Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 12006 tot 12010
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Rusland overweegt steun aan Griekenland

Rusland overweegt om zeer binnenkort te beginnen met rechtstreekse energieleveranties aan Griekenland. Dit heeft minister van Energie Aleksandr Novak zondag gezegd. Het is het eerste concrete en openbare Russische hulpaanbod aan Griekenland. Moskou zou direct gas kunnen leveren aan het EU-land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Wat als de euro nooit zou zijn ingevoerd?

De druk op het eurozone-project neemt toe. De bekende Deense econoom Lars Christensen, oprichter van The Market Monetarist, doet vandaag een duit in het zakje.

Christensen vraagt de lezer in te beelden hoe Europa er uit zou hebben gezien als de euro nooit geïntroduceerd zou zijn. En elk land nog een eigen valuta met vrije wisselkoers zou hebben gehad. Hij stelt vervolgens een aantal hypothetische vragen:

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Griekenland, het nieuwe Oost-Duitsland?

De 'curatele of tijdelijke grexit' voorbereid door Duits financiënminister Wolfgang Schäuble, die uit een gelekt document is gebleken, lijkt veel op de 'Treuhandanstalt' bij de hereniging met Oost-Duitsland. Dat schrijft De Tijd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

IMF of niet, Federal Reserve volgt eigen schema

Ondanks het herhaaldelijke advies van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) liet Janet Yellen vrijdagavond weten dat de Federal Reserve van plan is om de rente later dit jaar toch te willen verhogen.

Zo bleek tijdens een speech van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank in Cleveland.

“De vooruitzichten zijn gunstig genoeg om ergens dit jaar de rente te verhogen en daarmee het monetaire beleid te normaliseren”, aldus Yellen tijdens haar toespraak.

Verder benadrukte ze nog dat de ontwikkeling van de economie en de inflatie onzeker blijft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

“Verenigde Staten niet langer locomotief voor wereldwijde economie”

Het herstel van de financiële crisis duurt inmiddels alweer zo’n 5 jaar. Toch laat de groei volgens Keith Wade en Azad Zangana, economen bij Schroders, nog op zich wachten. De groei is volgens hen het best te vergelijken met de afvlakkende grafiek van een vierkantswortel. Zij wijzen er dan ook op dat na de crisis en het aanvankelijke herstel, de groei van de wereldwijde economie zich vlak ontwikkelt.

De economen stippen aan dat de economische groei voor het vierde jaar op rij rond de 2,5 procent blijft steken, waarbij de lage groeicijfers vooral te maken hebben met de groeivertraging in de opkomende markten. De oorzaak moet volgens hen gezocht worden bij een vraaguitval in de Verenigde Staten en Europa.