EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11926 tot 11930 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 27 december 2015

Credit Suisse: “De olieprijs blijft laag”

Er heeft zich de afgelopen maanden genoeg afgespeeld binnen de oliemarkt. Zo hadden we in de zomer van 2014 nog te maken met een olieprijs van rond de 100 dollar per barrel, maar de afgelopen maanden zijn we ver onder dit niveau gedaald. De harde werkelijkheid is namelijk dat de olieprijs op dit moment rond de 36 dollar per barrel beweegt en dat is de laagste koers in zes jaar tijd.

En volgens zakenbank Credit Suisse hoeven we de komende tijd ook niet op een herstel te rekenen binnen de oliesector. Credit Suisse verwacht dat de olieprijs tot het jaar 2020 relatief laag zal blijven. Volgens de analisten van de zakenbank heeft dit vooral te maken met het overaanbod waar op dit moment sprake van is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 26 december 2015

Video: Willem Middelkoop in gesprek met Arnoud Boot

Arnoud Boot is somber over de economische vooruitzichten van Europa en verwacht dat het continent ook de komende jaren zal achterblijven bij de Verenigde Staten. Dat zegt hij in gesprek met Willem Middelkoop bij Café Weltschmerz. De heren praten uitvoerig over de complexiteit en dynamiek van de financiële markten en behandelen onder andere Bretton Woods, Keynes en de gekte op de aandelenmarkt van eind jaren negentig.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 25 december 2015

Aandelen Zilvermijnen verliezen 29% in 2015

Zilvermijnen zijn in 2015 ruim 29% gedaald. Maar over de periode vanaf 2011 zegt het resultaat veel meer en tonen de cijfers.....

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: vrijdag 25 december 2015

Handel blijkt een cruciaal instrument tegen oorlogsvoering

Naarmate een land op een groter aantal handelspartners kan terugvallen, is het minder tot oorlogsvoering geneigd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University. Het verband kan volgens de onderzoekers een mogelijk werkinstrument vormen om oorlogen in de toekomst zoveel mogelijk te kunnen vermijden.

Indien in de Verenigde Staten en Europa immers meer handelsbetrekkingen zouden worden gesmeed met partners in het Midden-Oosten, zou het gevaar op militaire conflicten tussen de betrokken regio’s volgens de onderzoekers wellicht gevoelig kunnen worden ingeperkt.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 25 december 2015

De 3 grootste centrale banken verliezen de controle

Tot voor kort leefde het idee dat de centrale banken alles onder controle hadden. Maar recent kwamen de 3e grootste centrale banken met positief nieuws waar de financiële markten negatief op reageerden. De financiële markten begonnen het beleid van de centrale banken te bepalen maar hun verwachtingen lagen te hoog met negatieve reacties tot gevolg.

Tot voor kort leefde het idee dat de centrale banken alles onder controle hadden. Maar recent kwamen de 3e grootste centrale banken met positief nieuws waar de financiële markten negatief op reageerden. De financiële markten begonnen het beleid van de centrale banken te bepalen maar hun verwachtingen lagen te hoog met negatieve reacties tot gevolg.

In de laatste maand alleen al veranderde de Federal Reserve, de Europese Centrale Bank en de Japanse Centrale Bank hun beleid. Alle 3 namen ze maatregelen die tot voor kort de financiële markten zouden plezieren, maar nu niet meer.

De ECB rente daalde van -0,20 % naar -0,30% en het QE-programma werd met 6 maanden verlengd. Dit betekent dat het monetaire beleid losser wordt om economische groei en inflatie te stimuleren. Maar het was onvoldoende voor de aandelenmarkt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs