Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11996 tot 12000
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

12.000 jobs verdwijnen in de mijnsector

De Britse mijnbouwgigant Anglo American gaat wereldwijd 6.000 banen schrappen, na een miljardenverlies in de eerste jaarhelft door de lage grondstoffenprijzen. Eerder op de dag kondigde de Zuid-Afrikaanse platinaproducent Lonmin een gelijkaardige ingreep aan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

Athene vraagt officieel nieuwe lening aan bij IMF

De Griekse minister van Financiën, Euklides Tsakalotos, heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) officieel om een nieuwe lening gevraagd, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde brief.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

De grootste reden waarom de grondstofprijzen dalen

De mensen die de afgelopen jaren belegd hebben in de grondstoffensector kunnen duidelijk niet terug kijken op een mooie periode. De afgelopen jaren hebben de meeste grondstoffen namelijk flink wat waarde moeten inleveren, en helemaal de afgelopen week is de grondstoffensector in een neerwaartse spiraal terecht gekomen.

Voor de oorzaak van deze prijsdaling moeten we in China zijn. De Chinese economie is een vertraging terecht gekomen en deze vertraging heeft duidelijke gevolgen voor de grondstoffensector. China staat namelijk bekend als een grote afnemer van meerdere grondstoffen. En op het moment dat de fabrieksproductie terugloopt, zal de vraag vanuit China naar grondstoffen ook drastisch gaan afnemen. En dat is ook precies waar beleggers op dit moment bang voor zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

Merkel en Lagarde klaar voor schuldverlichtingen aan Griekenland

Nu Griekenland zo goed als zeker zich mag verwachten aan een nieuwe lening van 86 miljard euro komt het weer in aanmerking voor leningen van het IMF. Het IMF is bereid om nieuwe steun te geven aan Griekenland als de eurozone bereid is om het noodlijdende land schuldverlichtingen toe te kennen.

Het huidige leningprogramma met het IMF loopt af in maart 2016 en Griekenland hoopt natuurlijk er een nieuwe te krijgen. Dit is evenwel een probleem aangezien het IMF enkel geld leent aan landen die een duurzame schuld hebben. Met andere woorden een schuld die af te betalen is. Het IMF zelf liet bij monde van voorzitter Christine Lagarde reeds weten dat dit enkel mogelijk is als de eurozone Griekenland schuldverlichtingen toekent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

Wist jij dít al over goud en olie?

Veel verschillende grondstoffen staan rond de laagste niveaus in jaren en die posities zijn in juli verder verslechterd. Zowel goud als olie daalden deze maand, respectievelijk met zo’n 6 en 15 procent. Ondertussen zet de dollar zijn weg omhoog juist voort. Toch kan het een probleem zijn voor beleggers om zowel goud als olie in het mandje met grondstoffen te stoppen en ervan uit te gaan dat ze op dezelfde manier zullen bewegen.

Zowel olie als goud hebben een negatieve correlatie met de dollar; naarmate de dollar stijgt, zijn er over het algemeen minder dollars nodig om dezelfde hoeveelheid van die grondstof te kopen.