Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11906 tot 11910
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Nederlandse economie groeit ondanks dichtdraaien gaskraan

De Nederlandse economie was in het tweede kwartaal van 2015 1,6 procent groter dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Het gaat nog steeds goede met de Nederlandse economie concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Zowel de consumentenuitgaven als de investeringen van bedrijven namen fors toe. Het consumentenvertrouwen is hoger dan het in acht jaar geweest is. Consumenten gaven fors meer uit aan elektrische apparaten en meubels.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Olieprijs naar laagste niveau sinds 2008: $42 per vat

De olieprijs is deze week gezakt naar een nieuw dieptepunt van $42 per vat, het laagste niveau in zeven jaar tijd. De olieprijs blijft dalen door een aanhoudend overschot op de oliemarkt, dat volgens het Internationaal Energie Agentschap ook in 2016 een neerwaartse druk zal geven op de prijs van een vat olie. Ook zijn er door de devaluatie van de Chinese munt twijfels ontstaan over de kracht van de Chinese economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Frankrijk kwakkelt, Duitsland groeit lekker door

De Franse economie is in het tweede kwartaal na drie kwartalen van groei weer stilgevallen. In Duitsland zet de groei juist door.

De op een na grootste economie van de eurozone, de Franse, stagneerde vorig kwartaal ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. In die periode werd nog een groei van 0,7 procent gerealiseerd. Economen voorspelden in doorsnee voor afgelopen kwartaal een plusje van 0,2 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Laagste olieprijs in jaren

De olieprijs is vandaag tijdens de vroege handel naar het laagste niveau in jaren gezakt. Er is nog steeds een overaanbod aan olie, terwijl er ongerustheid is over de economische groei in China, een belangrijke afnemer.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Groei Franse economie valt stil

De Franse economie is in het tweede kwartaal na drie kwartalen van groei weer stilgevallen. Dat blijkt uit een eerste schatting die het Franse statistiekbureau vrijdag heeft gepubliceerd.

De op een na grootste economie van de eurozone stagneerde vorig kwartaal ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. In die periode werd nog een groei van 0,7 procent gerealiseerd. Economen voorspelden in doorsnee voor afgelopen kwartaal een plusje van 0,2 procent.