Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11886 tot 11890
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Deze landen hebben de meeste schulden

Bank of America heeft recent een rapport gepubliceerd waarin te lezen is welke landen risico lopen wat betreft hun schuldenlast. In sommige landen zijn de schulden de afgelopen jaren flink opgelopen, en dat kan in de toekomst niet zo doorgaan. Het is daarom ook interessant om eens te gaan bekijken welke landen op dit moment het meeste risico lopen.

Op de grafiek hierboven zien we de wereldkaart. Daarbij zien we de staafgrafiek waarop de landen staan die beschikken over de meeste schulden. Zo zien we dat Duitsland een plek helemaal onderin veroverd heeft en dat houdt in dat de schulden van de Duitsers relatief gezien laag zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Wolfgang Schaeuble kan Europa werkend krijgen

De Duitse minister van financiën, Wolfgang Schaeuble, heeft zich de afgelopen maanden niet echt populair gemaakt in Europa. Zo was hij degene die tijdens het Griekse drama geen andere uitweg meer zag dan dat Griekenland de Eurozone zou gaan verlaten. Het is daarom ook niet vreemd dat veel Griekse burgers geen fan zijn van deze man.

In Europa staat Wolfgang Schaeuble bekend als een zeer strenge man die vooral hervormingen wil doordrukken. Zijn aanpak mag dan wel vaak bekritiseerd worden, het lijkt er op dat hij wel de enige is die van Europa een succes kan gaan maken.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

De nieuwste cijfers van het CPB

Vorige week meldde Hans de Geus van RTL Nieuws, dat de optimistische voorspellingen van het CPB (2% economische groei), gebaseerd zijn een groei van de wereldhandel in 2015. Hans de Geus weer er fijntjes op dat de Wereldhandelsmonitor van het CPB laat zien dat de wereldhandel juist krimpt. Laten we eens kijken naar die Wereldhandelsmonitor van het optimistische CPB.

De wereldhandel is het afgelopen half jaar gekrompen, zoals de onderstaande grafiek laat zien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Dit is de meest interessante grafiek op dit moment

De mensen die de goud- en de zilverprijs hebben gevolgd zullen wel weten dat beide edelmetalen flink terrein hebben moeten inleveren. Sinds de top van 2011 hebben de goud- en zilverprijs beide het vertrouwen onder de beleggers verloren. Wij zijn echter een grafiek tegengekomen die laat zien dat de zilverprijs op dit moment wel eens heel interessant geprijsd zou kunnen zijn.

Op de grafiek hierboven is de zilverprijs tegenover de S&P 500 index gezet. We kunnen zien dat de zilverprijs in 2011 in verhouding met de S&P 500 index wel erg duur geprijsd was. Op dit moment zien we echter dat we opnieuw de onderkant van het trendkanaal bereikt hebben.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Economie Oekraïne blijft sterk krimpen

De Oekraïense economie is in het tweede kwartaal opnieuw sterk gekrompen, al was de neergang wel minder fors dan in de voorgaande periode. Dat meldde het Oekraïense statistiekbureau.

De krimp kwam uit op 14,7 procent op jaarbasis, tegen een achteruitgang van 17,2 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. Op kwartaalbasis ging de economie van Oekraïne met 0,9 procent omlaag. De economie is onder meer hard geraakt door de onrust in het oosten van het land. De meeste zware industrie zoals steenkool en staal ligt in het oosten van Oekraïne en door het geweld kwam de productie zwaar onder druk te staan. De situatie in het gebied is wel wat gekalmeerd dankzij een wapenstilstand.