Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 11931 tot 11935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Albert Edwards: 99,7% kans dat we al in bearmarkt zitten

SocGen strateeg Albert Edwards voorspelt al een tijd een nieuwe financiële crisis. De marktpaniek van de afgelopen week is dan ook koren op zijn molen. De markt is technisch gezien nog niet in een bearmarkt beland. Maar dat moment komt volgens Edwards snel dichterbij.

Zijn collega Andrew Lapthorne ontwikkelde een aantal modellen om het einde van de langste bullmarkt sinds 1945 te voorspellen. Resultaat? Er is een 99,7% kans dat we al in een bearmarkt zitten. Vooral de correlatie van 90% tussen kwaliteits- en momentumaandelen vindt de strateeg zorgelijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

IBM meer dan geïnteresseerd in de Bitcoin-technologie

[...]

Martin Schroeter – chief financial officer van IBM – benadrukte dat de financiële prestaties tekenen zijn van het feit dat het bedrijf op schema ligt in zijn nieuwe strategie. Uit vertrouwelijke informatie blijkt dat 1 van die strategische initiatieven de mogelijkheid is om de Bitcoin-technologie te gaan gebruiken voor financiële transacties.

IBM kijkt op dit moment in uiterste geheimhouding naar de onderliggende technologie achter Bitcoin. Zij wilt weten of het geschikt is als digitaal geld- en betalingssysteem voor belangrijke valuta’s, zo schrijft Reuters. Het doel is om mensen in staat te stellen om geld over te maken of directe betalingen te verrichten met behulp van deze technologie. Dit zonder tussenkomst van een bank of tussenpartij, om op die wijze te besparen op transactiekosten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Schuldherschikking van 18 miljard USD voor Oekraïne is een feit

Oekraïne slaagde er donderdag in om een overeenkomst te bereiken omtrent een schuldherschikking met circa de helft van privé-schuldeisers. Dit na 5 maand van onderhandelingen welke absoluut noodzakelijk waren om een volledig faillissement te vermijden. Helaas zal ook deze schuldherschikking onvoldoende zijn indien de huidige politieke problemen niet opgelost geraken.

De overeenkomst omvat 18 miljard USD aan buitenlandse schuld, waarvan 11 government Eurobonds en 3 door de staat gegarandeerde Eurobonds welke werden uitgegeven door het Ukrainian Infrastructure Fund. De zaken die niet zijn inbegrepen in de overeenkomst zijn 4,6 miljard USD aan quasi-staatsobligaties waarvan reeds 2,8 miljard USD geherstructureerd is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

China maakt niet alleen Rolexen na, maar ook Goldman Sachs

Zeg China, zeg namaak: van illegale kopieën van handtassen, tot horloges, tot auto’s. Zelfs de financiële sector blijft niet gespaard.

De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft een Chinees filiaal bij – waar het hoogstwaarschijnlijk niets van af wist. In de stad Shenzhen, vlakbij Hong Kong, blijkt Goldman Sachs (Shenzhen) Financial Leasing Company te opereren, schrijft de South China Morning Post. Afgezien van het subtiele (Shenzhen) in de naam, gebruikt het bedrijf een huisstijl die erg op die van het Amerikaanse origineel lijkt.

Het bedrijf gebruikt ook de Chinese karakters die normaal worden gebruikt om ‘Goldman Sachs’ in het Chinees weer te geven. Op zijn website zegt het bedrijf een van de grootste kredietverstrekkers van de stad te zijn. Goldman Sachs in Amerika zegt desgevraagd van niets te weten en de zaak te onderzoeken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Rijken gaan meer vermogensrendementsheffing betalen

De coalitiepartijen VVD en PvdA hebben een overeenkomst bereikt over de herziening van de vermogensrendementsheffing. Vermogens onder de €100.000 worden voortaan minder zwaar belast, terwijl het vermogen boven deze grens juist hoger belast zal worden. In plaats van 4% gaat de overheid voor deze groep uit van een rendement van 4,7% rendement.