EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11906 tot 11910 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 8 december 2015

China gaat miljoenen laaggeschoolden vervangen door robots

Robotica wordt in de economische toekomst van China een belangrijke prioriteit. Dat heeft de Chines vice-president Li Yuanchao tijdens een recent robot-congres in Peking duidelijk gemaakt. De robots moeten een belangrijk gedeelte van de laaggeschoolde arbeid in de Chinese industrie overnemen en dienen bovendien een aanzet te vormen om de technologische kwaliteit van de nationale economie verder op te voeren.

Onder meer wil China een groot gedeelte van het werk van miljoenen laagbetaalde handarbeiders automatiseren. China is in vele sectoren, gaande van textiel tot elektronica, de grootste producent van de wereld, maar die activiteiten worden vooral gedragen door laagbetaalde en laaggeschoolde werknemers.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 8 december 2015

Vat Brentolie onder de 40 dollar

De prijs van een vat ruw Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, is dinsdag onder de 40 dollar gedoken.

De prijs van een vat ruw Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, is dinsdag onder de 40 dollar gedoken.

Tegen 15.00 uur wordt voor een vat Brentolie 39,88 dollar betaald, 2,1 procent lager. Het is de eerste keer sinds 2009 dat de prijs van Brentolie zo laag staat.

Handelaren maken zich zorgen over de overcapaciteit op de markt. De olieproducerende landen van de Opec hebben onlangs nog besloten om de oliekraan niet dicht te draaien.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 8 december 2015

Valuta’s van grondstoffen-exporteurs bereiken nieuwe dieptepunten

Alsof 2015 nog niet genoeg schade had veroorzaakt. Valuta’s van grondstoffen-exporteurs bereikten deze week nieuwe dieptepunten, en het einde lijkt nog niet in zicht. Handelaren vinden het nog altijd aantrekkelijk om Amerikaanse dollars te kopen.

De Canadese dollar (loonie) bereikte deze week het laagste niveau sinds 11 jaar. De Colombiaanse peso duikelde ver weg en de Zuid-Afrikaanse rand zakte naar een all-time low. Dit alles gebeurde terwijl olie en ijzererts wegzakten naar de laagste niveaus sinds 2009.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 8 december 2015

Finland wil iedereen bijna €10.000 geven

Finland is het eerste land dat op grote schaal experimenteert met een basisinkomen. Iedere volwassen Fin zal maandelijks €800 krijgen. Dit komt neer op net geen € 10.000 per jaar. In de plaats daarvan worden wel alle sociale voordelen zoals werkloosheid, ziekte-uitkering en pensioen geschrapt.

Met een basisinkomen wil de Finse overheid haar werking efficiënter maken. Finland heeft een zeer complex en duur systeem van sociale voordelen. Heel de administratieve rompslomp zou kunnen vervangen worden door iedereen een basisinkomen te geven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 8 december 2015

Column Kees de Kort | Spiraal

De grondstoffenprijzen dalen hard. De gevolgen kunnen niet uitblijven, ook voor landen die daar niet direct door geraakt worden, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

De grondstoffenprijzen dalen hard. De gevolgen kunnen niet uitblijven, ook voor landen die daar niet direct door geraakt worden, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

De olieprijs, maar ook prijzen van andere grondstoffen als ijzererts, zijn fors aan het dalen. Vandaag leidt dit tot dalingen op de aandelenbeurzen. "Die bedrijven die daarbij betrokken zijn, gaan mensen ontslaan, gaan minder investeren en komen vaak in de problemen. Zij gaan bijvoorbeeld failliet, waardoor ze hun schuld niet kunnen aflossen", zegt De Kort.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs