EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11796 tot 11800 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 2 december 2015

Iran sluit zich aan bij de New Development Bank

Terwijl de Amerikaanse hegemonie af lijkt te nemen op alle fronten – zeker ook een verwijzing naar het toevoegen van de yuan aan de Special Drawing Rights van het IMF gisteren – lijkt de wereld begonnen met het accepteren van een nieuw soort politieke en economische wereldorde. En de kwakkelende opkomende markten hebben daar alles mee van doen. Volgens het Iraanse persbureau Tasnim wil nu zelfs Teheran deel uit gaan maken van de BRICS New Development Bank. Dat gaf de Iranees onderminister van Economische Ontwikkeling – Mohammad Khazaee – in ieder geval aan.

De New Development Bank (NDB) – voorheen bekend als de BRICS Development Bank – is met een initiële kapitalisatie van $100 miljard opgericht door Brazilië en de andere BRICS-lidstaten: Rusland, India, China en Zuid-Afrika. In een poging om de economische banden met de BRICS-leden uit te breiden gaf Khazaee aan daar graag onderdeel van uit te willen maken. “Iran zal toetreden tot de NDB om haar samenwerking met de lidstaten verder te ontwikkelen“, zei de Iranese vice-minister.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 2 december 2015

Consensus omtrent 'Koning dollar' regeert de financiële markten

Zelden valt er in de financiële wereld zo’n consensus op te meten als voor 2016: ‘Koning dollar’ staat bovenaan zowat elke lijstje. De sputterende Europese economie die donderdag nog eens een ferme duw in de rug van de ECB zal krijgen (alle indicatoren wijzen op een verdere daling van de depositorente voor geld dat ‘s nachts bij de ECB wordt gestald en een uitbreiding van het opkoopprogramma, waarbij naast staatsobligaties nu ook bedrijfsobligaties of - naar Japans model zelfs - aandelen zouden worden opgekocht) zal net als alle andere grote economieën ook in 2016 moeten onderdoen voor de Amerikaanse. Dat kan enkel tot een nog zwakkere euro leiden. De eenheidsmunt noteerde maandag dan ook op zijn laagste niveau sinds maart tegenover de ‘greenback’.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 2 december 2015

Column Kees de Kort | Damned if you do, damned if you don't

De rente verhogen is geen goed idee. De rente laag houden ook niet. Mario Draghi en Janet Yellen hebben zich in een onprettig dilemma gemanoeuvreerd, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

De rente verhogen is geen goed idee. De rente laag houden ook niet. Mario Draghi en Janet Yellen hebben zich in een onprettig dilemma gemanoeuvreerd, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

In Portugal trekt de groei aan, neemt de werkloosheid iets af en worden de tekorten wat kleiner, maar Portugal zit wel met een schuldenprobleem. "De opgetelde schulden van Portugal, dus overheid, particulieren en bedrijfsleven, zijn opgeteld 380 procent - 380 procent! - van het nationaal inkomen", zegt Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 1 december 2015

0,05%: Sparen brengt niets meer op

De opbrengsten van een spaarrekening blijken weldra tot een absoluut minimum te worden herleid. Grootbank KBC heeft immers aangekondigd de basisrente van de spaarrekening van 0,10 procent naar 0,05 procent te zullen verlagen.

De bank zegt door het aanhoudend lage renteklimaat tot de maatregel gedwongen te zijn. Daarmee zakt de basisrente tot het laagste niveau uit de geschiedenis. Algemeen wordt verwacht dat ook de andere grootbanken het voorbeeld van KBC zullen volgen. De getrouwheidspremie blijft wel stabiel op 0,1 procent.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 1 december 2015

Mario Draghi kan niet anders dan stimulus opvoeren

December wordt de maand waarin de Amerikaanse en de Europese centrale banken een belangrijke rol gaan spelen. De Europese economie is goed aan het groeien dankzij de ondersteuningsmaatregelen van de ECB.  Komende donderdag zal ECB-voorzitter Mario Draghi bekend maken of deze maatregelen uitgebreid zullen worden.

De verwachtingen zijn alleszins hooggespannen nadat Mario Draghi al enkele keren heeft duidelijk gemaakt dat de Europese Centrale Bank er alles aan zal doen om de economie groeiende te houden en de inflatie zo snel mogelijk omhoog te krijgen.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs