Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 11861 tot 11865
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Dit zijn de 8 landen die de meeste miljonairs wegjagen en 2 ervan liggen in de eurozone

China, India en Frankrijk zijn de landen die het meeste van hun miljonairs de deur uitjagen. Dat blijkt uit een studie van het Zuid-Afrikaanse studiebureau New World Wealth.

De rangschikking bevat de 8 landen wereldwijd die het hun miljonairs minst makkelijk maken. De onderzoekers keken naar de dollarmiljonairs die tussen 2000 en 2014 hun land inruilden voor een andere bestemming. Dat gebeurt niet altijd enkel uit fiscale, maar uiteraard soms ook om politieke redenen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Meer dan de helft van de 25 miljoen Europese werklozen zit al langer dan een jaar zonder baan

Het magazine The Economist heeft een aantal grafieken gepubliceerd die het probleem van de groeiende en structurele werkloosheid in Europa duidelijk in beeld brengen. Vooral de langdurige werkloosheid baart zorgen. Meer dan de helft van de 25 miljoen Europese werklozen zit al langer dan een jaar zonder baan.

Meer dan één op tien heeft zelfs al langer dan vier jaar niet meer gewerkt. Mensen die zo lang niet meer gewerkt hebben terug op de arbeidsmarkt krijgen, wordt een echte uitdaging voor Europa, al wordt uit de statistieken wel duidelijk dat het probleem niet overal op het continent hetzelfde is.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Column Kees de Kort | Onzekerheid

Opnieuw weinig nieuws uit Griekenland. Tenminste, dat lijkt zo, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Wat wel gebeurt is dat Syriza een congres organiseert, want Tsipras wil van zijn partij horen of ze op de goede weg zijn of niet.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Goud omhoog bij komende renteverhoging

De aangekondigde renteverhoging van de Fed in september zal de eerste zijn sinds 2006. Algemeen wordt aangenomen dat een stijgende rente slecht is voor goud omdat het geen inkomsten genereert. Wanneer de rente stijgt geven mensen de voorkeur aan obligaties en aandelen met dividend in plaats van goud. Maar HSBC’s Global Research laat zien dat dit niet klopt. De prijs van goud ging in het verleden juist omhoog wanneer de Fed daadwerkelijk de daad bij het woord voegde. The Reformed Broker legt uit:

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Werkloosheid eurozone blijft hangen op 11,1 procent in juni

De werkloosheid in de eurozone is in juni voor de derde maand op rij uitgekomen op 11,1 procent van de beroepsbevolking.

Volgens Eurostat waren in juni binnen de eurozone 17,8 miljoen mensen werkloos. Dat waren er 31.000 meer dan een maand eerder. In de gehele Europese Unie bleef de werkloosheid eveneens stabiel, op 9,6 procent. In de EU hadden 23,3 miljoen mensen vorige maand geen betaald werk.