Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 11841 tot 11845
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Eén cruciale vaardigheid voor succes is voor iedereen bereikbaar

Bijna tachtig jaar na de eerste publicatie van de bestseller ‘Think and Grow Rich’ blijven de pijlers van het succes nog altijd onveranderd, al hebben ze misschien een modernere deklaag gekregen. Dat schrijft journalist Kathleen Elkins in een bijdrage voor het magazine Business Insider. Vandaag wordt gesproken over zachte vaardigheden en emotionele intelligentie, maar die eigenschappen zijn volgens Elkins altijd cruciaal geweest.

“In het boek ‘Think and Grow Rich’ bracht journalist Napoleon Hill verslag uit van zijn observaties over vijfhonderd miljonairs - waaronder Andrew Carnegie, Henry Ford en Charles Schwab - in het begin van de twintigste eeuw,” merkt Kathleen Elkins op. “Uiteindelijk zou ‘Think and Grow Rich’ één van de grootste beststellers uit de literaire geschiedenis worden.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

De grote Chinese GDP-hoax

Economen werkten deze week waarschijnlijk met een onderdrukt glimlachje hun Excel-sheetjes met Chinese economische groeicijfers bij. Zo ook Albert Edwards, strateeg bij SocGen. Maar hij beleefde eigenlijk nog meer lol aan de reacties her en der:

Meer marktvolgers vragen zich openlijk af of de GDP-cijfers wel kloppen. De Economist geeft de Chinese autoriteiten nog wel het voordeel van de twijfel, zoals de meesten. Maar ook zij vermoeden dat de data niet de hele werkelijkheid weergeeft:

De Economist denkt echter niet dat de cijfers helemaal uit de lucht gegrepen zijn, maar alleen gladgestreken. Zo zou China in de beginjaren 2000 juist de groei onderschat hebben om niet teveel in de kijker te lopen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

‘Beter Europees toezicht had problemen Griekse banken kunnen voorkomen’

Bij de start van de kredietcrisis kwamen de problemen van de banken op het bordje van de overheid. In Griekenland is het tegenovergestelde gebeurd. Dat was niet nodig geweest als politici het bankentoezicht beter hadden opgetuigd.

Dat stelt Ivo Arnold, hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. “De Griekse crisis laat zien dat de doelstelling van de bankenunie (centraal Europees toezicht op de Europese banken, red.) nog steeds niet is gerealiseerd. Wat was ook al weer die doelstelling? Dat was dat banken en overheden elkaar niet mee zouden sleuren in een crisis. En nu gebeurt dat weer. De Griekse banken komen in de problemen door de Griekse overheid”, constateert Arnold.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Goudvoorraad China stijgt met 57% naar 1.658 ton

China heeft vandaag voor het eerst in zes jaar weer openheid gegeven over de omvang van haar publieke goudvoorraad, zo meldt Bloomberg. Sinds 2009 heeft het land haar goudreserve weten uit te breiden van 1.054 naar 1.658 ton, een toename van 57 procent. dat is veel minder dan de duizenden tonnen waarover gespeculeerd werd.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Het is gewoon zo: "Succes gaat ten koste van anderen"

In de wereld van de internet-startups is Jason Calacanis een klinkende naam. Calacanis staat bekend als een zogenaamde angel investor, kapitaalkrachtige individuele die investeren in de hoop een bedrijf op lange termijn succesvol te maken, in tegenstelling tot de venture capitalists, die enkel naar kortetermijnwinst streven. Recent gaf Calacanis op zijn blog ook carrière-advies voor jongeren. En hoewel de taal van Calacanis ongemeen brutaal klonk, kregen zijn woorden veel bijval uit Silicon Valley.

“Veel mensen zullen vertellen dat de winst van de ene niet altijd ten koste hoeft te zijn van een ander,” schreef Jason Calacanis onder meer. “Dat is simpelweg niet waar. In de meeste startups is het aantal plaatsen beperkt en gaan de zetels naar de hardste werkers met de beste vaardigheden."