Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 11861 tot 11865
Bron: NOS.nl
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Discussie over kwijtschelding Griekse schulden komt terug

De Griekse premier Tsipras gelooft niet in het akkoord dat hij maandag in Brussel sloot met de geldschieters, bekende hij gisteren. Een van die geldschieters - het Internationaal Monetair Fonds - lijkt ook grote twijfels te hebben bij de gemaakte afspraken. "De Griekse schuld kan alleen houdbaar worden gemaakt door maatregelen die veel verder gaan dan wat Europa tot nu van plan is", valt te lezen in een IMF-analyse.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Griekenland parlement stemt in met reddingsplan

Een meerderheid van het Griekse parlement heeft ingestemd met het reddingsplan dat maandag op de top van de eurozone is besproken. Daarmee gaat het parlement akkoord met hervormingen, bezuinigingen en belastingverhogingen die zijn afgesproken met de schuldeisers, in ruil voor een nieuw steunpakket. Het parlement stemde in de nacht van woensdag op donderdag, na een debat over de schuldencrisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Griekenland heeft niet enkel nood aan cash, maar ook aan ondernemerschap

Na maandenlange onderhandelingen heeft de Griekse regering eindelijk een akkoord met haar schuldeisers over een nieuw reddingsplan. Er worden weer tientallen miljarden euro’s in het noodlijdende land gepompt zodat het in de komende weken haar schulden kan afbetalen. Maar is dat geld alleen wel voldoende?

In ruil voor die miljarden moet Griekenland enorme hervormingen doorvoeren zoals de publieke sector aanzienlijk verkleinen, de BTW aanpassen en het brugpensioen afschaffen. Er wordt echter wel iets belangrijks over het hoofd gezien. De overheid mag dan wel al deze hervormingen uitvoeren, maar het zijn uiteindelijk de inwoners die de hervormingen moeten ondergaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

LEESTIP! | Vergeet de Fed: dit Chinese megaplan bepaalt de rente

Strateeg Steen Jakobsen van Saxo Bank is net terug van een tripje uit China. Na alle verhalen over Chinese groeivertraging, financiële problemen en bubbelige aandelenmarkten komt hij met een optimistisch verhaal. Want China is iets van plan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Vlam in de pan tijdens protest in Athene

De politie in de Griekse hoofdstad Athene heeft traangas ingezet tegen demonstranten die vandaag de straat op zijn gegaan uit protest tegen het akkoord met de Eurotop. Dat gebeurde nadat betogers petroleumbommen naar agenten hadden gegooid.