Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11881 tot 11885
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Follow the Money ….. All the Way!

Jacob Schot, de Nederlandse advocaat van “Mathematically Perfected Economy™” (MPE), richt zich in het geld debat tot Robin Fransman, en Martijn Jeroen van der Linden en stelt dat geld als schuld moet worden gecreëerd, maar vrij van rente. Lees zijn column op Marketupdate.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Griekse beurs zwaar onderuit

Vijf weken lang werd er niet meer gehandeld op de Griekse beurs omwille van de grote onzekerheden omtrent de crisis en een mogelijke ‘Grexit’. Nu dit scenario van de baan is, zou je denken dat de Grieken opgelucht zouden zijn en dan het vertrouwen terug is wedergekeerd.

Maar niets blijkt minder waar te zijn. Vandaag ging de beurs van Athene terug open en het is een heropening om snel te vergeten vermits de Athex composite-index deze ochtend opende met een verlies van 23 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Griekse industrie krijgt ongekend grote opdoffer in juli

De bedrijvigheid in de Griekse industrie is in juli ongekend sterk gedaald. Dat maakte onderzoeksbureau Markit maandag bekend.

De zogeheten inkoopmanagersindex voor de Griekse industrie ging vorige maand van 46,9 naar 30,2. Aangezien een stand lager dan 50 al duidt op krimp, wijst de uitslag voor Griekenland op een enorme achteruitgang. Volgens Markit is het de laagste stand die ooit werd gemeten.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Ben Bernanke: We need new rules of the game

Jim Rickards had the privilege of spending time with Ben Bernanke, former chairman of the Federal Reserve System, in Seoul, South Korea recently, because both were keynote speakers at an international financial forum. According to Rickards Ben Bernanke was explicit that a financial reset is needed to end the dysfunction of the current system.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Edwards ziet nog grotere crisis dan 2008, noemt goud ‘must-have’

SocGen strateeg Albert Edwards laat in zijn laatste update vanuit een zonnig Banyuls-sur-Mer doorschemeren dat hij bullish is op goud. En niet zo’n beetje ook.

Afgelopen donderdag schreven we over de enorme dalingen in de real, lira, rand en peso tegen de dollar. Edwards legt allereerst uit wat er met deze emerging market valuta’s gebeurt. Het proces werkt als volgt:

Volgens Edwards zitten we nu op dat laatste punt. Maar de strateeg is nog steeds positief op goud, ondanks dat de grondstoffenmalaise de prijs van het edelmetaal mee omlaag trekt: