EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
28
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Bron: BNR.nl
18
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11791 tot 11795 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 4 december 2015

Iran weigert om olieproductie te beperken

Nu er eerder dit jaar een nucleaire deal is bereikt, kan Iran niet wachten om de olieproductie op volle toeren te laten draaien. De boodschap van de Iraanse olieminister aan de andere OPEC-leden is dan ook duidelijk: Teheran is geenszins van plan de productie in te perken.

“Andere landen hebben niks te zeggen over de hoeveelheid olie die Iran zal produceren in 2016,” zo zei de Iraanse minister van Olie, Bijan Namdar Zanganeh, in Wenen tegen journalisten. “Pas nadat we weer op de productieniveaus van voor de sancties zitten, zijn we bereid om met de OPEC-leden te onderhandelen over een nieuw plafond.”

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 4 december 2015

Dit is waarom goud eerder $1.500 aantikt dan $1.000

Goud en goudmijnaandelen staan al jaren onder forse druk, maar de druk neemt de laatste maanden nog toe. Met een goudprijs rond $1.060 zou men verwachten dat de voorspellingen uiteenlopen tussen $1.000 en $1.100. In realiteit zien we echter zo goed als geen enkele analist meer die opwaarts potentieel ziet voor de goudprijs, behalve True Contrarian.

Zo goed als iedereen verwacht een daling tot $1.000 of lager. Zelfs analisten die in het verleden nog positief waren doen vandaag niet anders meer dan negatieve voorspellingen uitten. Maar zoals dat met grondstoffen wel meer gaat, gaat de prijs in de andere richting dan de algemene consensus. Het zou dus goed kunnen dat de goudprijs eerder $1.500 aantikt dan $1.000.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 4 december 2015

Per jaar wordt er zo’n $10 miljard aan goud weggegooid

De volgende keer dat er een zwerver in een kliko graait, of je een opgeblazen afvalbak ziet denk jij twee keer na.

De volgende keer dat er een zwerver in een kliko graait, of je een opgeblazen afvalbak ziet denk jij twee keer na.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt in de publicatie Green Growth in the Netherlands 2015 dat Nederlanders op jaarbasis enorme aantallen waardevolle grondstoffen weggooien, waaronder €27 miljoen aan goud.

Deze grondstoffen zijn afkomstig uit apparaten die bij het restafval terecht komen. Er worden steeds meer elektronische en elektrische apparaten gebruikt, zoals lampen, laptops, tablets, koelkasten, smartphones en elektrische tandenborstels. Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben in totaal ruim 4 miljard kilo aan elektrische en elektronische producten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 4 december 2015

Leden OPEC botsen tijdens informele onderhandelingen

Vandaag vindt de jaarlijkse officiële meeting van de OPEC plaats in Vienna. Gisteren (3 december) werd er in de wandelgangen al officieus onderhandeld tussen de verschillende leden. En het lijkt erop dat er geen verrassende besluiten aankomen: de leden zijn het nog altijd oneens over mogelijke productiebeperkingen.

Een jaar geleden besloot Saoedi-Arabië om de productie volop te laten draaien, met als doel marktaandeel te behouden. Dit besluit leidde ertoe dat de prijs van Brent crude, de wereldwijde graadmeter, terugviel van 100 dollar per vat naar 42 dollar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 4 december 2015

Draghi, dit was toch echt een zwaktebod

Draghi kondigde gisteren aan om het opkoopprogramma van de ECB met 6 maanden te verlengen.

Draghi kondigde gisteren aan om het opkoopprogramma van de ECB met 6 maanden te verlengen.

Concreet betekent dat 360 miljard euro extra cash.

Verder zullen banken ook een iets hogere boeterente betalen (0,30% ipv. 0,20%) voor gelden die ze parkeren bij de ECB.

Beleggers reageerden echter diep teleurgesteld.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs