Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 11931 tot 11935
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Griekse premier stuit op verzet in eigen regering

Een deel van de linkse Syriza-partij van de Griekse premier Alexis Tsipras lijkt in opstand te komen tegen de draconische bezuinigingsmaatregelen die hij gisterenochtend heeft geaccepteerd. Panagiotis Lafazanis, Tsipras' eigen minister van Energie en de aanvoerder van de linkse hardliners in de partij, heeft de premier opgeroepen het akkoord in te trekken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Duitsland grijpt de macht

Als we alle verhalen over het overleg over Griekenland op een rij zetten, dan is één conclusie onvermijdelijk. Alexis Tsipras heeft namens Griekenland op alle fronten een zware nederlaag geleden. De schuldeisers hebben op hun beurt een soort van regime change tot stand gebracht. De Grieken zijn geen baas meer in eigen huis.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

86 miljard voor Griekenland: waar komt dat bedrag vandaan?

Griekenland moet fors bezuinigen en hervormen, maar daar staat mogelijk ook een groot nieuw steunbedrag tegenover van liefst 86 miljard euro. Maar waar komt dat bedrag vandaan?

86 miljard euro. Dat heeft Griekenland de komende drie jaar nodig om niet in de financiële afgrond te vallen. Het voorlopige akkoord dat Griekenland en zijn schuldeisers maandag sloten over nieuwe steun in ruim voor harde bezuinigingen en hervormingen, stoelt op nieuwe berekeningen van de Europese Centrale Bank, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Commissie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Canada maakt zich op voor een recessie

Vandaag tekenen Yatsenyuk – premier van Oekraïne – en Harper – premier van Canada – een nieuw handelsverdrag. Opmerkelijk want momenteel gaat bijna alle economische productie van Oekraïne direct naar het afbetalen van schulden. Volgens professor Oekraïense studies Dominique Arel levert de overeenkomst op korte termijn dan ook absoluut geen economische wonderen op. De buitenlandse schulden van Oekraïne geven een situatie aan die parallel is aan die van Griekenland, aldus Arel. De overeenkomst is volgens hem dan ook vooral van symbolische waarde.

Canada wilt de wereld haar vertrouwen tonen in de Oekraïense inspanningen om schoon schip te maken op politiek en zakelijk vlak. Zij doet dat niet alleen door middel van het nieuwe handelsverdrag maar stuurt ook meer dan $49 miljoen richting Oekraïense initiatieven en programma’s – bedoeld om de westerse bureaucratische democratie te bevorderen. Dit komt bovenop de Canadese uitgaven die zij recentelijk deed in haar betrokkenheid bij de opleiding van Oekraïense gevechtstroepen.

Bron: deMorgen.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Nobelprijswinnaars noemen eisen aan Griekenland waanzin

De aan Griekenland opgelegde bezuinigingen zijn waanzin en pure wraakzucht met als enig doel de volledige vernietiging van de soevereiniteit van het land. Dit stelt de Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman maandag op zijn blog.

Krugman is een hartstochtelijk keynesiaan en geharnast tegenstander van bezuinigingen. Hij heeft telkens betoogd dat de Griekse economie kapot is gegaan aan de door Brussel opgelegde bezuinigingen waardoor de koopkracht van de gewone Grieken is aangetast. De economie is daardoor uiteindelijk in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. Hij vindt dat juist geld in de verbetering van de Griekse economie had moeten worden geïnvesteerd.

[...]