Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 11911 tot 11915
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Niet alleen Chinese 'economie' geeft hoofdpijn

Activiteit in de Chinese verwerkende industrie vertraagde sterk in augustus, de laatste tekenen dat ‘s werelds op een na grootste economie snel aan momentum verliest. De Caixin Purchasing Managers Index (PMI) zakte van 47,8 in juli naar 47,3 in augustus, het laagste cijfer sinds maart 2009. Een PMI boven de 50 duidt op een groei van de activiteit, terwijl een PMI onder de 50 wijst op een krimp.

De officiële PMI van China – dat eerder vandaag werd uitgegeven – zakte naar 49,7 in augustus, het laagste niveau sinds augustus 2012. Dit is de eerste keer dat de officiële PMI al zes maanden onder de 50 komt. De officiële PMI wordt berekend op de gegevens van de grotere (staats) bedrijven terwijl de Caixin PMI zich meer richt op kleine en middelgrote bedrijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Plan om platina reserve status te geven in Zuid-Afrika breed geaccepteerd

Vorige week gaf Reuters aan dat de Zuid-Afrikaanse mijnindustrie, de vakbonden en de regering zich gecommitteerd hebben aan een uitgebreid plan om banenverlies tegen te gaan. Dit mede door middel van het plan om platina te bevorderen als een reserve activa van haar Centrale Bank.

Gisteren werd de 10-punten overeenkomst inderdaad ondertekend door alle vakbonden in de Zuid-Afrikaanse mijnbouwsector – behalve de Association of Mineworkers and Construction Union. De nieuwe deal om banenverlies te minimaliseren omvat onder andere de omscholing van werknemers en het opzetten van een ontwikkelingsfonds.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Saudi-Arabië gaat meer dan 10% besparen, overheidstekort bijna 20%

Waar Saudi-Arabië decennia lang in het geld kon zwemmen wordt het voor het eerst geconfronteerd met de Westerse ziekte van voortdurende tekorten op de begroting. In eerste instantie leek een ingrijpen niet noodzakelijk, maar voor het komende jaar lijkt het er toch op dat ook in het Midden-Oosten er daadwerkelijk zal moeten bespaard worden.

Momenteel is Saudi-Arabië volop bezig advies aan het inwinnen om zware besparing door te voeren in de begroting. Waar het in eerste instantie nog leek weg te komen door de grote reserves lijkt een besparing dan ook noodzakelijk. Met een plan om niet minder dan 10% te besparen op een totale begroting van 102 miljard USD lijkt het er dan ook op dat het land bijna kopje onder lijkt te gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

“Renteverhoging leidt tot flinke onrust op valutamarkten”

De financiële wereld wacht in spanning op een mogelijk rentebesluit van de Fed. Indien er inderdaad wordt besloten tot een renteverhoging, dan zal dat volgens analist Gina Sanchez leiden tot hevige schommelingen op de valutamarkten.

De Fed discussieert al sinds begin 2015 over een mogelijke renteverhoging van 0,25 procent. Nog altijd is er onduidelijkheid over de exacte datum van de eerste renteverhoging sinds de financiële crisis. Maar een andere vraag is minimaal net zo interessant: welke markten zullen het sterkst reageren op een rentebesluit van de Fed?

Volgens Gina Sanchez, analist bij Chantic Global, zullen met name de valutamarkten te maken krijgen met flinke onrust indien de Fed besluit tot een renteverhoging.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Tussen elke 65 Britten zit er één miljonair

Miljonairs zijn in Groot-Brittannië steeds minder uitzonderlijk. Volgens de tabloid The Daily Mail steeg het aantal miljonairs in Groot-Brittannië de voorbije vijf jaar met liefst 40 procent. De toename is vooral een gevolg van de de snelle waardestijging van het Britse vastgoed .

Eén op de 65 Britten mag zich nu miljonair noemen omdat hij meer dan één miljoen pond - ongeveer 1,4 miljoen euro - aan materiële of financiële activa bezit. De snelle toename van het aantal Britse miljonairs is vooral te verklaren door de bloeiende Britse vastgoedmarkt en de aandelenbeurzen.

Uit een rapport van de bank Barclays blijkt dat de Britse beursindex FTSE-100 sinds het begin van dit decennium een groei met 22 procent kende, terwijl de gemiddelde huizenprijs tijdens dezelfde periode met meer dan 25 procent omhoog ging.