Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 12006 tot 12010
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Iran heeft grote plannen voor olie-industrie

De Iraanse regering heeft ambitieuze plannen voor de olie- en gasindustrie in het land na het opheffen van de westerse sancties.

De komende vijf jaar mikt Teheran op projecten op energiegebied met een waarde van 185 miljard dollar (169 miljard euro), zo liet de Iraanse minister van Industrie, Mijnbouw en Handel donderdag weten op een conferentie in Wenen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Column Kees de Kort | De meest optimistische mensen ter wereld

Er verschijnen zo langzamerhand iets te veel cijfers die niet kloppen met wat de officials ons willen laten geloven, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

23 juli: tegenslag Shell in Alaska en 8 andere dingen die je moet weten

Oliereus Shell wil graag boren naar olie nabij Alaska. Maar de Amerikaanse regering vindt dat Shell de veiligheidsmaatregelen nog niet op orde heeft. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Spaanse werkloosheid zakt naar laagste niveau in vier jaar (naar 22,4%)

De werkloosheid in Spanje is in het tweede kwartaal van dit jaar gedaald naar het laagste niveau in bijna vier jaar.

De werkloosheid kwam vorig kwartaal uit op 22,4 procent, tegen 23,8 procent in het eerste kwartaal. In de eerste drie maanden van 2013 bereikte de werkloosheid in Spanje nog het hoogste niveau ooit met 26,9 procent. De Spaanse werkloosheid is na Griekenland de hoogste van de eurozone.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Fed speelt met vuur

De financiƫle sector maakt zich grote zorgen over de plannen van de Fed aangaande haar rentebeleid. Er is een grote consensus dat een sell-off in de enorme Amerikaanse obligatiemarkt zal volgen, een sell-off die zal worden verergerd doordat banken niet bereid zijn om in te springen. Banken hebben obligaties juist drastisch verminderd in de afgelopen jaren o.a. in reactie op strengere kapitaaleisen.