Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 11921 tot 11925
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Noodpakket Grieken niet alleen afkomstig uit Europees noodfonds

Het nieuwe noodpakket van 82 tot 86 miljard euro dat Griekenland hoogstwaarschijnlijk zal krijgen voor de komende drie jaar, is waarschijnlijk niet alleen afkomstig uit het Europese noodfonds ESM.

Volgens de Britse zakenkrant is 40 tot 50 miljard euro afkomstig uit het noodfonds. De lening zou verder worden gefinancierd door het Internationaal Monetair Fonds (IMF), privatiseringen en uiteindelijk zouden de Grieken weer de kapitaalmarkt op kunnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Grieks akkoord steeds zwaarder onder vuur

Gisteren schreven we al dat slechts weinigen tevreden zijn over het Griekse akkoord. Het is nu ook duidelijk dat premier Tsipras’ thuisbasis Syriza allesbehalve enthousiast is.

Het Griekse parlement spreekt zich woensdag uit over het reddingspakket. Voordat Europa € 86 miljard vrijgeeft en het bankenstelsel zal ondersteunen, moeten de Grieken eerst instemmen met pensioenverlagingen en belastingverhogingen. Daarbij komt het aparte fonds van € 50 miljard om te voorkomen dat de Grieken op een later tijdstip weer gaan terugkrabbelen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Column Koen Bender | Griekse deal valt in het niet bij atoomdeal

De uitdaging voor de toekomst ligt, na de voorlopige Griekse deal, in het voorkomen van een nieuw kicking the can down the road. Maatregelen moeten een land gezonder maken voor de toekomst. Met een soort 'pluk ze'-wet avant la lettre.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Na Griekenland klopt een bijna onopgemerkt en veel groter gevaar aan de Europese poort

Politici kunnen slechts één crisis tegelijkertijd aan. Nu alle aandacht zich de voorbije maand rond Griekenland heeft geconcentreerd, kondigt zich alweer - bijna onopgemerkt - een reëel en veel groter gevaar voor de EU aan: Oekraïne.

De Oekraïense economie bevindt zich in zwaar onweer. De verdere val van een zieltogend land - veroorzaakt door zijn nakend faillissement - zou tot een exodus van vluchtelingen kunnen leiden die de drama's die zich dagelijks in de Middellandse Zee voordoen tot een detail zouden herleiden. 

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Column Kees de Kort | Snel een euro erin en er nóg sneller weer uit

De Grieken realiseren zich nog niet welke storm over het land heen komt, gelooft BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Cruciaal zijn de banken. Die moeten weer open en gaan draaien. Maar wie gaat er geld in de banken steken? Iedere euro die je erin stopt, wordt er nog sneller uit gehaald dan-ie erin gestoken is.”