Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11901 tot 11905
Bron: BNR.nl
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Column Kees de Kort | Onzekerheid

Opnieuw weinig nieuws uit Griekenland. Tenminste, dat lijkt zo, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Wat wel gebeurt is dat Syriza een congres organiseert, want Tsipras wil van zijn partij horen of ze op de goede weg zijn of niet.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Goud omhoog bij komende renteverhoging

De aangekondigde renteverhoging van de Fed in september zal de eerste zijn sinds 2006. Algemeen wordt aangenomen dat een stijgende rente slecht is voor goud omdat het geen inkomsten genereert. Wanneer de rente stijgt geven mensen de voorkeur aan obligaties en aandelen met dividend in plaats van goud. Maar HSBC’s Global Research laat zien dat dit niet klopt. De prijs van goud ging in het verleden juist omhoog wanneer de Fed daadwerkelijk de daad bij het woord voegde. The Reformed Broker legt uit:

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Werkloosheid eurozone blijft hangen op 11,1 procent in juni

De werkloosheid in de eurozone is in juni voor de derde maand op rij uitgekomen op 11,1 procent van de beroepsbevolking.

Volgens Eurostat waren in juni binnen de eurozone 17,8 miljoen mensen werkloos. Dat waren er 31.000 meer dan een maand eerder. In de gehele Europese Unie bleef de werkloosheid eveneens stabiel, op 9,6 procent. In de EU hadden 23,3 miljoen mensen vorige maand geen betaald werk.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Tsipras: "Er was geen geheim plan voor grexit, wel noodplan"

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft vrijdag zijn voormalige minister van Financiën, Yanis Varoufakis, verdedigd over het maken van een noodplan in geval het land zonder geld zou komen te zitten.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Bitcoins ‘maken': de moderne mijnwerker steekt het goud in eigen zak

Justin Bons uit Nieuw Zeeland is één van de zogenaamde 'home miners' dat wil zeggen dat hij zelf Bitcoins delft met behulp van gespecialiseerde apparatuur. Justin verdient hier goed mee maar hij doet het volgens eigen zeggen niet alleen voor het geld maar ook voor het idee achter Bitcoin. Peter de Ruiter heeft een artikel geschreven op Frankwatching waarin hij verder ingaat op Justin en zijn "hobby" en waarin hij goed uitlegt wat mining nu precies is.