Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 11926 tot 11930
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

‘Schaf de hypotheekrente-aftrek per direct af!’ Dit gebeurt er als Nederland op zijn Grieks wordt gepiepeld

De eurolanden en het IMF dicteren ingrijpende hervormingen in de Griekse samenleving. Wat zouden ‘Brussel’, ‘Berlijn’ en ‘Washington’ graag zien veranderen in Nederland? En hoe zouden we het vinden als dat geen vriendelijk verzoek meer is, maar een bevel?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

In deze voorstad van Athene slaat crisis het hardst toe

Nergens is de Griekse crisis tastbaarder dan in Perama, een voorstad van Athene. Voor de crisis werkten in de haven zo'n 5.000 mensen, nu nog maar een paar honderd. Negen op de tien inwoners zijn werkloos.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Noodpakket Grieken niet alleen afkomstig uit Europees noodfonds

Het nieuwe noodpakket van 82 tot 86 miljard euro dat Griekenland hoogstwaarschijnlijk zal krijgen voor de komende drie jaar, is waarschijnlijk niet alleen afkomstig uit het Europese noodfonds ESM.

Volgens de Britse zakenkrant is 40 tot 50 miljard euro afkomstig uit het noodfonds. De lening zou verder worden gefinancierd door het Internationaal Monetair Fonds (IMF), privatiseringen en uiteindelijk zouden de Grieken weer de kapitaalmarkt op kunnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Grieks akkoord steeds zwaarder onder vuur

Gisteren schreven we al dat slechts weinigen tevreden zijn over het Griekse akkoord. Het is nu ook duidelijk dat premier Tsipras’ thuisbasis Syriza allesbehalve enthousiast is.

Het Griekse parlement spreekt zich woensdag uit over het reddingspakket. Voordat Europa € 86 miljard vrijgeeft en het bankenstelsel zal ondersteunen, moeten de Grieken eerst instemmen met pensioenverlagingen en belastingverhogingen. Daarbij komt het aparte fonds van € 50 miljard om te voorkomen dat de Grieken op een later tijdstip weer gaan terugkrabbelen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Column Koen Bender | Griekse deal valt in het niet bij atoomdeal

De uitdaging voor de toekomst ligt, na de voorlopige Griekse deal, in het voorkomen van een nieuw kicking the can down the road. Maatregelen moeten een land gezonder maken voor de toekomst. Met een soort 'pluk ze'-wet avant la lettre.