Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11826 tot 11830
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 9 augustus 2015

Deze Nederlandse baggeraars speelden een sleutelrol bij het nieuwe Suezkanaal

Boskalis en Van Oord hebben een sleutelrol gespeeld bij de voltooiing van het tweede Suezkanaal. Het kanaal, dat donderdag officieel is geopend, moest in opdracht van de Egyptische president Al-Sisi in slechts een jaar gerealiseerd worden.

Om het Suezkanaal toekomstbestendig te maken, moest de capaciteit van het kanaal, een cruciale scheepvaartverbinding tussen Azië en Europa, worden vergroot.

Dat is gebeurd door een nieuwe 35 kilometer lange waterweg uit te graven, waardoor een deel van het Suez-traject twee parallel aan elkaar lopende vaarwegen heeft gekregen, schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl. Daarnaast is het bestaande Suezkanaal over een lengte van 37 kilometer dieper en breder gemaakt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 9 augustus 2015

Huurprijzen in grote steden rijzen de pan uit

In de grote steden rijzen de huurprijzen voor huurwoningen in de vrije sector de pan uit. In Amsterdam, Den Haag en Utrecht lagen ze in het tweede kwartaal 7 procent hoger dan een jaar eerder, in Rotterdam wel 9 procent.

Dat bleek vrijdag uit cijfers van Pararius.nl, naar eigen zeggen de grootste website voor huurwoningen in Nederland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 9 augustus 2015

Griekenland betaalt 186 miljoen euro terug aan IMF

Griekenland heeft aan het IMF een schuld van 186,3 miljoen euro terugbetaald. Het is de eerste keer sinds begin juni dat het land een terugbetaling binnen de voorziene termijn aflost. Griekenland is met zijn schuldeisers volop aan het onderhandelen over nieuwe financiële hulp.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Italië op weg naar Euro-exit

Waar er in Europa vaak gesproken wordt over het Griekse of Portugese probleem zijn er echter enkele veel groter maar meer bedekte problemen die wel degelijk de Euro kunnen meeslepen in zijn val.

In de pers werd vaak verwezen naar het feit dat Griekenland de euro kan meeslepen in zijn val maar uiteindelijk is de Griekse probleem vrij beperkt. Enkele andere grote Europese landen zijn er helaas een stuk slechter aan toe dan men laat uitschijnen en indien één van deze valt, valt de Euro daadwerkelijk naar beneden aangezien deze eenvoudigweg “too big to fail” zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Het nieuwe Suezkanaal in cijfers

Het Suezkanaal heeft een tweede waterweg, parallel aan de oorspronkelijke route, in gebruik genomen. De aanleg van een tweede traject, dat in amper twaalf maanden werd gerealiseerd, wordt gezien als een prestigeproject van de Egyptische president Abdul Fatah al-Sisi, zoals zijn voorgangers tijdens de farao-periode indrukwekkende piramides lieten bouwen. Het project zou ook een nieuwe impuls voor de Egyptische economie moeten worden.

Het Suezkanaal werd in 1869 in gebruik genomen en diende een verbinding te maken tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee. De nieuwe werken vertegenwoordigen de grootste uitbreiding uit de geschiedenis van het kanaal.

Experts hadden geraamd dat de aanleg van het nieuwe traject, dat een totale lengte heeft van 72 kilometer, vijf jaar in beslag zou nemen. Sisi zag de realisatie van de werken echter als een instrument om zijn positie te versterken nadat hij zijn voorganger Mohamed Morsi had afgezet. Hij eiste dan ook dat de werken in sneltempo zouden worden uitgevoerd.