Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 11831 tot 11835
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Het is weer tijd om goud te kopen

Bloedrode beursdag voor precious metalbugs. Goud en platina tekenen historische laagterecords op. Reden tot paniek? Alles behalve.

Voor goud ziet de toekomst er rooskleurig uit. De prijscorrectie lijkt niet het gevolg van een plotse dumping van fysiek goud en futures. Belangrijke goudmijnen en trainers hebben plots hun prijzen herzien. Mogelijk heeft dat te maken met een revaluatie van de geschatte reserves.

De plotse prijsimplosie is in staat vele goudbedrijven over kop te jagen. De marges zijn immers niet zo groot en productiekosten stijgen alleen maar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

"Belgisch geld krijgen we zelfs op middellange termijn niet terug"

"De Belgische bijdrage aan het reddingsplan voor Griekenland krijgen we op korte termijn en zelfs op middellange termijn niet terug. Als we het terugkrijgen, zal dat op zeer lange termijn zijn." Dat zei minister van Financiën Johan Van Overtveldt vandaag in Terzake op Canvas.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Google op hoogste koers ooit

Google stond gister in de schijnwerpers op de Amerikaanse beurs. Het aandeel van de internetgigant steeg fors op beter dan verwachte kwartaalcijfers. Daarbij werd de hoogste koers ooit neergezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

“Fed zit hoe dan ook fout met timing renteverhoging”

Wanneer de Federal Reserve de rente voor het eerst in jaren weer verhoogt, zal de Amerikaanse centrale bank er hoe dan ook naast zitten. Dat stelt althans, de Amerikaanse topeconoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman. De Fed zou een renteverhoging dit jaar dan ook nog niet moeten doorvoeren maar juist moeten uitstellen tot 2016.

Paul Krugman ziet voor het uitstellen van de rente tot 2016, 2 belangrijke argumenten. De eerste is volgens hem dat data niet aantonen dat de rentetarieven dit jaar verhoogd moeten worden. Het tweede argument is dat de Fed uiteindelijk hoe dan ook verkeerd zal zitten met de timing van de renteverhoging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Griekse banken maandag weer open

De Griekse banken zijn nu al 3 weken gesloten uit schrik voor een massale bankenrun door de onzekerheid of Griekenland nog bij de eurozone zou blijven. Hier zou snel verandering in kunnen komen. De ECB verklaarde dat het nog eens 900 miljoen euro extra noodsteun zou geven zodat de teller nu op 89,5 miljard euro komt te staan.

900 miljoen euro extra noodsteun lijkt ‘peanuts’ maar het heeft erg veel symbolische waarde. Op deze manier geeft Frankfurt aan dat het voldoende vertrouwen heeft in een verlengd verblijf van Griekenland binnen de eurozone. “Voor een technocratische instelling als de ECB is politieke rugdekking van cruciaal belang, maar we hebben er steeds het vertrouwen in gehad dat Griekenland binnen de monetaire unie zou blijven,” zei ECB voorzitter Mario Draghi in een interview.