Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 11976 tot 11980
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Griekenland mist opnieuw deadline voor terugbetaling IMF

Griekenland is er maandag opnieuw niet in geslaagd een bedrag van 456 miljoen euro terug te betalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat heeft het IMF bekendgemaakt. De achterstallige betalingen van Griekenland bij het muntfonds zijn daarmee opgelopen tot zowat 2 miljard euro.

Bron: tv-visie.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Twee nieuwe documentaires van Cees Grimbergen over de pensioenindustrie bij MAX

In 2013 maakte Cees Grimbergen in 'Zwarte Zwanen - Gokken met uw pensioenpremie' voor MAX een portret van de pensioenindustrie. Hij portretteerde de vermogensbeheerders, pensioenbestuurders en financiële whizzkids die met andermans geld hoog rendement proberen te halen.

Nu zijn er twee delen als vervolg. Opnieuw een kritische blik in de wereld van het zeer grote geld.

[...]

Bron: Joop.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Socialisme voor wie super rijk is, neoliberalisme voor de rest

Centrale banken worden geacht objectief en neutraal beleid te voeren, maar falen in hun opdracht. Ze beschadigen de economie en en passant de democratie. Het is verbazingwekkend dat in het politieke midden dit existentiële probleem niet wordt erkend.

[...]

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Elk euroland kan Griekse deal blokkeren

 Alle negentien eurolanden kunnen een veto uitspreken over het akkoord over Griekenland dat gisterenochtend is bereikt. De circa 80 miljard euro aan steun die na een marathonsessie is overeen gekomen geldt als een 'reguliere procedure' waarin een beroep op het permanente noodfonds ESM wordt gedaan. Omdat het voorbestaan van de euro niet in het geding is, geldt voor de steun aan Griekenland niet de zogenoemde 'spoedstemprocedure'.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Varoufakis: "Bij de militaire staatsgreep gebruikten ze tanks als wapen, deze keer zijn het banken"

Yanis Varoufakis doet in een interview met ABCRadioNational enkele opmerkelijke uitspraken. De Griekse oud-minister van Financiƫn vertelt er over het moment waarop hij ontslag nam, het geheime plan om drachmes te drukken en waarschuwt voor de opmars van extreemrechts.