hypotheken. Simpel gezegd waren dit zeer risicovolle tophypotheken die verstrekt werden aan mensen die deze hypotheek nooit zouden kunnen betalen.

Het gevolg was uiteindelijk een flinke zeepbel in de huizenmarkt die uiteindelijk keihard uiteen spatte. En vele mensen hebben de nare gevolgen van deze crisis ondervonden, voornamelijk de mensen die een dergelijke ‘subprime’ hypotheek hadden bemachtigd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Het is weer tijd om goud te kopen

Bloedrode beursdag voor precious metalbugs. Goud en platina tekenen historische laagterecords op. Reden tot paniek? Alles behalve.

Voor goud ziet de toekomst er rooskleurig uit. De prijscorrectie lijkt niet het gevolg van een plotse dumping van fysiek goud en futures. Belangrijke goudmijnen en trainers hebben plots hun prijzen herzien. Mogelijk heeft dat te maken met een revaluatie van de geschatte reserves.

De plotse prijsimplosie is in staat vele goudbedrijven over kop te jagen. De marges zijn immers niet zo groot en productiekosten stijgen alleen maar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

"Belgisch geld krijgen we zelfs op middellange termijn niet terug"

"De Belgische bijdrage aan het reddingsplan voor Griekenland krijgen we op korte termijn en zelfs op middellange termijn niet terug. Als we het terugkrijgen, zal dat op zeer lange termijn zijn." Dat zei minister van Financiën Johan Van Overtveldt vandaag in Terzake op Canvas.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Google op hoogste koers ooit

Google stond gister in de schijnwerpers op de Amerikaanse beurs. Het aandeel van de internetgigant steeg fors op beter dan verwachte kwartaalcijfers. Daarbij werd de hoogste koers ooit neergezet.