Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 11886 tot 11890
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Eurozone: groen licht noodkrediet, nu de Bundestag nog

De eurozone heeft ,,in principe” een akkoord bereikt over het overbruggingskrediet voor Griekenland. De ministers van Financiën van de eurolanden (eurogroep) spraken in een donderdagochtend gehouden telefonische vergadering af dat Athene kan rekenen op 7 miljard euro uit een speciaal EU-potje, het EFSM genaamd. Dat stelt een anonieme betrokkene tegenover persbureau Bloomberg.

De stapt volgt op de goedkeuring van het omstreden financiële hulpplan door het Griekse parlement donderdagochtend vroeg.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Is dit een moment om in goudmijnen te stappen?

Sinds het begin van dit jaar is de goudprijs in dollars een paar procent gezakt, maar de goudmijnen deden het beduidend slechter. Een mandje van zestien grote goudmijnen heeft sinds het begin van dit jaar al 16% van haar waarde verloren. Ten opzichte van fysiek goud staan de aandelen op de laagste koers in dertig jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Dit kosten gesloten banken de Griekse economie

Het kan nog wel even duren voordat buitenlandse investeerders weer durven te kijken naar Griekenland. Dat stelt George Kofinakos, voormalig directeur bij Citigroup en inmiddels werkzaam voor de Britse zakenbank Harbour, in gesprek met het Financieele Dagblad.

Tegenover het dagblad vertelt hij dat er in april nog volop interesse was om te investeren in Griekenland. ‘Ik had 10 investeerder verzameld, vooral private equity maar ook een pensioenfonds en wat hedgefondsen, die samen goed waren voor 200 miljard dollar. We spraken over investeringen in eigen vermogen van bedrijven en in banken. Maar ze durfden het toen niet aan.’

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Volgende onderwerp van marktmanipulatie: US Treasuries

Nadat econoom en professor Rosa Abrantes-Metz in een onderzoek dat verschillende krantenkoppen haalde, suggereerde dat er onwetmatige afspraken zijn in de goudmarkt, verschuift zij nu haar focus naar zilver. De managing director van de Global Economics Group heeft in een nieuwe studie naar CME futures settlement prijzen een aantal ongebruikelijke patronen ontdekt.

Prijzen bewegen vaak in tegenovergestelde richting dan de rest van de markt, zeker wanneer de zilverprijs omhoog gaat. Daarnaast zag zij scherpe prijsbewegingen en drastische stijging in handelsvolume gekeken naar een tijdsspanne van 1 enkele minuut. Allen elementen die aangeven dat er geen sprake is van normaal marktgedrag.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Column Kees de Kort | Knikkende knietjes

Het Griekse parlement heeft gisteren de wurgafspraken ondertekend, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Het zij zo, maar de grote vraag is: wat gaat er nu gebeuren? Gaat de bevolking dat maar gewoon accepteren of ontstaat er protest, grote maatschappelijke onrust? En als dat gebeurt, hoe lang duurt het dan voordat de parlementariërs knikkende knietjes krijgen?”