Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11786 tot 11790
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Sterkste krimp Russische economie sinds 2009

De Russische economie is in het tweede kwartaal van dit jaar nog harder gekrompen dan in de eerste drie maanden.

In de maanden april tot en met juni werd de Russische economie 4,6 procent kleiner. Dat is de sterkste daling sinds 2009. In het eerste kwartaal kromp de economie al met 2,2 procent. Premier Dmitri Medvedev gaf bij de presentatie van die cijfers, eind april, nog aan tekenen van stabilisatie te zien.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Zilverprijs kan stijgen door daling prijzen basismetalen

Zilverprijs kan stijgen door daling in zilverproductie als gevolg van daling prijzen basis metalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

De komende tien jaar zal China economisch overtroffen worden door India

Punita Kumar-Sinha verwacht dat China de komende tien jaar op alle gebieden in zal worden gehaald door India, ze verwacht een snelle groei van de Indiase economie. Kumar-Sinha is oprichter en managing partner van Pacific Paradigm Advisors en voormalig CIO van Blackstone Asia Advisors. Zij investeert al meer dan 25 jaar in Indiase en opkomende markten. Zij zit niet alleen in verschillende Raden van Bestuur van Indiase bedrijven maar host jaarlijks ook een tv-serie aangaande investeringen op ET Nu – een van de meest toonaangevende zakelijk nieuws kanalen in India.

Dit of volgend jaar zal India China gaan inhalen in reële groei van het BBP. De laatste tien jaar groeide China met ongeveer 9,9%, India volgde met 7% tot 7,4%. Maar waar China’s economie tegenwoordig vertraagt doet de Indiase economie het alleen maar beter. Van alle grote Aziatische economieën, zal India waarschijnlijk de snelst groeiende zijn de komende tien jaar, aldus Kumar-Sinha.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Dwingt Poetins haringoorlog deze kleine natie op de knieën?

Rusland vernietigde vorige week tot grote verbazing van de internationale gemeenschap tonnen westers - door de Russische douane geconfisceerd - voedsel. Velen zien in die daad het bewijs dat de sancties tegen het land weinig of niets hebben uitgehaald. Hoewel Moskou door een moeilijk periode gaat, houdt het land verrassend goed stand. 

Het Kremlin dreigt er nu ook mee het voedselembargo uit te breiden naar andere landen die recent de sancties tegen Moskou hebben onderschreven. Een van die landen is IJsland en Poetins dreigementen vallen daar niet in dovemansoren, schrijft de Italiaanse Corriere della Serra:

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Eurozone nu opeens het beste jongetje van de OESO-klas

De economie van de eurozone is in juni in een stabiel tempo gegroeid, terwijl in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië de groei wat lijkt af te zwakken.

Dat blijkt uit cijfers die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag presenteerde op basis van haar conjunctuurbarometer.

Volgens de OESO trekt de groei in Frankrijk aan en blijft die stabiel in Duitsland en Italië. Voor China en Brazilië is de barometer juist iets gedaald, net als die voor de VS en Groot-Brittannië.