EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
29
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12041 tot 12045
Geplaatst op: zondag 13 september 2015

Goldman Sachs: 'Olieprijs kan volgend jaar tot 20 dollar zakken'

Analisten van Goldman Sachs zien de olieprijs volgend jaar verder naar beneden tuimelen, misschien zelfs tot 20 dollar. Volgens hen is de oliemarkt er nog slechter aan toe dat dan gedacht. Ze verwijzen naar de overproductie in de OPEC-landen, het opheffen van de economische sancties tegen Iran - dat later dit jaar opnieuw toegang tot de internationale oliemarkten - het stijgende aanbod uit de Amerikaanse schaliegasindustrie en dat alles gecombineerd met een dalende globale vraag en de problemen in China. \

Olie noteert ondertussen rond de 48 dollar, vergeleken met 115 dollar in juni 2014. Vorige maand flirtte de prijs zelfs even met de grens van 42 dollar.

Goldman rekent voor volgend jaar met een prijs van 49,5 dollar, maar voegde daar aan toe dat de prijs tot 20 dollar kan zakken, indien China zijn zaken niet op orde krijgt.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 13 september 2015

Hypotheekrente zakt toch weer: laagste punt in vijftig jaar

De hypotheekrente is op het laagste punt in vijftig jaar beland. De rente bij een rentevaste periode van 5 jaar bedraagt nu gemiddeld 2,12 procent, blijkt uit gegevens van De Hypotheekshop. Ook de rentes voor andere rentevaste periodes bevinden zich op een uitzonderlijk laag niveau.

Huizenkopers kunnen bij het afsluiten van hun hypotheek al een hele tijd profiteren zeer lage rentelasten. Dat komt omdat de rentes op de kapitaalmarkt de laatste tijd historisch laag zijn.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 13 september 2015

Cyprus krijgt nieuwe schijf EU-steun

Cyprus kan rekenen op uitbetaling van een nieuwe schijf steun. De ministers van Financiën van de eurolanden (eurogroep) hebben daarmee zaterdag ingestemd. Als alle procedures zijn doorlopen, zal de uitbetaling in de eerste helft van oktober plaatsvinden.

Het gaat om een bedrag van 500 miljoen euro. Daarnaast ligt er ook geld op de plank van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), daar gaat het om 125 miljoen euro. Dat alles maakt onderdeel van het steunpakket van de geldschieters van in totaal 10 miljard euro voor Cyprus.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 13 september 2015

Warren Buffett gelooft er nog steeds in!

Na de recente onrust op de financiële markten, vooral in China, begint menig belegger te twijfelen aan het wereldwijde economische herstel. De groeimarkten willen niet echt meer mee. China, Rusland en Brazilië bijvoorbeeld, toch wel drie zwaargewichten, zenden de laatste tijd almaar meer negatieve berichten uit. De volatiliteit op de beurzen is navenant.

Toch gelooft Warren Buffett er duidelijk nog in. De bekendste belegger ter wereld is bullish op aandelen en zeker ook voor wat betreft China. De recente berichten van een lagere economische groei en beurzen die scherpe dalingen lieten zien hebben zijn langetermijnvisie niet gewijzigd. Het land heeft veel potentie. Hij heeft gelijk. De relatief kleine groeivertraging neemt niet weg dat China nog altijd een veel grotere economische groei kent dan de ontwikkelende landen. De groeiende middenklasse zal daar bovendien steeds een grotere vraag naar (luxe)goederen laten zien.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 13 september 2015

Europa waarschuwt Athene voor heronderhandeling hulppakket

Europese politici hebben Griekenland gewaarschuwd voor nieuwe onderhandelingen over het derde hulppakket. Athene moet de hervormingen doorvoeren en verder besparen, ook onder een nieuwe regering, zo zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem vandaag bij de vergadering van de Europese ministers van Financiën in Luxemburg. "Het werk moet zo veel mogelijk voortgaan", ook in de momenteel onduidelijke politieke situatie.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs