Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 11861 tot 11865
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Barclays bank gaat Bitcoin betalingen accepteren

Barclays, één van de grootste banken in de UK, heeft aangegeven dat ze later dit jaar Bitcoin zullen accepteren als betaalmiddel. Voorlopig zullen alleen goede doelen gebruik kunnen maken van deze dienst. De bank zal niet zelf de bitcoins bewaren maar ze omzetten van bitcoin naar bijvoorbeeld euro's of dollars via een Bitcoin Exchange. Welke exchange dit gaat worden is nog onbekend. Barclays is hiermee de eerste bank in Europa en Amerika die bitcoin gaat accepteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Poetin wil dollar uitsluiten van Euraziatische handel

De Russische president Poetin wil de dollar en de euro uitsluiten van handel tussen Centraal-Aziatische landen, zo schrijft Russia Today. In een verklaring op de website van het Kremlin lezen we dat het gebruik van nationale valuta in de internationale handel gestimuleerd moet worden, zodat er meer liquiditeit in de binnenlandse valutamarkt komt en landen minder afhankelijk worden van de dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Dit is de grondstof die het meest steeg de laatste jaren (en blijft stijgen ondanks de crisis)

De vraag naar de grondstof cacao blijft de afgelopen tijd maar stijgen. Mede door de stijgende middenklasse in landen als China komen meer en meer mensen in contact met luxegoederen zoals chocolade.  Aangezien de productie afhankelijk is van de verbouwde grondstof welke niet plots kan verdubbelen is een sterke prijsstijging het gevolg hiervan.

Niet enkel gebruikers maar ook speculanten hebben de cacao-markt ontdekt de afgelopen jaren. Waar in juli voor een ton cacao ongeveer 3325 USD betaald werd was dit reeds een verdubbeling vergeleken met enkel jaren geleden. In 2006 was de prijs nog slechts 1500 USD welke in minder dan 10 jaar een verdubbeling betekent. Daarbovenop wordt er de komende jaren een verdere stijging verwacht welke deze grondstof dan ook interessant maakt voor speculanten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Olieconcern ConocoPhillips schrapt 1800 banen

De Amerikaanse oliemaatschappij ConocoPhillips schrapt 10 procent van zijn personeelsbestand, wat neerkomt op ruim 1800 banen. 

Dat maakt het op drie na grootste olie- en gasconcern van de Verenigde Staten dinsdag bekend.

De meeste banen verdwijnen in Noord-Amerika, waarbij op het hoofdkantoor in Houston zeker vijfhonderd banen worden geschrapt. Het bedrijf kampt met de gevolgen van de fors gedaalde olieprijzen en ziet zich genoodzaakt in te grijpen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Brexit? Britse commissie eist aanpassing vraagstelling voor EU-referendum

De manier waarop een vraag gesteld wordt bij een referendum kan bepalend zijn voor de toekomst van een land. De verkiezingscommissie voor het Britse referendum over het EU-lidmaatschap eist een zo neutraal mogelijke vraagstelling.

De juiste vraag stellen is soms lastiger dan je denkt. Toen de Griekse premier Alexis Tsipras afgelopen juni volkomen onverwachts een referendum uitschreef over het destijds voorliggende bezuinigingspakket van Griekenlands’ schuldeisers, kregen de Grieken een vraag voorgeschoteld waar zelfs doorgewinterde economen het moeilijk mee hadden.