Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 11996 tot 12000
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

Economie China is ‘Black Box’, niet handig als je zo belangrijk bent voor de wereld

China wordt steeds belangrijker voor de wereldeconomie. Daarom is het zo storend dat de groeicijfers van de belangrijkste economie van Azië ondoorzichtig zijn.

De beurspaniek van de afgelopen weken culmineerde afgelopen maandag in enorme koersdalingen van aandelen. Op westerse beurzen ging het om percentages van drie tot vijf procent. Dinsdag herstelden aandelenmarkten in Europa en de VS daarentegen spectaculair.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

AEX index ruim 4% hoger, China verlaagt rente

De Amsterdamse beurs herstelt snel van de paniek van gisteren. Bereikten we gistermiddag nog een dieptepunt van iets meer dan 400 punten, op het moment van schrijven staat de graadmeter op ruim 437 punten. Dat is 4,24% meer dan de slotkoers van gisteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

Marc Faber verwacht grote wereldwijde crisis

De wereldeconomie stevent af op een nieuwe grote crisis, dat zegt Marc Faber in een gesprek met Chris Martenson. Hij wijst op de wereldwijde groeivertraging en op het feit dat de productiviteit en de kapitaalinvesteringen in heel veel landen niet meer toenemen. Ook wijst de extreme en aanhoudende daling van de grondstofprijzen volgens Faber uit dat de economie het beduidend slechter doet dan over het algemeen wordt aangenomen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

Shanghai Composite onder de 3000 punten

De Chinese aandelenmarkt blijft maar dalen. Na het verlies van ruim 8% van maandag gingen de koersen op dinsdag nog eens 7,6% onderuit, waarmee de Shanghai Composite voor het eerst sinds december vorig jaar weer onder de 3.000 punten zakte. De Chinese centrale bank heeft dinsdag opnieuw liquiditeit in de markt gebracht om de druk op de aandelenmarkt te verlichten.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

Goud bewijst rol als Safe Haven

De dalende aandelenbeurzen gisteren deed weer denken aan 2008. Het aan deel Royal Dutch Shell zakte maar liefst 7,7%. De goudprijs gaf geen krimp.