Nieuws / Artikelen met het woord

57635 artikelen gevonden. Artikel 11856 tot 11860
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Kan iemand rol van China als wereldwijde groeimotor overnemen?

Het lijkt dat geen enkel land in staat zal blijken om de rol van China als grote drijfkracht achter de wereldwijde economische groei over te nemen. Dat schrijft Noah Smith, professor financiële economie aan de Stony Brook University en auteur van de blog Noahpinion, in een column voor het persbureau Bloomberg. China is volgens Smith mogelijk het laatste land dat op de trein van de industrialisering heeft kunnen springen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Werkloosheid in Spanje op laagste niveau in vijf jaar

Het aantal werklozen in Spanje is gedaald tot het laagste niveau in 5 jaar. Het ministerie van Werk in Madrid deelde dinsdag mee dat er in juli ongeveer 4 miljoen werklozen waren, 8,5 procent minder dan het jaar voordien. Het is de grootste achteruitgang sinds met de huidige onderzoeksmethode wordt gewerkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Mark Mobius: ‘Daling olieprijs is door emotie gedreven’

De prijs van een vat Brent-olie zakte begin deze week voor het eerst in ruim een half jaar tot onder de 50 dollar. Het aanhoudende overschot en de dalende vraag drukken op het sentiment.

Begin mei kostte een vat Brent-olie nog 68 dollar en een jaar geleden was dat nog 115 dollar. Brent is de Europese standaard voor olie en verwijst naar het Brent-olieveld in de Noordzee.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Griekenland heeft 100 miljard schuldverlichting nodig

Griekenland moet naar schatting €100 miljard aan schuld kunnen afschrijven om te kunnen ontsnappen aan een aanhoudende deflatoire depressie, zo blijkt uit een grondige studie van het National Institute of Economic and Social Research (NIESR).

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Perth Mint verkoopt 29% meer zilver

De Perth Mint heeft de verkoop van zilver in juli behoorlijk zien aantrekken. Het Australische munthuis verkocht 29% meer zilver in de maand dat de zilverprijs sterk daalde.