Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 11881 tot 11885
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Griekse banken blijven nog een maand dicht

De Griekse banken blijven dicht tot er een definitief akkoord is over het hervormingsplan en er vers geld voor Athene kan worden vrijgemaakt. Dat akkoord komt er pas over vier weken, zo moesten premier Tsipras en enkele EU-diplomaten gisteren toegeven. Dat meldt De Tijd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Betere wereldeconomie door deal Iran

Er is na een deal in Griekenland nu ook een deal in Iran. Samen met de groep van 5+1 (Duitsland, VS, VK, Rusland, Frankrijk en China) bereikte Iran een akkoord over haar nucleair programma.

Na 18 dagen onderhandelen in Wenen, bereikte men eindelijk een akkoord. Twaalf jaren onzekerheid over het Iraanse nucleaire programma komen nu ten einde en maken plaats voor meer samenwerking zowel op politiek als op economisch vlak.

Wat houdt de deal nu precies in?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Iran klaar voor heropbouw Perzische Rijk na einde sancties ?

Na de historische overeenkomst die werd gesloten tussen Iran en het Westen reageerden de beurzen optimistisch op het heropenen van de toegang tot de financiële markten wereldwijd. Deze overeenkomst maakt een einde aan het 12-jaar oude conflict waardoor Iran wereldwijd sancties te verwerken kreeg.

Waar de beurzen wereldwijd en in Iran in het bijzonder reeds enkele dagen hoopvol waren op een overeenkomst stegen deze verder na het sluiten van de historische overeenkomst. De olie-en gasindustrie ziet als belangrijkste industriële activiteit in Iran opnieuw kansen om de export sterk te verhogen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Tsipras: "Dit is geen succesverhaal, maar we hebben ons best gedaan"

De Griekse premier Alexis Tsipras werd vanavond zwaar op de rooster gelegd tijdens een live-interview op de Griekse tv-zender ERT. Hij noemt het akkoord met de eurogroep "een zware deal, maar geen doodlopende straat zoals voorhaan".

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Duitsland is de toekomstige zwakke schakel van Europa

Op dit moment zien we Duitsland vooral als het ‘powerhouse’ van Europa. Volgens de Duitse bank Commerzbank kan dat beeld echter in de toekomst gaan vervagen. De economen die bij deze bank werken zijn namelijk van mening dat Duitsland in de toekomst weer te maken kan krijgen met grote economische problemen.

Een grote oorzaak hiervan zou de gestegen lonen zijn. Het parlement in Duitsland is het er over eens dat er een minimumloon ingevoerd moet worden, en juist dit minimumloon zou in de toekomst de concurrentiekracht kunnen doen verlagen. Daarnaast wijzen de economen van Commerzbank ons er op dat niet alleen Griekenland hervormingen moet doorvoeren, maar dat de Duitsers dit zelf ook moeten gaan doen. Belangrijke hervormingen hebben al acht jaar niet meer plaatsgevonden in Duitsland.