Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 1201 tot 1205
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

Merkel: ECB, niet Duitsland is schuld van zwakke euro

De euro ging maandag 0,36% hoger nadat de Duitse bondskanselier Angela Merkel zich had uitgesproken over de eenheidsmunt. Dat is uitzonderlijk, omdat ze dat zeer zelden of nooit doet. Maar in verkiezingstijd gelden ook in Duitsland andere regels. Merkel heeft zich in het verleden amper of nooit gemengd in het debat over de euro. Noch heeft ze zich uitgesproken over de politiek de de Europese Centrale Bank voert of over wat zich op de financiële markten voordoet. Maandag kwam Merkel dus met een verrassende verklaring: indien Duitsland zulk groot handelsoverschot heeft komt dat omdat de euro te zwak staat en de olieprijs te laag. En Duitsland heeft daar weinig mee te maken, want het controleert het ene, noch het andere.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

7 jaar geleden kocht iemand 2 pizza’s met 10.000 Bitcoins. Dat is vandaag meer dan $20 miljoen waard

Op 22 mei 2010 kocht een ontwikkelaar van het Bitcoin platform 2 pizza’s voor 10.000 Bitcoins. Op dat moment was de cryptomunt totaal niet bekend. Het zou de eerste aankoop in het echte leven zijn geweest met Bitcoins. Aan de huidige waarde van de Bitcoin zou die transactie meer dan $22 miljoen waard zijn. Het is te hopen dat de pizza’s hebben gesmaakt.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

Trump over aanslag Manchester: Tijd om deze ideologie totaal te vernietigen

De 18 jarige Georgina Callander (links), hier met Ariana Grande op de foto (genomen in 2015), was een van de eerste bevestigde dodelijke slachtoffers van de terreuraanslag in Manchester.

Het aantal doden van de aanslag in Manchester is gestegen naar 22, het aantal gewonden naar 69. Britse terreurexperts spreken hun zorgen uit dat de aanslag maandenlang gepland moet zijn, de zelfmoordterrorist daarbij hulp moet hebben gehad, en er daarom meer van dit soort gruwelijke wandaden met grote aantallen doden kunnen komen (1). De Amerikaanse president Donald Trump reageerde vanuit Jeruzalem geschokt en woedend dat ‘het tijd wordt om deze ideologie compleet te vernietigen’. Omdat hij net voor honderden miljarden dollars wapens aan Saudi Arabië had verkocht, zei hij er niet ‘islamitische’ bij, maar dat was overduidelijk wel wat hij bedoelde.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

Terwijl u per fiets naar het werk rijdt, vlammen in China straks 150 miljoen SUV’s over de weg

De Chinese regering wil snel een grote vloot van elektrisch wagens uitbouwen, maar wordt in dat streven gedwarsboomd door de grote voorkeur die de Chinese consumenten tonen voor de zogenaamde sport-utility-vehicles (suv), die echter zware verbruikers van benzine zijn.

Tegen eind volgend decennium wil China over een autovloot beschikken die voor 40 procent uit elektrische of hybride modellen bestaat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

"Tien rijkste families in België parkeren geld in belastingparadijzen"

De bedrijven van de tien rijkste families van België hebben samen minstens 266 dochterbedrijven in belastingparadijzen. Dat besluit PVDA uit eigen graafwerk. De oppositiepartij pleit voor een vermogenskadaster, een onderzoekscel speciaal voor grote vermogens en een nultolerantiebeleid voor dergelijk "asociaal gedrag".