Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11851 tot 11855
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Chinezen en Russen jagen ook in Amsterdam op vastgoed

Vermogende Russen en Chinezen zijn bereid recordbedragen neer te tellen voor de mooiste appartementen en vakantiehuizen. Na Londen, New York, Berlijn en Parijs hebben vermogende Russen en Chinezen ook de grachtenpanden in de Amsterdamse binnenstad en de villa’s in de steden rondom de hoofdstad ontdekt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

IMF stelt China teleur: nog even geen yuan in SDR-mandje

Het IMF heeft het financiële huiswerk van China bekeken. Conclusie: de Chinese slingers kunnen naar alle waarschijnlijkheid nog even terug de kast in. Het land moet nog even doorzetten om te slagen en toegang te krijgen tot het mandje Special Drawing Rights (SDR).

Het IMF ziet nu als waarschijnlijke toetredingsdatum september 2016. Dat geeft China nog wat extra tijd om zich voor te bereiden. Tegelijkertijd zal daarmee de overgang naar een nieuwe reservemandje soepeler verlopen, zo stelt het fonds. Landen als Frankrijk staan open voor China’s wens opgenomen te worden, terwijl de VS tot nu toe steeds hamert op de noodzaak van flexibele wisselkoersen en verdere financiële hervormingen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Column Kees de Kort | Huizenprijzen omlaag, goed voor de kinderen

De bovenste laag van de Amerikaanse bevolking gaat het behoorlijk voor de wind, maar intussen blijven kinderen veel langer thuis wonen. Funest voor de woningmarkt, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Het idee is toch dat je een eigen huis gaat kopen als je 25 à 30 wordt, maar zo is het een min voor de huizenmarkt."

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Pensioenfondsen staan er stuk slechter voor

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er afgelopen maand een stuk slechter voor komen te staan, blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van onderzoekbureau Aon Hewitt.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Barrick Gold voorbereid op goudprijs van $900

Barrick Gold, het grootste goudmijnbedrijf ter wereld, heeft een scenario voorbereid voor een goudprijs van $900 per troy ounce. Dat werd woensdag duidelijk bij de presentatie van de kwartaalcijfers.