Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 11866 tot 11870
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

LEESTIP! | Vergeet de Fed: dit Chinese megaplan bepaalt de rente

Strateeg Steen Jakobsen van Saxo Bank is net terug van een tripje uit China. Na alle verhalen over Chinese groeivertraging, financiële problemen en bubbelige aandelenmarkten komt hij met een optimistisch verhaal. Want China is iets van plan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Vlam in de pan tijdens protest in Athene

De politie in de Griekse hoofdstad Athene heeft traangas ingezet tegen demonstranten die vandaag de straat op zijn gegaan uit protest tegen het akkoord met de Eurotop. Dat gebeurde nadat betogers petroleumbommen naar agenten hadden gegooid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Rusland blijft dollars kopen

Russische rentetarieven zijn gedaald tot de laagste niveaus sinds november, nadat Bank of America heeft voorspeld dat de kosten om te lenen bij de centrale bank van Rusland verder verlaagd zullen worden.

De rente op 1-maands roebel fowards daalde eerder deze week met 5 basispunten naar 12,60 procent, na een piek op maar liefst 47,17 procent in december nadat de Bank of Russia de rente destijds verhoogde naar 17 procent. Dit was een noodmaatregelen om de valuta van het land, de roebel, te stabiliseren. De roebel daalde aan het begin van deze week tegenover de dollar, doordat ruwe olie – het belangrijkste exportproduct van het land – daalde dankzij een deal om de sancties tegen Iran te beëindigen.

Bron: wijwillenhetweten.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Britse bank bevriest rekening van groot Russisch persagentschap

London – De Britse bank Barclays heeft de rekening van een van Ruslands grootste staatspersagentschappen, Rossiya Segodnya, geblokkeerd omdat de directeur op de sanctielijst van de EU staat. Dat meldde Rossiya woensdag zelf. De Europese Unie had directeur Dmitry Kiselyov in maart 2014 op de lijst geplaatst met personen van wie de tegoeden bevroren worden en die een inreisverbod hebben gekregen als een reactie op de Russische annexatie van het Oekraïense schiereiland Krim. Op de lijst wordt Kiselyov een “centrale figuur van de overheidspropaganda” genoemd.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

IMF niet alleen streng voor Grieken: Duitsland moet opschieten met investeringen in infrastructuur

Griekenland is niet het enige EU-lid dat onder vuur ligt van het Internationaal Monetair Fonds. Het IMF richtte woensdag zijn pijlen op…Duitsland. Dat land zou wel eens wat meer vaart mogen maken met investeringen in de infrastructuur.

Dat staat te lezen in het jongste landenrapport dat het IMF over Duitsland uitbracht, schrijft de Wall Street Journal. In zo’n zogenoemd Artikel IV-Rapport houdt het IMF de macro-economische ontwikkelingen in een lidstaat tegen het licht.