Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11796 tot 11800
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Hall: “Analisten staren zich blind op schalie-olie”

Soms krijg je precies waar je op hoopte. Na de -16,6% die de $100-miljoen-Citi-bonus Andy Hall in juli behaalde, lazen we al wel wat quotes her en der. Maar dit weekend dook de volledige brief van de oliegoeroe aan zijn beleggers op. En kunnen we precies zijn denkpatroon volgen.

Allereerst ziet Hall ondanks de daling de fundamenten voor olie juist verbeteren:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Drie redenen om grondstoffen te kopen

Momenteel staan bekende graadmeters als de S&P 500 en Nasdaq Composite op recordniveaus, terwijl grondstoffenaandelen waarschijnlijk het minst populair zijn op de aandelenmarkt. Het is voor contraire beleggers dan ook tijd om commodity’s te overwegen.

“Grondstoffen vertegenwoordigen veel waarde ten opzichte van de rest van de markt” stelt Roland Morris, grondstoffenstrateeg bij Van Eck Global.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

“Wall Street 1929 + Japan 1989 = China 2015″

Hebben we dit al niet eens eerder gezien? Inderdaad, zo schrijft Gwynn Guilford op Quartz. De Chinese beurscrash heeft opmerkelijke parallellen met zowel de krach op Wall Street in 1929 als het hoogtepunt van de Japanse bubbel in 1989.

Laten we eerst de overeenkomsten van het huidige China met de VS in 1929 bekijken. Guilford somt op:

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Stevige winst voor Chinese beurs

De aandelenbeurzen in China gingen maandag stevig omhoog. Zwakke macro-economische cijfers uit China wakkerden de hoop op meer stimuleringsmaatregelen voor de op één na grootste economie ter wereld aan. De Chinese Shanghai Composite steeg tussentijds 3,8 procent en de kleinere Shenzhen Composite klom bijna 4 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Lage olieprijs aan pomp nauwelijks zichtbaar

De lage olieprijs vertaalt zich niet in een lagere benzineprijs. Een vat ruwe olie was in juli bijna de helft goedkoper dan in juli vorig jaar, maar benzine was de afgelopen maand maar 5,1 procent goedkoper dan een jaar geleden.

Dat meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) maandag. Het verschil komt vooral doordat er een vast bedrag aan accijns in de prijs zit begrepen en door de zwakke euro.