Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11921 tot 11925
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Amerikaans schaliegas wordt nieuwe energiebron voor België

Amerikaans schaliegas komt binnenkort voor het eerst naar West-Europa en vormt dus ook voor België een nieuwe aardgasbron. Dat schrijft de krant De Tijd vandaag.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Perth Mint verkocht in juli meer goud en zilver

De Australische Perth Mint heeft in juli aanzienlijk meer goud en zilver verkocht dan in voorgaande maanden. De verkoop van goud steeg naar 51.088 troy ounce, het hoogste niveau sinds oktober 2014. Ook de zilveren beleggingsmunten van de Perth Mint waren populair, daarvan rolde in totaal 746.700 troy ounce van de band. Dat was het hoogste volume in een maand sinds november vorig jaar.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Europeanen kochten in tweede kwartaal meer goud

European hebben in het tweede kwartaal meer goud gekocht, zo blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de World Gold Council. De toegenomen vraag naar goud beperkte zich tot Europa, want elders in de wereld nam de vraag naar gouden sieraden en beleggingsgoud juist wat af. Wereldwijd zakte de vraag naar goud in het tweede kwartaal met 12% naar 914,9 ton. Dat was het laagste niveau in zes jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Edwards: de devaluatie kan grote problemen veroorzaken

Econoom Albert Edwards heeft recent een uitspraak gedaan die de moeite waard is om even naar te luisteren. De econoom die werkzaam is bij Societe Generale ziet namelijk grote problemen ontstaan door de devaluatie van de Chinese munt. Volgens Edwards zouden we dezelfde route kunnen gaan bewandelen zoals we tijdens de laatste crisis hebben gedaan. En iedereen weet nog wel dat we tijdens de laatste crisis te maken kregen met een flinke prijsval op de aandelenmarkten.

In zijn laatste brief laat Edwards weten dat de Chinese devaluatie er voor heeft gezorgd dat we een tijd tegemoet gaan waarin Azië zwakte zal gaan vertonen. Hij verwacht voornamelijk dat deze zwakte zichtbaar wordt op de valutamarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

China heeft zojuist dramatische cijfers gepubliceerd

De Chinese economie zit in een vertraging en de Chinese overheid probeert er alles aan te doen om daar zo snel mogelijk uit te komen. Toch konden eerdere maatregelen van de Chinese overheid nog niet het gewenste resultaat geven. Nu de nood zo hoog is heeft de Chinese overheid een van haar sterkste wapens ingezet. De Chinese munt is namelijk gedevalueerd om op deze manier de export een duwtje in de rug te geven.

Gezien de macrocijfers van de afgelopen maanden is dat duwtje in de rug wel nodig. Ook zojuist heeft China macrocijfers over juli gepubliceerd die zacht gezegd dramatisch zijn. Drie belangrijke macrocijfers werden gepubliceerd, die een voor een niet de verwachtingen konden waarmaken.