Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12011 tot 12015
Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Goudmijnen staan 25% lager

Goudmijnen staan gemiddeld 25% lager dit jaar. De koersen van de mijnaandelen stegen eerder dit jaar met 26%.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

12.000 jobs verdwijnen in de mijnsector

De Britse mijnbouwgigant Anglo American gaat wereldwijd 6.000 banen schrappen, na een miljardenverlies in de eerste jaarhelft door de lage grondstoffenprijzen. Eerder op de dag kondigde de Zuid-Afrikaanse platinaproducent Lonmin een gelijkaardige ingreep aan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

Athene vraagt officieel nieuwe lening aan bij IMF

De Griekse minister van Financiën, Euklides Tsakalotos, heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) officieel om een nieuwe lening gevraagd, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde brief.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

De grootste reden waarom de grondstofprijzen dalen

De mensen die de afgelopen jaren belegd hebben in de grondstoffensector kunnen duidelijk niet terug kijken op een mooie periode. De afgelopen jaren hebben de meeste grondstoffen namelijk flink wat waarde moeten inleveren, en helemaal de afgelopen week is de grondstoffensector in een neerwaartse spiraal terecht gekomen.

Voor de oorzaak van deze prijsdaling moeten we in China zijn. De Chinese economie is een vertraging terecht gekomen en deze vertraging heeft duidelijke gevolgen voor de grondstoffensector. China staat namelijk bekend als een grote afnemer van meerdere grondstoffen. En op het moment dat de fabrieksproductie terugloopt, zal de vraag vanuit China naar grondstoffen ook drastisch gaan afnemen. En dat is ook precies waar beleggers op dit moment bang voor zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

Merkel en Lagarde klaar voor schuldverlichtingen aan Griekenland

Nu Griekenland zo goed als zeker zich mag verwachten aan een nieuwe lening van 86 miljard euro komt het weer in aanmerking voor leningen van het IMF. Het IMF is bereid om nieuwe steun te geven aan Griekenland als de eurozone bereid is om het noodlijdende land schuldverlichtingen toe te kennen.

Het huidige leningprogramma met het IMF loopt af in maart 2016 en Griekenland hoopt natuurlijk er een nieuwe te krijgen. Dit is evenwel een probleem aangezien het IMF enkel geld leent aan landen die een duurzame schuld hebben. Met andere woorden een schuld die af te betalen is. Het IMF zelf liet bij monde van voorzitter Christine Lagarde reeds weten dat dit enkel mogelijk is als de eurozone Griekenland schuldverlichtingen toekent.