EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
30
kliks
29
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11821 tot 11825
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

Zwitsers onderzoeken mogelijke fraude metaalprijzen door banken

De Zwitserse toezichthouder Weko doet bij zeven banken onderzoek naar mogelijk gesjoemel bij de handel in edelmetalen.Ā 

De Zwitserse toezichthouder Weko doet bij zeven banken onderzoek naar mogelijk gesjoemel bij de handel in edelmetalen.Ā 

Dat maakte de waakhond maandag bekend.

Weko liet in een verklaring weten dat de banken mogelijk hebben samengespannen bij het vaststellen van de prijzen van de edelmetalen zoals goud, zilver en platina.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

BNP Paribas: ā€œBank Of England zal rente voor februari verhogenā€

De afgelopen twee maanden daalde het Britse pond 4,8 procent ten opzichte van de euro. Maar volgens analisten van BNP Paribas is het einde van deze neergang in zicht. Zij denken dat de Britse centrale bank de rente sneller zal verhogen dan de markten nu verwachten, en dat de ECB haar monetaire beleid verder zal versoepelen.

Het Britse pond heeft zich in de afgelopen jaren sterk gehouden ten opzichte van de euro. Maar de laatste twee maanden daalde de Britse munt met maar liefst 4,8 procent, de sterkste daling in 2,5 jaar.Ā Deze neergang zal echter van korte duur zijn, zo schrijven BNP analisten in een brief aan klanten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

Nog extra steunmaatregelen Japan?

De Japanse premier Shinzo Abe werd afgelopen week herverkozen als partijvoorzitter van de liberalen. Hij pakte daarbij meteen uit met een nieuw economisch plan. De bedoeling is om de Japanse economie tot 20% te laten groeien.

Japan worstelt al jaren met een zeer lage inflatie, zelfs deflatie. Premier Abe staat bekend om zijn ā€˜Abenomicsā€™, uitgebreide steunmaatregelen om de economie aan te jagen. Massaal geld in het systeem pompen, daar komt het op neer.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

Chinese kolenmijner zet 100.000 man op straat

Longmay Mining Holding Group zet binnen drie maanden 100.000 van de 240.000 werknemers op straat, zo meldt de China Daily. Longmay is de grootste kolenmijner in Noordoost-China. Het massaontslag is een van grootste in de afgelopen jaren.

Volgens de directeur van Longmay, Wang Zhikui, is de maatregel noodzakelijk ā€œom het bloeden te stelpenā€. Het bedrijf gaat eveneens niet-kolengerelateerde bedrijfsonderdelen in de verkoop zetten om de schuldenlast terug te dringen. Ondanks eerdere herstructureringen rapporteerde Longmay over 2014 een verlies van zoā€™n 5 miljard yuan, ofwel $ 815 miljoen. Sinds de kolenprijzen in 2012 begonnen te dalen heeft Longmay het zwaar. Volgens Deng Shun, analist bij energieconsultant ICIS C1 Energy, is het bedrijf een van de vele traditionele staatsbedrijven in de kolenindustrie die geconfronteerd worden met problemen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

Nederland zit achter Zwitsers bankgeld aan

Nederlandse autoriteiten hebben de Zwitsers gevraagd gegevens te delen van Nederlandse rekeninghouders bij de Zwitserse bank UBS. Op deze manier willen ze belastingontduikers achterhalen.

Lees verder op www.marketupdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs