Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 11871 tot 11875
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Rob Putter: Tsipras als contraire indicator voor koers euro

Voor valutahandelaren zou het eigenlijk jammer zijn als de Griekse premier Alexis Tsipras het veld ruimt, na de acceptatie van het loodzware akkoord van van afgelopen weekend. Want voor de koers van de euro werkt Tsipras als ‘contraire indicator’, signaleert Rob Putter.

Als een manager het even niet meer weet, vraagt hij het aan zijn personeel. Als een generaal het even niet meer weet, vraagt het aan zijn soldaten. Als een regeringsleider de weg kwijt is, schrijft hij een referendum uit. In alle gevallen is het een brevet van onvermogen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Hier liggen de kansen voor Nederlandse ondernemers in Iran

Het nucleaire akkoord met Iran  maakt de weg vrij voor handel met het land. Dat biedt enorme kansen voor Nederlandse ondernemers, van kassenbouwers tot multinationals.

Bijna 80 miljoen inwoners, één van de 20 grootste economieën ter wereld, een potentieel rijk land dankzij olie- en gasreserves die tot de grootste ter wereld behoren. Dat is Iran. Geen wonder dat de hele westerse wereld, inclusief Nederlandse ondernemers, staat te trappelen om naar Teheran af te reizen.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Zilveranalyse Roy 13 juli 2015

Afgelopen week bleek maar weer eens dat patronen zeer behulpzaam kunnen zijn.

Na de herstelpoging van vorige week vrijdag probeerden de stieren op maandag het positieve sentiment uit te bouwen en de koers terug te tillen tot boven de $15.75 hetgeen net niet lukte. Als we links in de grafiek kijken dan zien we dat die $15.75 een weerstand vormt, hier vinden we namelijk de bodem van april.

[ ... + kaart ]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Chinese beurs opnieuw hard onderuit

De aandelenbeurs in China ging woensdag opnieuw onderuit. Een beter dan verwachte groei van de Chinese economie wist het vertrouwen onder beleggers niet te herstellen.

De Shanghai Composite Index leverde tussentijds ruim 4 procent in.

De handel in aandelen van 790 Chinese bedrijven werd stilgelegd vanwege het bereiken van de dagelijks toegestane dalingslimiet van 10 procent.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Noodfonds mag banken rechtstreeks herkapitaliseren, maar...

Maar dan moeten de getroffen banken eerst zelf acht procent afschrijven op hun eigen en vreemd vermogen van schuldeisers en aandeelhouders (passiva).

Met name Nederland had aangedrongen op deze 'bail-in', waarbij eerst banken en hun eigenaars moeten opdraaien voor de kosten van de redding voordat er geldsteun van buiten komt. Het voorstel kwam uit de koker van Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem.

Op die manier werd in 2013 ook aan Cyprus noodhulp toegekend. Het land kreeg een noodpakket ter waarde van 10 miljard euro toegezegd om een faillissement te voorkomen. Spaarders en achtergestelde obligatiehouders moesten daar aan meebetalen. Bij de redding van SNS Reaal in februari 2013 werd een soortgelijke methode toegepast.

[...]