Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1186 tot 1190
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

Sven Hulleman: De huizenmarkt is een tikkende tijdbom

Volgens Sven Hulleman is de huizenmarkt in Nederland, en de gigantische hypotheekschuld die daaronder ligt, een tikkende tijdbom. Daarom hebben de banken en de politiek er na de crisis alles aan gedaan om de huizenprijzen weer te laten stijgen, zodat de problemen weer onder het tapijt geveegd konden worden. Als deze tijdbom barst zullen vooral de millennials die net een huis gekocht hebben het slachtoffer worden, zo verwacht Hulleman.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

Vergrijzing kost meer dan verwacht: 14 miljard

De kosten van de pensioenen en de gezondheidszorg stijgen doordat we allemaal ouder worden. Daardoor gaan we meer uitgeven aan de vergrijzing dan eerder geschat volgens de Vergrijzingscommissie. Indien we vandaag de rekening zouden betalen zou dat op 14 miljard euro uitkomen. Dat schrijft De Tijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

OPEC-landen pompen meer olie op dan consument behoeft

De landen die zijn aangesloten bij oliekartel OPEC pompen nog altijd meer olie op dan waar vraag naar is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

'Trump wil geen tweede termijn voor Fed-voorzitter Yellen'

Amerikaanse President Donald Trump is niet van plan om Janet Yellen volgend jaar te nomineren voor een tweede termijn als president van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

“We gaan hetzelfde pad op als in 1928 – 1929, de factuur komt in de herfst”

“De VS zijn op weg naar een crash zoals er nooit een is geweest. De reden is eenvoudig en alle pogingen om de economische groei verder aan te zwengelen door fiscale stimulus en belastingverlagingen zullen nutteloos blijken, want het aantal Amerikanen dat aan het werk is blijft dalen. Daarom zal ook de consumptie – die 70% van het Amerikaanse bbp vertegenwoordigt – blijven dalen.”

Dat had Mark Yusko, de CIO van Morgan Creek Capital Management, eind mei gezegd in een toespraak op de Mauldin Economics’ Strategic Investment Conference. En er was meer: