Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 11791 tot 11795
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Google op hoogste koers ooit

Google stond gister in de schijnwerpers op de Amerikaanse beurs. Het aandeel van de internetgigant steeg fors op beter dan verwachte kwartaalcijfers. Daarbij werd de hoogste koers ooit neergezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

“Fed zit hoe dan ook fout met timing renteverhoging”

Wanneer de Federal Reserve de rente voor het eerst in jaren weer verhoogt, zal de Amerikaanse centrale bank er hoe dan ook naast zitten. Dat stelt althans, de Amerikaanse topeconoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman. De Fed zou een renteverhoging dit jaar dan ook nog niet moeten doorvoeren maar juist moeten uitstellen tot 2016.

Paul Krugman ziet voor het uitstellen van de rente tot 2016, 2 belangrijke argumenten. De eerste is volgens hem dat data niet aantonen dat de rentetarieven dit jaar verhoogd moeten worden. Het tweede argument is dat de Fed uiteindelijk hoe dan ook verkeerd zal zitten met de timing van de renteverhoging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Griekse banken maandag weer open

De Griekse banken zijn nu al 3 weken gesloten uit schrik voor een massale bankenrun door de onzekerheid of Griekenland nog bij de eurozone zou blijven. Hier zou snel verandering in kunnen komen. De ECB verklaarde dat het nog eens 900 miljoen euro extra noodsteun zou geven zodat de teller nu op 89,5 miljard euro komt te staan.

900 miljoen euro extra noodsteun lijkt ‘peanuts’ maar het heeft erg veel symbolische waarde. Op deze manier geeft Frankfurt aan dat het voldoende vertrouwen heeft in een verlengd verblijf van Griekenland binnen de eurozone. “Voor een technocratische instelling als de ECB is politieke rugdekking van cruciaal belang, maar we hebben er steeds het vertrouwen in gehad dat Griekenland binnen de monetaire unie zou blijven,” zei ECB voorzitter Mario Draghi in een interview.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Griekenland was nog maar het voorgerecht

Wie dacht dat met de Griekse deal de problemen voor de EU en de eurozone van de baan waren, is eraan voor de moeite. Sterker nog: wie dacht dat met het Griekse avontuur het ergste voorbij is, dwaalt.

Het volgende socialistische anachronisme dat op instorten staat is Italië. Elke seconde komt er 8866 euro staatschuld bij. Alleen al in mei werd de staatsschuld 23,4 miljard euro groter. Italië zit nu een aan een staatschuld van 133% van het BBP. Goed voor – hou u vast – 2218 miljard euro. Dubbel zo hoog als de Maastrichtnorm toelaat.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

EU: overbruggingskrediet 7 miljard voor Grieken mag uit noodpotje

Griekenland krijgt een overbruggingskrediet. De 28 landen van de Europese Unie zijn het eens geworden om een EU-potje, EFSM genaamd, te gebruiken om het noodlijdende Zuid-Europese land te helpen.

Dat maakte de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Valdis Dombrovskis (de Euro) vrijdag bekend. Het geld kan al maandag in Griekenland zijn, zei de vicevoorzitter. Het gaat om een totaalbedrag van 7 miljard euro.