Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 11991 tot 11995
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

De échte reden waarom Varoufakis opstapte

Voormalig Grieks minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft in een interview meer uitleg gegeven bij zijn ontslag, meteen na het Griekse referendum over de toenmalige voorstellen van de internationale schuldeisers. Varoufakis zag zich naar eigen zeggen geïsoleerd met zijn harde opstelling.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Voorlopig nog karig pinnen in Griekenland: banken pas donderdag open

De banken in Griekenland blijven zeker nog tot en met woensdag dicht. Dat bevestigde het Griekse ministerie van Financiën maandag.

De Griekse banken zijn al twee weken dicht, omdat ze ten onder dreigden te gaan aan de grote onzekerheid over de toekomst van het land. Vorige week woensdag werd gemeld dat de banken nog tot maandag gesloten zouden blijven. Die termijn is nu dus verlengd tot en met 15 juli.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Vreemd: Banken bestellen bitcoinklonen

Heel opmerkelijk bericht in DeTijd. Een Limburgse IT-groep moet bitcoinklonen gaan bouwen voor kredietinstellingen. Blijkbaar zijn banken toch meer geïnteresseerd in de virtuele munt, dan ze aanvankelijk lieten uitschijnen.

De grootbanken zien duidelijk brood in de technologie die schuilgaat achter Bitcoin. Cegeka, een Hasseltse dienstverlener, moet betalingssystemen ontwikkelen die op het bitcoin-systeem geïnspireerd zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Vernietigt taxshift duizenden jobs?

Ja, daar zijn we weer met die dekselse taxshift. De regering Michel is al lange tijd bezig over de nakende belastingverschuiving, maar steeds wordt de deadline verplaats.

Op de concrete inhoud van de taxshift is het nog wachten. Het is dan ook vreemd dat nu al alarmkreten worden losgelaten over de gevolgen van deze taxshift.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Dit metaal krijgt momenteel rake klappen

Het is de metaalbelegger vast niet ontgaan: koper gaat de dieperik in. Reden tot paniek of normale correctie?

De koperprijs dook zonet onder de bodemprijs van 6 jaar geleden. Zowel de fysieke als futuresmarkt staat zwaar in het rood. In 2015 verloor het metaal maar liefst 15% van haar waarde.

Alle signalen leiden naar de rode beurzen in China: dat land is en blijft zowel de grootste producent als grootste afnemer van koper. De plotse beurscrash en de drastische maatregel van de overheid om de belangrijkste aandelen te schorsen hebben investeerders overtuigd om hun koper en futures te dumpen.