Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 11991 tot 11995
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Deze divergentie bij de goudprijs is verbazingwekkend

Technische beleggers zijn vaak op zoek naar divergenties. Divergenties wijzen namelijk vaak op een aanstaande bodem of top. Vaak wordt er dan gekeken naar het verschil tussen de beweging bij een indicator en de koers op de grafiek zelf. Maar ook andere vormen van divergenties zijn vaak erg nuttig. Ook bij de goudprijs hebben we op dit moment te maken met een divergentie zoals we die al eens eerder hebben gezien.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er in het jaar 2000 sprake was van een divergentie tussen de ARCA Gold BUGS Index (HUI) en de goudprijs. We zien namelijk dat de HUI in november 2000 te maken had met dalende koersen, terwijl de goudprijs zelf zijwaarts bleef bewegen. Er was dus een duidelijke divergentie tussen beiden, die vlak daarna leidde tot een bodem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Grootste devaluatie in 20 jaar voor Chinese Yuan

In een poging van Chinese beleidsmakers om de Chinese export te ondersteunen werd de Chinese Yuan dinsdag gedevalueerd. Een actie die niet onopgemerkt bleef buiten de grootste economie in Azië. Over gans de wereld stonden de beurzen onder druk door de grootste devaluatie in 20 jaar van de Yuan.

Het zat er al een tijdje aan te komen eigenlijk. De economische cijfers over de laatste maanden van China waren om het op z’n zachtst te zeggen erg zwak. Dit weekend viel waarschijnlijk de druppel, met name de dalende exportcijfers met wel 8% op jaarbasis. Dit dwong de Chinese centrale bank tot actie en zij zag hiervoor slechts 1 oplossing: de Yuan devalueren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Dit zijn de grootste faillissementen in Nederland de afgelopen 6 jaar

Imtech verkeert in surseance. Mocht het bedrijf failliet gaan, dan behoort het meteen tot de grootste faillissementen van de afgelopen jaren. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Productie oliekartel OPEC op hoogste niveau in 3 jaar

De productie van oliekartel OPEC is in juli naar het hoogste niveau gestegen in ruim drie jaar, onder meer omdat Iran zijn productie flink verhoogde. Dat blijkt uit cijfers die het kartel vandaag bekendmaakte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Buffett: Renteverhoging in september is nog niet zeker

Een flink aantal beleggers gaat er vanuit dat de Amerikaanse centrale bank tijdens haar volgende toespraak in september de belangrijke rentestand zal gaan optrekken. Toch lijkt Warren Buffett daar nog helemaal niet zo zeker van te zijn. In een recent interview liet Buffett weten dat beleggers er niet klakkeloos vanuit moeten gaan dat de Fed daadwerkelijk in september de rente gaat verhogen.

Hij is van mening dat de Amerikaanse banensector wel degelijk is verbeterd, maar dat dat nog geen volledige garantie geeft voor een snelle renteverhoging. Tegenover CNBC liet een van de grootste beleggers allertijden weten dat de Fed verder kijkt dan alleen naar de banensector. Buffett wees de kijkers er op dat de inflatie in Amerika bijvoorbeeld nog steeds veel te laag is.