Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 12051 tot 12055
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Nog meer schulden? De jonge generatie trekt dit niet langer.

Vives, een belangrijk economisch onderzoeksinstituut van de KU Leuven, wordt vaak neergezet als een ‘neoliberaal’ bastion. Wel, voor een zogenaamd rechts-liberaal instituut verkondigt de voorzitter van het wetenschappelijk comité van Vives wel bijzonder linkse praat.

In een opiniestuk pleit Professor Joep Konings ervoor om de Maastrichtnormen in de eurozone af te schaffen. Deze normen stellen dat de overheidsschuld slechts 60 procent van het bruto binnenlands product mag bedragen. Begrotingstekorten mogen niet boven de 3 procent van het BBP uitkomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Standard and Poor’s verlaagt outlook EU van ‘stabiel’ naar ‘negatief’

Voorlopig heeft de EU een kredietwaardigheid die bestempelt kan worden als een AA+, een rating die indiceert dat Europa zo goed als zeker schulden terugbetaalt volgens afgesproken richtlijnen en dus een heel betrouwbare handelspartner is.

Maar volgens Standard and Poor’s is deze beoordeling niet langer accuraat en verlaagt daarom zijn outlook voor de EU van ‘stabiel’ naar ‘negatief’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Waarom de Saoedi’s failliet kunnen gaan

Ontspannen vakantie vieren aan de Franse Rivièra is er voor koning Salman niet bij. Terwijl hij de rust zo hard nodig heeft. Want al verdienen de Saoedi’s nog steeds bakken met geld, ze strooien ermee alsof olie nog op $ 100 staat. Zo gaf de kersverse 80-jarige koning na zijn kroning in januari nog een cadeautje van $ 32 miljard aan zijn onderdanen.

Saoedi-Arabië is de spil van het OPEC-oliekartel. Terwijl andere leden smokkelden met productiequota, waren het altijd de Arabieren die via hun eigen knoppen zorgden dat de oliemarkt niet overspoeld werd. Waren. Want sinds november vorig jaar is alles anders. De Arabieren besloten toen de voet van het rempedaal te halen en het gaspedaal vol in te trappen. Volgens de Bank of America is het OPEC-oliekartel daarmee “effectief ontbonden“.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Duitsland brengt bijzondere munt van 5 euro uit

Een 5-euromunt die Duitsland begin volgend jaar op de markt brengt, wordt een lust voor verzamelaars. Dat zei althans de ontwerper ervan gisteren tegen de Duitse krant Die Welt. De munt heeft namelijk een blauwe doorschijnende binnenring die is gemaakt van plastic.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

JP Morgan vult goudvoorraad Comex aan

Door de ontwikkelingen van de laatste weken werd er in de blogosphere al volop gespeculeerd op een mogelijke default van de Comex. JP Morgan maakt in één klap een einde aan de geruchten over een default. Het nieuwste voorraadoverzicht van de Comex laat zien dat JP Morgan in één klap haar vrij beschikbare goudvoorraad heeft uitgebreid van 362.000 naar 643.000 troy ounce, een toename van 78% in één dag.