Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 11906 tot 11910
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

‘Hele EU moet meebetalen aan Grieks overbruggingskrediet’

Alle 28 landen van de Europese Unie zouden mee moeten betalen aan het overbruggingskrediet voor Griekenland. Geld geparkeerd in een noodpotje bij de Europese Commissie, EFSM genaamd, is de enige en “beste” oplossing om Griekenland op korte termijn te helpen.

Dat stelt vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis (de Euro) woensdag op een persconferentie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Griekenland uitgespeeld

Vandaag staat de stemming in het Griekse parlement op de planning voor de vernieuwing aan noodliquiditeit voor het Griekse banksysteem. Het Griekse parlement moet stemmen voor pensioen bezuinigingen, belastingverhogingen en een scala aan andere maatregelen. Waaronder het onderbrengen van €50 miljard aan staatsbezittingen in een apart fonds dat beheerd moet gaan worden door de Duitse KfW Bank – een financieel instituut dat volledig eigendom is van de Duitse staat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Miljardair stelt sollicitanten deze 3 vragen

Bedrijven die starten met een waarde van meer dan een miljard dollar zijn dun gezaaid, maar Slack is er eentje van. De CEO van het office software-bedrijf houdt er aparte sollicitatiegesprekken op na. Met drie vragen probeert hij de kandidaten te doorgronden. Kan jij ze beantwoorden?

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Griekse onderminister van Financiën stapt op uit protest tegen reddingsplan

De Griekse onderminister van Financiën, Nadia Valavani, is volgens Griekse media woensdag opgestapt uit protest tegen “de nutteloze maatregelen” die de Europese schuldeisers haar land opleggen.

“Wat vandaag op tafel ligt, is zo deprimerend en het biedt geen oplossing voor de mensen of voor het land”, schreef de bewindsvrouw aan premier Alexis Tsipras over de economische koers die de regering zou moeten volgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Ook Franse minister pleit voor schuldenverlichting Grieken

De Franse minister van Financiën, Michel Sapin, is in navolging van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorstander van verdere schuldenverlichting voor Griekenland.

"Het IMF zegt hetzelfde als wij", zegt Sapin woensdag tegen de raiozender RMC.

"Ze (het IMF, red.) zeggen niet dat de schuld moet worden kwijtgescholden. Wij hebben altijd gezegd dat Griekenland zijn best moet doen, maar de schuldenlast moet worden herzien", aldus Sapin.