Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 11901 tot 11905
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Duitsland is de toekomstige zwakke schakel van Europa

Op dit moment zien we Duitsland vooral als het ‘powerhouse’ van Europa. Volgens de Duitse bank Commerzbank kan dat beeld echter in de toekomst gaan vervagen. De economen die bij deze bank werken zijn namelijk van mening dat Duitsland in de toekomst weer te maken kan krijgen met grote economische problemen.

Een grote oorzaak hiervan zou de gestegen lonen zijn. Het parlement in Duitsland is het er over eens dat er een minimumloon ingevoerd moet worden, en juist dit minimumloon zou in de toekomst de concurrentiekracht kunnen doen verlagen. Daarnaast wijzen de economen van Commerzbank ons er op dat niet alleen Griekenland hervormingen moet doorvoeren, maar dat de Duitsers dit zelf ook moeten gaan doen. Belangrijke hervormingen hebben al acht jaar niet meer plaatsgevonden in Duitsland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Nationale Bank plots pro Grexit?

Wat grappig. Jarenlang gaven ze niet thuis: politici, economen, journalisten. Zoals op twitter terecht werd aangehaald was zowat iedereen tegen een Grexit. Wie voor opsplitsing van de eurozone was, had problemen in zijn hoofd.

Maar wat nu? Zelfs Luc Coene, die recent nog maar is afgetreden als gouverneur van de Nationale Bank van België is plots voor een Grexit.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

"Griekenland is Spanje niet"

"Griekenland is Spanje niet". Het was een uitdrukking die de conservatieve regering de voorbije maanden bezigde en die nu ook te horen valt bij het linkse Podemos. De Spaanse geestesgenoten van het Griekse Syriza onderstreepten vandaag op een persconferentie dat Spanje niet hetzelfde lot te wachten staat als Griekenland indien Podemos eind dit jaar de verkiezingen zou winnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

‘Kans op Grexit afgenomen na akkoord derde noodpakket’

De kans op een vertrek van Griekenland uit de eurozone, een Grexit, is afgenomen naar de 30 procent nu Griekenland een akkoord heeft bereikt over een derde noodpakket. Zo zegt Léon Cornelissen, hoofdeconoom bij Robeco.

Het noodpakket waar afgelopen weekend overeenstemming over is bereikt, betekent dat de kans op een Grexit op de korte termijn is verminderd en neerkomt op 30 procent, zegt Cornelissen. Ook de markten reageerden maandag goed op het nieuws. Aandelen stegen en ook de euro won aan kracht tegenover de dollar.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Column Kees de Kort | Grieken onder de stoomwals, geen schijn van kans

De euforie over de Griekse deal is onbegrijpelijk. De deal is niet sléchter dan het vorige aanbod, niet véél slechter dan het vorige aanbod, deze deal is extréém veel slechter dan het vorige aanbod, zegt macro-econoom Kees de Kort.