Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 11821 tot 11825
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

'De volgende drie jaren worden beter voor Europa,' maar niet om de reden die u denkt

“Er is iets gaande: de afstand tussen arm en rijk wordt te groot. Soms sta ik ervan versteld dat die ongelijkheid nog niet tot meer sociale onrust geleid heeft.”

Dat zegt Patrick De Maeseneire, de afscheidnemende CEO van het Zwitserse interimconcern Adecco, in een interview met het weekblad Humo.

De Maeseneire vertrekt daar eind deze maand en maakt er plaats voor een andere Belg, Alain Dehaze, die momenteel nog Adecco Frankrijk leidt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Na een renteverhoging stijgt de dollar – of toch niet?

De renteverhoging. Komt hij nu wel of niet dit jaar? Terwijl Hugh Hendry het volume van zijn Franse muziekzender nog maar eens omhoog draait, kunnen we het niet nalaten een opmerkelijke grafiek van Credit Suisse te laten zien. Wie zei ook alweer dat die renteverhoging tot een sterkere dollar zou moeten leiden?

Andrew Harthwaite van Credit Suisse merkt in een rapport op dat het optimisme over de dollar onder marktpartijen wijdverspreid is. Uit een poll van de bank bleek recent dat 70% van hun beleggingsklanten de komende 12 maanden een verdere stijging ziet. Dat is ook de visie van de bank zelf.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Handelsoverschot Duitsland naar record

Het handelsoverschot van Duitsland zal dit jaar naar verwachting een nieuw record bereiken dankzij de lagere olie- en gasprijzen. Duitsland is voor een deel van haar energiebehoefte afhankelijk van import en door de scherpe daling van de olieprijs dalen de importkosten. Het Duitse ministerie van Financien voorziet een overschot van 8,1% op de handelsbalans, tegenover 7,6% vorig jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 9 augustus 2015

Olie: The Big Picture

Is het soms oliedag bij Slim Beleggen, vraagt u zich af? Jazeker. Naast een blik op de strijd tussen invloedrijke olietraders en de sfeer in de markt zoomen we ditmaal uit voor het grote plaatje. En daarvoor kijken we naar de analyse en grafieken van Robert Rethfeld van Wellenreiter-Invest.

Allereerst merkt Rethfeld op dat de kans op een El Niño dit jaar zeer groot is. Dat impliceert een relatief warme winter voor de Midwest en de noordoostelijke staten van de VS. Gevolg: lagere vraag naar aardgas en dito prijzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 9 augustus 2015

Nieuw belastingparadijs in de maak

Maandag is Puerto Rico onder het gewicht van 73 miljard dollar staatsschuld bezweken. Het land ging, zoals verwacht, in faling.

Bovendien heeft Washington al laten weten dat het geen interesse heeft om het eilandstaatje van nieuwe kredieten te voorzien. Dat noopt de leiders van het failliete Caribische land tot drastische maatregelen.

De regering van Puerto Rico speelt nu met het idee om zich om te vormen tot belastingparadijs. Daarmee mikt het op Noord- en Zuid-Amerikaans kapitaal, voornamelijk uit de Verenigde Staten.