Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 12041 tot 12045
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Fed-voorzitter: zorgen arbeidsmarkt blijven

De rente in de Verenigde Staten gaat waarschijnlijk nog dit jaar omhoog, maar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt blijven een punt van zorg. Dat heeft voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, vrijdag gezegd in een toespraak.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Albert Edwards: “Grexit is het beste wat de Grieken kan overkomen″

Behalve over China, heeft SocGen strateeg Albert Edwards ook een duidelijke visie inzake Griekenland. Voor de duidelijkheid benadrukt hij dat zijn baan is te voorzien wat er gaat gebeuren, niet wat er zou moeten gebeuren.

Edward’s heeft al lange tijd het idee dat de eurozone uiteindelijk op zal breken. De bevolking in de zuidelijke landen zal in opstand komen tegen het economische keurslijf dat hen wordt opgelegd. Of het Griekenland nu, of Spanje/Italië/Portugal of zelfs Frankrijk straks is, er zal een moment komen dat men zegt: ‘tot hier en niet verder’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Welke “besparingen”? Overheidsuitgaven in Europa blijven maar stijgen

Vorige week berichtte ik hier dat de zogenaamde “wurgende Griekse besparingen” een politieke en journalistieke mythe zijn. Landen die immers veel “wurgender” hadden bespaard, zoals Letland en Ierland, doen het lang zo slecht niet.

De vraag is nu: kunnen we de besparingsmythe ook doortrekken naar de rest van Europa? We slikken namelijk erg makkelijk het narratief dat de EU een soort neoliberaal project is dat “besparingen oplegt” en privatizeringen in de hand werkt.

Als dat zou zijn, dan verwachten we een belangrijke neerwaartse trend in de overheidsuitgaven. Als er immers wordt bespaard en geprivatiseerd, vallen bepaalde significante uitgavenposten immers weg.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Olieprijs kan best nog wat verder zakken

De wereldolieprijzen, die al erg laag zijn, kunnen komende maanden nog verder zakken. Dat voorspelde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) vrijdag.

Volgens de experts is er nog steeds sprake van een massaal overaanbod aan olie. Ze verwachten pas volgend jaar een kentering op de markt.

Het IEA rekent erop dat de productiegroei in de Verenigde Staten in 2016 nagenoeg tot een halt komt. Volgens het agentschap liggen de prijzen nu zo laag, dat de oliebedrijven het zich daar niet kunnen veroorloven om hun productie te blijven opschroeven. De schalieproductie in Noord-Amerika rendeert immers alleen bij hoge opbrengsten. In Rusland zet de olieproductie volgend jaar waarschijnlijk een daling in.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Dit trendkanaal is al 2 jaar intact

Actieve beleggers zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om in korte periode veel rendement te maken. Uiteraard moet je dan kort op de bal spelen. Wij hebben een grafiek gevonden waarin een trendkanaal zichtbaar is die al ruim twee jaar intact is. Voor sommige mensen zal dit misschien verrassend zijn, maar we hebben het nu over het trendkanaal van de goudprijs.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de goudprijs sinds 2011 flink waarde heeft moeten inleveren. Toch bewegen we de afgelopen maanden voornamelijk zijwaarts. Dit trendkanaal laat ons echter zien dat we nog steeds te maken hebben met een dalend trendkanaal, maar dat de snelheid steeds meer begint af te nemen.