Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 11806 tot 11810
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Lage olieprijs brengt olieproducerende landen in financiële problemen

Olieproducerende landen zoals Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) zijn gewend aan hoge inkomsten uit de export van aardolie. De uitgaven van de overheid zijn navenant: brandstof wordt gesubsidieerd, er zijn goede medisch en sociale voorzieningen en de defensie-uitgaven zijn hoog. Het defensiebudget van Saoedi-Arabië groeide afgelopen jaar met 17% tot 10% van het Bruto Nationaal Product.

In de grafiek hieronder zie je hoe de uitgaven van de Saoedische regering gestegen zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Fed is klaar voor verhoging, obligatiemarkt twijfelt

Het lijkt dan eindelijk te gaan gebeuren. Bestuursleden van de Federal Reserve laten doorschemeren dat de economie sterk genoeg is voor een eerste renteverhoging. Volgens Dennis Lockhart, voorzitter van de Atlanta Fed, moeten de economische cijfers wel heel erg tegen gaan vallen voordat hij in september tegen een verhoging zal stemmen.

Maar de obligatiemarkt is sceptisch. Laten we allereerst eens naar het korte eind van de curve kijken. Daar kruipt de 2-jarige Amerikaanse rente langzaam omhoog. Op 0,72% staat deze rente tegen de hoogtepunten van het jaar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

‘Ook derde steunpakket zal niet werken’

Een derde steunpakket voor Griekenland zal niet werken en slechts de problemen die de eurozone teisteren vooruitschuiven. Dat stelt de Finse minister van Buitenlandse Zaken Timo Soini in een interview over de kwestie. ,,We moeten toegeven dat dit niet gaat werken”, zo liet hij optekenen.

Zijn partij, de euro-sceptische De Ware Finnen, is evenwel bereid om over een nieuw reddingsplan voor Griekenland te praten. ,,Toestaan dat de Grieken falen, zou Europa alleen maar meer kosten”, aldus Soini.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Handelsoverschot Duitsland naar nieuw record

Het handelsoverschot van Duitsland groeit in 2015 naar verwachting naar een nieuw record van 8,1 procent van de economie.

[...]

De toename is te danken aan de lagere prijzen voor olie en gas. Dit alleen al zorgt voor een toename van het handelsoverschot van 1,2 procent. Zonder de prijsdaling van olie was het overschot gedaald.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Zwitserse centrale bank klaar om in te grijpen in frank

De Zwitserse centrale bank staat nog altijd klaar om te grijpen in valutamarkten als de waarde van de Zwitserse frank te hoog wordt.

[...]

Volgens Zurbruegg is de Zwitserse frank relatief nog hoog gewaardeerd ondanks een waardedaling de afgelopen tijd.