Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11981 tot 11985
Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Hedgefondsen short op goud, een contraire indicator?

De CFTC registreerde in de week van 21 juli voor het eerst een netto shortpositie in goud onder de hedgefondsen. Alle posities samengevoegd kwam de toezichthouder uit op een netto shortpositie van 11.345 contracten, waarbij ieder contract de levering van 100 troy ounce goud vertegenwoordigt. Het is tekenend voor het negatieve sentiment in de markt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Particulieren blijven veel goud kopen

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten bij een daling van de goudprijs is de verkoop van fysiek goud en zilver de afgelopen weken juist sterk toegenomen. Sander Noordhof van Goudstandaard spreekt van een ‘ongekende drukte’ in de goudmarkt, vooral als je bedenkt dat de zomer normaal gesproken juist een zeer rustige periode is voor de goudhandel.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

'Verwacht in Polen geen enthousiasme voor de euro'

'Verwacht in Polen geen enthousiasme voor de euro.' Dat heeft Marek Belka, de gouverneur van de Poolse Centrale Bank, gezegd in een interview met de Britse krant Sunday Telegraph:

“Wanneer er nog rook komt uit een brandend huis, loop je daar ook niet naar binnen. Het is gewooonweg niet veilig. Zo lang de eurozone problemen heeft met een aantal van zijn eigen leden mag u in Polen geen enthousiasme voor de euro verwachten. De situatie in Griekenland vergroot het vertrouwen in de eenheidsmunt niet. Als we straks nog verder naar rechts opschuiven (in Polen), zal het enthousiasme voor de euro nog verzwakken.’ 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Belasting op spaargeld mogelijk fors omlaag

De belasting op spaargeld gaat mogelijk flink naar beneden. Op dit moment gaat de belastingdienst nog van uit van een rendement van 4% op het vermogen, maar door de extreem lage rente is dat rendement niet meer haalbaar zonder extra risico te nemen. Daarom zijn er plannen om het fictieve rendement te verlagen naar 2,4%, waardoor de heffing op het vermogen boven de grens van €21.330 veel lager zal uitvallen.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

India Importeert 35% meer zilver

India importeerde in 2014 een record hoeveelheid zilver. In 2015 is de import weer sterk toegenomen.