Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11946 tot 11950
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Edwards: Daling yuan zal vloedgolf van deflatie ontketenen

Normaal verschijnen zijn memo’s altijd op vrijdag, maar SocGen strateeg Albert Edwards is er deze week vroeg bij. En dat is geen verrassing. Een maand geleden schreven we al dat de Chinezen volgens de strateeg de grip op de zaak hadden verloren. Hij was nu net bezig met een memo over de onvermijdelijke devaluatie van de yuan toen de gebeurtenissen hem inhaalden. Daarmee krijgt Edwards gelijk op een van zijn grote non-consensus calls van de afgelopen jaren.

Wat nu? Tijd om wakker te worden, zo stelt Edwards:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Integraal: het gelekte akkoord tussen Griekenland en de schuldeisers

De teksten van het akkoord tussen Griekenland en zijn internationale geldschieters (Memorandum of Understanding) zijn gisterenavond naar de lidstaten gestuurd, die deze "in de loop van de dag" telefonisch kunnen bespreken. Dat meldt de Europese Commissie vanmiddag.

Het akkoord dat gisteren werd bereikt tussen Athene en haar geldschieters (de Europese Unie, de Europese Centrale Bank, het Internationaal Monetair Fonds en het Europees Stabiliteitsmechanisme) over een derde hulpplan van om en bij 85 miljard euro, is "afgelopen nacht" naar de lidstaten gestuurd, nadat "alle laatste details werden uitgeklaard", benadrukte Annika Breidthardt, een woordvoerster van de Europese Commissie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

De dollar is sterker geworden tegenover de Yuan

De overheid van China heeft er voor gekozen om de valutamunt van het land te devalueren om op deze manier de export te stimuleren. Deze maatregel heeft er voor gezorgd dat al twee dagen lang de Chinese valutamunt waarde heeft moeten inleveren. Ook de financiële markten staan door deze maatregel nu al twee dagen lang onder druk.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de Amerikaanse dollar tegenover de Chinese Yuan nu al bijna 4 procent sterker is geworden. Op korte termijn lijkt het er dus op dat de dollar ineens een stuk sterker is geworden tegenover de Yuan, maar op de lange termijn ziet het plaatje er heel anders uit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Vrouw vindt goudstaaf op de bodem van Duits meer

Een vrouw heeft een opvallende vondst gedaan tijdens het zwemmen in een Duits meer. Op de bodem, twee meter onder water, lag een goudstaaf van 500 gram.

De eerlijke vinder bracht het naar de politie. Die heeft het onderzocht en kwam tot de conclusie dat het om echt goud ging. Dat meldde de politie in Beieren woensdag. Tegen de huidige koers zou de halve kilo goud ongeveer 16.000 euro waard zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Dit moet u weten over de devaluatie van de Chinese yuan

Bejing heeft haar munt, de yuan, voor de tweede dag op rij fors in waarde laten dalen.