Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11971 tot 11975
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

'Grieken werkten in het geheim aan terugkeer drachme'

De opgestapte Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis en voormalig minister van Energie Panagiotis Lafazanis zouden een plan hebben opgesteld om de euro te verlaten en terug te keren naar de vorige munt, de drachme.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

27 juli: het geheime plan B van de Grieken en 8 andere dingen die je moet weten

De Griekse regering had een plan B voor het geval dat de onderhandelingen over noodfinanciering met de eurozone en het IMF zouden mislukken. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Column Kees de Kort | Geen urgentie

m Kees de Kort vindt dat het de laatste dagen wel erg stil is rond Griekenland. "Daar klinkt geen urgentie uit, zou ik zeggen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Chinese aandelen dalen 8,5%, grootste klap sinds februari 2007

Vannacht zetten Chinese aandelen opnieuw een daling in. De Shanghai Composite verloor 8,5% op 3.725 punten. Dat is het grootste verlies op één dag sinds 27 februari 2007. De CSI 300 verloor eveneens 8,6%.

Analisten wijten de grote daling aan een verlaging van het tempo van steunaankopen door autoriteiten. Lokale brokers vermoeden dat het staatsfonds China Securities Financial Corp tot nu toe al voor honderden miljarden yuan (1 euro = 7 yuan) aan aandelen kocht.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Die Welt: "Rusland heeft $15 miljard vergokt met goud"

De Duitse krant Die Welt publiceerde afgelopen zaterdag een bijzonder kritisch stuk over de goudaankopen van Rusland. Het artikel in Die Welt wekt de indruk dat Rusland een strategische blunder begaan heeft door goud te kopen, zeker nu de goudprijs naar het laagste niveau in vijf jaar gezakt is en de dollar sterker geworden is. Maar of dat ook echt zo is, dat zal de tijd moeten uitwijzen.