Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 11981 tot 11985
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Eurotop pauzeert voor eindoverleg

Opnieuw hebben de regeringsleiders van de eurolanden hun ingelaste top over steun voor het noodlijdende Griekenland onderbroken. De Maltese premier Joseph Muscat liet even voor 06.00 uur maandagochtend via Twitter weten dat er een pauze wordt genomen voor ,,finale consultaties”.

Het overleg begon even na 16.00 uur zondagmiddag. Twee keer eerder werd de top onderbroken om in kleinere kring over bepaalde onderwerpen compromissen te sluiten. Zo sprak de Griekse premier Alexis Tsipras onder meer met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Francois Hollande.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Athene wanhopig : doodbloeden of sterven

De euro-top die zaterdag startte in Brussel (en momenteel nog steeds bezig is) zal de Europese toekomst van zowel Griekenland, de euro en het algemene Europese project bepalen. Waar Griekenland enige tijd geleden nog diverse scenario’s leek te hebben lijkt deze knock-out te hangen in de touwen.

Op dit moment lijken enkel Frankrijk en Cyprus nog steun te verlenen aan Griekenland. De overige ministers van Financiën van de Eurozone zijn niet overtuigd door de Griekse beloftes aan herstructureringen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

De man die een veldslag won staat op het punt de oorlog te verliezen

De problematiek rond Griekenland nadert haar eindpunt. Grieks premier Tsipras staat nu voor een schijnbaar eenvoudige keuze: ofwel verlaat hij al zijn principes en gaat hij akkoord met de voorstellen van de schuldeisers, ofwel verlaat Griekenland de monetaire unie.

De voorwaarden die de eurozone, het IMF en de ECB nu hebben opgesteld zijn veel strenger dan de voorwaarden van een paar weken geleden die Griekenland toen afwees.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Euro verliest slechts licht terrein

De euro verloor maandagochtend (plaatselijke tijd) op de valutamarkten in het Verre Oosten licht terrein ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Maar van een vrije val was ondanks het vooralsnog uitblijven van een akkoord over de Griekse schuldencrisis geen sprake. De eenheidsmunt zakte in Sydney 0,4 procent tot 1,1117 dollar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Eurolanden zetten Grieken zwaar onder druk

Griekenland moet aan de leiband. De andere achttien eurolanden stellen zeer scherpe eisen en voorwaarden aan de Griekse regering voordat er gepraat kan worden over verdere financiële steun. Het vertrouwen in de Griekse regering en de geloofwaardigheid van Athene is zo klein geworden, dat de eurozone niet anders kan. Alleen met forse Griekse maatregelen zijn de landen bereid weer diep in de buidel te tasten om de Griekse economie er bovenop te helpen.