Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 11836 tot 11840
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Economen breken Griekenland-plan totaal af

Plots zitten ze allemaal op een lijn: linkse, rechtse, klassiek-economische en keynesianistische economen. Het moet van voor de financiële crisis geleden zijn dat economen het nog zo roerend eens met elkander waren: Deze Griekenland-plannen zijn een zoveelste slag in de lucht.

Het akkoord over het derde reddingsplan voor Griekenland kan op weinig bijval rekenen onder economen, zo weet DeTijd.

De Keynesianisten, Paul Krugman en Paul De Grauwe zijn vooral kritisch ten overstaan van de harde houding die andere eurolanden aannemen in dit dossier.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Griekse deal is al meteen dode letter

Opvallend statement van Tsipras vlak voor de stemming over het akkoord met de schuldeisers: hij gelooft zelf niet in het akkoord. Hij gelooft niet dat deze maatregelen tot economische groei zal leiden.

Daarmee vallen maandenlange onderhandelingen, en zelfs een goedkeuring in het parlement, volledig in het water. Het is onwaarschijnlijk dat de eisen van de schuldeisers worden ingewilligd. Een kroniek van een aangekondigde grexit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

“Olieprijs kan naar 30 dollar per vat”

Terwijl de meeste beleggers zich zorgen maken over Griekenland, denkt Jim Cramer van Cnbc dat beleggers hun aandacht moeten richten op de olieprijs. De olieprijs is namelijk veel meer van directe invloed op Amerikaanse bedrijven, stelt hij.

De prijs van olie is recent weer hard gedaald. Zo daalde de olieprijs dinsdag naar 50 dollar, terwijl het een week geleden nog neerkwam op 59 dollar. Cramer is in ieder geval in shock, omdat toen de olieprijs rond de 60 dollar stond, hij ervan overtuigd was dat de onafhankelijke oliebedrijven leiderschap zouden tonen in de markten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Krijgen we een ‘euroregering’?

Het Europees Parlement debateerde vandaag, in de werkgroep Economische en Monetaire Zaken, over de toestand in Griekenland. Het hele debat werd live uitgezonden via het internet. Wie deze discussie gevolgd heeft, kon zijn hoed haast opeten.

De wereldvreemdheid sloeg weer toe in het EU-parlement: Stilaan dringt het tot iedereen door dat de euro gefaald heeft. Maar dan: de oplossingen!?

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

ECB verhoogt steun voor Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de hoeveelheid noodsteun die aan Griekse banken kan worden verleend vergroot. Dat zei ECB-president Mario Draghi tijdens een persconferentie.