Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 11951 tot 11955
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Pas op: een Death Cross!

De daling van de afgelopen weken heeft er voor gezorgd dat we op dit moment op een zeer belangrijk punt zijn aanbeland. Veel technische analisten houden zich vast aan de zogenaamde ‘Death Cross’. Deze Death Cross vindt plaats als de 50 Moving Averages lijn kruist met de 200 Moving Averages lijn. Deze meting wordt gedaan op basis van de daggrafiek. En op dit moment lijkt de S&P 500 index opnieuw te maken te krijgen met een dergelijke kruising.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Column Kees de Kort | Fanboys en pr-chickies

De kwartaalcijfers in de VS waren nog beter dan de meest optimistische optimist had durven dromen. Maar ja, helaas: het is onzin, zegt macro-econoom Kees de Kort. Goed, er is sprake van een verbetering, maar hoe een lichte verbetering vanaf half mei kan leiden tot een enorme stijging van de groei, dat is een raadsel.

Een bijstelling kan dan ook niet uitblijven, zegt Kees de Kort. "Dat gaat in de loop van de tijd wel gebeuren, maar die bijstellingen worden gewoon genegeerd. En zo creëer je gewoon goed nieuws. Laat ik het zo zeggen: het cijfer staat er, voor de bulk was het allemaal fantastisch en meer hoeven we niet te weten."

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Nederland gaat kleine spaarders minder en grote spaarders meer belasten

Nederlanders met kleine spaartegoeden worden straks minder belast over dat spaargeld. Mensen met spaargeld of vermogens boven de 100.000 euro worden daarover juist zwaarder belast. De coalitiepartijen VVD en PvdA hebben daarover een akkoord bereikt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

The SDR is a rescue operation for the US dollar

From the 1960s, there was a widespread concern of the sustainability of the Bretton Woods system of using national currencies as reserve assets. This was most closely associated with the Triffin dilemma, witch predicted a loss of confidence in the gold value of the US dollar as the value of liquid claims on the United States in the form of dollar foreign exchange reserves increased. Triffin argued for the need to choose the rate of global reserve growth collectively rather than allow it to be a by-product of national decisions.

The SDR substitution account allowed Central Banks to diversify there existing dollar reserves in a one-time conversion away from the dollar into IMF’s SDR, comprised of the US dollar, European euro, Japanese yen and Britisch pound, in an off-market transaction, so as not to depress the dollar’s exchange rate. This was the core idea of the SDR substitution account. By public introduction careful terminology avoided the label of reserve asset and suggested that the SDR was designed to add to rather than replace existing (dollar) reserves.

Bron: ninefornews.nl
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

De 'American Dream': 46 miljoen Amerikanen (!) leven van de voedselbank

Het beloofde land is Amerika al lang niet meer, zo blijkt uit cijfers van Feeding America, een netwerk van 200 voedselbanken. 1 op de 7 Amerikanen is afhankelijk van een voedselbank of andere liefdadigheidsprogramma’s voor het dagelijks brood op de plank. De 46 miljoen Amerikanen hebben moeite rond te komen.

Van de families met een militair in hun midden is zelfs een kwart afhankelijk van de voedselbank. “De resultaten zijn alarmerend,” zei Bob Aiken van Feeding America. “Het betekent dat mensen in Amerika de afweging moeten maken tussen het kopen van voedsel voor hun kinderen of het betalen van de huur.”

[...]