Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 11796 tot 11800
Bron: BNR.nl
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Column Kees de Kort | Ramp voorkomen, maar voor hoe lang?

De Europese Unie heeft in een potje 7 miljard euro gevonden, weet BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Dat gaan ze overmaken naar Griekenland en Griekenland stuurt het onmiddellijk weer door naar de ECB en het IMF.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Duitsland zwaar afhankelijk van Chinese groeivertraging, kan nieuwe recessie Europa ontketenen

Waar de sterk dalende beurzen en de vertragende economie in China ver van ons bed zijn lijkt deze toch veel dichter te zijn dan sommigen denken. Dit door de grote export die de grootste economie naar China elk jaar verwezenlijkt.

Bijna 40% van de wereldwijde groei komt voort uit één land, namelijk China. Bij een groeivertraging of zelfs stilvallen van deze economie lijkt dit oppervlakkig geen enkel probleem te zijn aangezien dit ver van ons is. De export naar Europa zal zich verder voortzetten en iedereen is gelukkig…. . De praktijk is net iets minder rooskleurig dan dit scenario.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Dit grote Europese land schuifelt richting bankroet

Vorige week legde Albert Edwards, strateeg bij SocGen, een mooie Griekse parallel met Argentinië. Dat Latijns-Amerikaanse land veerde onmiddellijk en snel op na ontkoppeling van de eigen valuta met de US dollar. Het dreigen met allerlei vreselijke gevolgen van een Grexit is volgens hem dus pure bangmakerij.

Dat advies was echter aan dovemansoren besteed. Edwards begrijpt de uitkomst van afgelopen weekend wel een beetje. Het zijn nu eenmaal politici. En die voeren politiek. Wat hij niet begrijpt zijn twee zaken. En die kunnen uiteindelijk grote gevolgen hebben voor de financiële markten. We bekijken nu Edwards’ eerste zorg.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

China ondersteunt beurzen met 440 miljard euro, herstel zet zich voort

De koersen op de Chinese beurzen zijn vandaag opnieuw krachtig gestegen, door het vooruitzicht op verdere miljardensteun. De Composite Index in Shanghai dikte met meer dan drie procent aan, de Component Index in Shenzhen stond bij het afsluiten van de handel met ruim vijf procent in de plus.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Wil u zo gaan reizen in de toekomst?

De strijd voor armleuningen tussen passagiers zal in de luchtvaart van de toekomst compleet zijn verdwenen. Anderzijds zullen vele passagiers gedurende de volledige reis elkaar frontaal moeten aankijken. Dat zijn een aantal voorspellingen die volgens waarnemers uit de nieuwe ontwikkelingen voor het interieur van de vliegtuigen kunnen worden afgeleid.