Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 11871 tot 11875
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Werkloosheid in Spanje op laagste niveau in vijf jaar

Het aantal werklozen in Spanje is gedaald tot het laagste niveau in 5 jaar. Het ministerie van Werk in Madrid deelde dinsdag mee dat er in juli ongeveer 4 miljoen werklozen waren, 8,5 procent minder dan het jaar voordien. Het is de grootste achteruitgang sinds met de huidige onderzoeksmethode wordt gewerkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Mark Mobius: ‘Daling olieprijs is door emotie gedreven’

De prijs van een vat Brent-olie zakte begin deze week voor het eerst in ruim een half jaar tot onder de 50 dollar. Het aanhoudende overschot en de dalende vraag drukken op het sentiment.

Begin mei kostte een vat Brent-olie nog 68 dollar en een jaar geleden was dat nog 115 dollar. Brent is de Europese standaard voor olie en verwijst naar het Brent-olieveld in de Noordzee.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

“Griekenland heeft €100 miljard schuldverlichting nodig”

Griekenland moet naar schatting €100 miljard aan schuld kunnen afschrijven om te kunnen ontsnappen aan een aanhoudende deflatoire depressie, zo blijkt uit een grondige studie van het National Institute of Economic and Social Research (NIESR).

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Perth Mint verkoopt 29% meer zilver

De Perth Mint heeft de verkoop van zilver in juli behoorlijk zien aantrekken. Het Australische munthuis verkocht 29% meer zilver in de maand dat de zilverprijs sterk daalde.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Grondstoffen naar laagste prijs in 12 jaar

De prijzen van grondstoffen zakten deze week naar het laagste niveau in meer dan twaalf jaar tijd. De Thomson Reuters CRB Index, een mandje dat bestaat uit 19 verschillende grondstoffen, dook onder de 200 punten en staat daarmee lager dan het dieptepunt van begin 2009.