Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11841 tot 11845
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Grieken moeten 14 luchthavens aan Duitsers verkopen in deze wrede koude financiële oorlog

Het Duitse Fraport, exploitant van onder meer de luchthaven van Frankfurt, krijgt toestemming voor de overname van veertien regionale luchthavens in Griekenland.

Fraport betaalt voor de veertien vliegvelden 1,2 miljard euro. Het is een van de grootste private investeringen sinds het uitbreken van de financiële crisis in Griekenland. In november 2014 was de overname al bijna rond, maar de nieuwe regering wilde de prijs in januari opnieuw onder de loep nemen.

Onder de vliegvelden die Fraport overneemt, zijn onder meer de luchthavens van de toeristeneilanden Kos en Rhodos. Ook de vliegvelden van luxe-eilanden Mykonos, Santorini en Skiathos komen onder Duits beheer. De exploitant neemt ook het vliegveld over van Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Waarom zoekt Shell zo haastig naar olie in Alaska?

Ongeveer 14% van de aardolie, die de VS verbruikt, komt door de Trans-Alaska-pijleiding uit de olievelden in Noord-Alaska. sidemapDie pijpleiding is sinds 1977 operationeel en 1988 was het piekjaar voor de pijpleiding: toen werden er iedere dag 2,1 miljoen vaten olie door de leidingen gepompt.

 Inmiddels is de olieproduktie en de hoeveelheid olie die door de pijpleiding stroomt in Noord-Alaska afgenomen tot ongeveer 500.000 vaten per dag. De komende jaren zal de produktie in Prudhoe Bay nog verder afnemen.

Als de olie in de Trans-Alaska-pijpleiding langzamer gaat stromen, koelt de olie ‘s winters sterk af en wordt dikker en stroperig. De kans bestaat dat de pijpleiding verstopt raakt door gestolde of bevroren olie. Dit risico wordt groter als de aardolie meer water bevat.

[...]

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

LME accepteert voortaan ook Chinese yuan

De Londen Metals Exchange (LME) accepteert sinds kort ook Chinese yuan als onderpand, wat betekent dat handelaren ook rechtstreeks met de yuan posities in grondstoffen kunnen aankopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Economen somber over eurozone

Recent economisch nieuws uit de eurozone stelde enigszins teleur. Weliswaar verraste Griekenland met sterke groei van 0,8 procent in het tweede kwartaal, maar tegelijkertijd stelde Frankrijk teleur. De Franse economie wist geen vervolg te geven aan de groei van de afgelopen drie kwartalen en stagneerde (0,0 procent groei).

Wat kunnen we nu verwachten voor de eurozone in de komende 12 maanden? Een peiling van Bloomberg onder 40 economen, uitgevoerd tussen 7 en 14 augustus, laat zien dat verwachtingen minder positief zijn dan voorheen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Goldman Sachs: “IJzerertsprijs daalt nog 30 procent”

De prijsdaling van ijzererts is nog niet voorbij, zo meldt Goldman Sachs in een bericht van 14 augustus. De bank denkt dat de grondstof nog 30 procent in prijs kan dalen nu de voorraden steeds groter worden en staalproductie in China afneemt.

“In tegenstelling tot wat de markt verwacht, denken wij dat staalproductie fors zal krimpen in de komende 18 maanden”, aldus analisten Christian Lelong en Amber Cai. “En de ijzerertsvoorraden zullen groeien.”