EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
44
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
40
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11791 tot 11795
Geplaatst op: dinsdag 29 september 2015

Licht aan het einde van de tunnel voor grondstoffen?

Na een maandenlange bearish market voor grondstoffen en ook maandag weer een val van 2% voor olie denkt een analist dat de tijd van bearish grondstoffenaandelen gedaan is. Toch is hij er ook niet zeker van of het dan dit moment is waarop we aandelen in deze sector moeten aankopen.

“Ik denk dat de tijd voor bearish grondstoffen achter ons ligt, maar ik ben niet zeker of dit ook het moment is voor een bullish grondstoffenmarkt. Ik denk dat handelaars vooral een fout hebben gemaakt door nog niet veel eerder uit de grondstoffenmarkt te zijn getreden.”, aldus Dennis Gartman, hoofdredacteur van The Gartman Letter. “Het publiek zal nog een grote verkoper zijn de komende 2 weken maar nadien zullen grondstoffenaandelen gesteund worden door het vertrouwen van verse kopers.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 29 september 2015

Wordt Iran net zo’n economisch succes als Turkije?

Een groot land met een gezonde demografie. Lage schulden. En 9 procent van de wereldwijde oliereserves in de grond. Dit moet wel hét land zijn waar iedere belegger in wil investeren.

Een groot land met een gezonde demografie. Lage schulden. En 9 procent van de wereldwijde oliereserves in de grond. Dit moet wel hét land zijn waar iedere belegger in wil investeren.

Maar tot dit jaar is deze groeimarkt volledig genegeerd door beleggers. Waarom? Omdat het gaat om Iran, een land dat de afgelopen decennia in een economisch isolement heeft geleefd.

Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Iran en zes wereldmachten zijn eerder dit jaar overeengekomen dat een groot deel van de internationale sancties op Iran wordt opgeheven in ruil voor een strikte inperking van het atoomprogramma. Ligt hier een kans voor beleggers?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 29 september 2015

Griekenland verhoogt btw-tarief op zes eilanden

Griekenland gaat op 1 oktober het verlaagde btw-tarief op zes vakantie-eilanden afschaffen. Dat heeft het Griekse ministerie van Financiën meegedeeld aan het nieuwsagentschap Ana-Mpa.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 29 september 2015

Saoedi-Arabië op weg naar bankroet, 70 miljard USD aan reserves weggehaald uit buitenland

Waar het nieuws over de slechte financiële situatie in Saoedi-Arabië reeds enkele maanden bekend was lijkt het erop dat het land volop bezig is met het uitvoeren van noodplannen om zichzelf te behoeden van het faillissement. Helaas lijkt het erop dat dit een hopeloze zaak is door het stabiliseren van de lage olieprijzen.

De laatste 6 maanden zou Saoedi-Arabië niet minder dan 70 miljard USD teruggetrokken hebben uit de markten. Deze miljarden waren voornamelijk geïnvesteerd in wereldwijde fondsen door Saoedi-Arabië. Als grootste lid van de OPEC is dit een pijnlijk duidelijk voorbeeld hoe diep men moet snijden om te overleven na de val van de olieprijzen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 29 september 2015

Dit bedrijf brengt ons op de rand van nieuwe financiële crisis

In 2008 bracht het faillissement van Lehman Brothers ons aan de rand van een financiële catastrofe. Op het nippertje werd voorkomen dat ons hele financiële systeem instortte. Nu, zeven jaar later, riskeren we dit opnieuw mee te maken.

Glencore, de Zwitserse Grondstoffengigant, verloor vandaag 23% van zijn marktwaarde! Er wordt gevreesd dat het bedrijf zijn kredietrating zal worden verlaagd tot ‘junk’.

Dat is bijzonder problematisch voor het handelshuis. Want Glencore heeft niet alleen mijnen en landbouwgronden, de firma heeft een grote financiële poot.

De Zwitserse firma handelt in een groot aantal grondstoffen: steenkool, aardolie, aluminium, koper, katoen, suiker… en ga zo maar door.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs