Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 1201 tot 1205
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Noord-Korea geniet een vorm van straffeloosheid. Een verontrustende vaststelling

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft dinsdagavond de Noord-Koreaanse raketlancering boven Japan met klem en unaniem veroordeeld. Maar nieuwe sancties tegen het regime van Kim Jong-un werden niet uitgevaardigd.

In de Franse krant La Voix du Nord denkt Marianne Perron-Doise, een specialiste in strategisch onderzoek aan de Franse École militaire, dat Noord-Korea vandaag van een gevoel van straffeloosheid profiteert en er in is geslaagd om twijfel te zaaien omtrent de capaciteit van Washington om zijn bondgenoten in de regio te beschermen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Italië blijft bijzonder gevaar voor Eurozone

De Economie binnen de Eurozone is terug volop aan het aantrekken waarbij onder meer de Euro en tal van beleggers euforisch reageren. Desondanks dit alles wordt vaak vergeten dat naast het failliete Griekenland een andere grote economie blijft flirten met een default, namelijk Italië.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Bitcoin meer en meer de opvolger van goud

De koers van Bitcoin, de gekendste virtuele munt op het internet, blijft hoge toppen scheren. Op wereldschaal blijft deze nog steeds verwaarloosbaar klein al groeit de kans dat Bitcoin de rol van goud als veilige haven langzaam kan overnemen en hierdoor de klassieke economische verhoudingen zal omgooien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Brexit wordt steeds grimmiger

Met de start van de derde ronde van de Brexit-gesprekken tussen Londen en de Europese Unie wordt meer en meer duidelijk dat de huidige planning niet zal volstaan om een propere scheiding te verkrijgen tegen maart 2019, het moment dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Protectionisme Trump blijft wereldeconomie bedreigen

De groeiende drang maar protectionistische maatregelen, in het bijzonder aan Amerikaanse zijde, blijft een belangrijke risico voor de gehele wereldeconomie. Desondanks dit alles blijft Trump doorgaan met het huidig economische en politieke beleid waarbij de Verenigde Staten de rol van voortrekker definitief lijken kwijt te spelen.