Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 1191 tot 1195
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

Vliegtuigtickets betalen met bitcoin

Budgetvliegtuigmaatschappij Peach Aviation wordt de eerste Japanse luchtvaartmaatschappij die klanten toelaat tickets te betalen in bitcoin. Het bedrijf wil zo profiteren van de ononderbroken stroom van toeristen vanuit China en Zuid-Korea. Tegelijkertijd speelt het in op de hype die in Japan door de crypromunt is veroorzaakt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

'Neem van mij aan: er komt een deal'

Gisteren is er opnieuw geen deal gesloten over de Griekse schuld. De eurogroep en het IMF liggen nog te ver uit elkaar. Maar volgens macro-econoom Kees de Kort kunnen we erop vertrouwen dat die deal er nog wel komt.

'Alle autoriteiten weten gewoon dat ze de financiële markt rustig moeten houden. Dat is de cruciale factor in ieder beleid.' De Kort denkt dat de financiële markten er nu van uitgaan dat er geen bijzondere problemen gaan ontstaan in Griekenland, en dat de monetaire autoriteiten en toezichthouders er dus voor gaan zorgen dat het ook niet zo is. 'Er gaat iets heel creatiefs gebeuren; als er straks betaald moet worden, is er geld.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

Bill Gates zegt dat je deze zomer deze 5 boeken moet lezen

Bill Gates geeft ieder jaar zijn favoriete boeken om te lezen in de zomer. Dit jaar slaat de miljardair een bijzonder weg in. Op zijn boekenlijst staan allemaal boeken die hem doen nadenken over de manier waarop de wereld werkt. Het is een hele uitdaging om boeken te lezen van mensen met een andere visie, maar je wordt er wel veel slimmer van.

Wil je deze zomer slimmer worden, dan zijn deze 5 boeken mogelijk iets voor jou.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

Merkel: ECB, niet Duitsland is schuld van zwakke euro

De euro ging maandag 0,36% hoger nadat de Duitse bondskanselier Angela Merkel zich had uitgesproken over de eenheidsmunt. Dat is uitzonderlijk, omdat ze dat zeer zelden of nooit doet. Maar in verkiezingstijd gelden ook in Duitsland andere regels. Merkel heeft zich in het verleden amper of nooit gemengd in het debat over de euro. Noch heeft ze zich uitgesproken over de politiek de de Europese Centrale Bank voert of over wat zich op de financiële markten voordoet. Maandag kwam Merkel dus met een verrassende verklaring: indien Duitsland zulk groot handelsoverschot heeft komt dat omdat de euro te zwak staat en de olieprijs te laag. En Duitsland heeft daar weinig mee te maken, want het controleert het ene, noch het andere.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

7 jaar geleden kocht iemand 2 pizza’s met 10.000 Bitcoins. Dat is vandaag meer dan $20 miljoen waard

Op 22 mei 2010 kocht een ontwikkelaar van het Bitcoin platform 2 pizza’s voor 10.000 Bitcoins. Op dat moment was de cryptomunt totaal niet bekend. Het zou de eerste aankoop in het echte leven zijn geweest met Bitcoins. Aan de huidige waarde van de Bitcoin zou die transactie meer dan $22 miljoen waard zijn. Het is te hopen dat de pizza’s hebben gesmaakt.