Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 12056 tot 12060
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Notering van nieuwe Drachme gelekt op VISA-afrekening

Waar de Griekse onderhandelaars momenteel de schijn nog hoog proberen te houden ten opzichte van de eigen bevolking blijkt er op de achtergrond net iets meer gewijzigd te zijn dan men laat uitschijnen.

Donderdagavond verscheen op internet een overschrijving van een transactie met een Visa kaart, uitgegeven door Citigroup Inc. en in gebruik door een journalist van Bloomberg. De betaling gebeurde in het Hilton Hotel in Athene voor een verblijf tussen 28 juni en 4 juli. Op zich een normale transactie en geen nieuwsitem ware het niet dat er als gebruikte munteenheid “Drachme EQ” ingevuld staat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Mario Draghi heeft het gelijk aan zijn zijde

De beslissing van de Europese centrale bank om de Europese economie te voorzien van ‘gratis’ geld ligt inmiddels alweer een hele tijd achter ons. Toch lijken de genomen maatregelen van de ECB nu eindelijk pas door te werken op de Europese economie. Het vertrouwen keert namelijk weer terug en de Europese economie weet in positieve zin te verrassen.

Zo blijkt tenminste uit de macrocijfers van de afgelopen tijd. De Europese economie weet weer een mooie groei te realiseren en de verwachtingen voor de komende maanden zijn ook positief gestemd. Uiteraard heeft dit voor een groot deel te maken met de acties van de Europese centrale bank. De ECB, onder leiding van Mario Draghi, heeft de rente teruggebracht naar een bodemniveau en heeft daarnaast de Europese economie voorzien van de nodige geldinjecties. Ondanks alle kritiek die er op de ECB was, lijkt de ECB nu het gelijk aan haar zijde te krijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Liveblog: Grieks kabinet wil pensioenen korten en belastingen verhogen

De Griekse regering heeft een nieuw pakket aan hervormingen en besparingen verstuurd naar de Eurogroep. Premier Alexis Tsipras wil de belastingen verhogen en korten op pensioenen, in ruil voor noodsteun van ruim 53 miljard euro. De Europese geldschieters buigen zich vrijdag over de plannen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Regering-Tsipras wint race tegen de klok en vraagt om 53 miljard aan steun

De Griekse regering heeft een pakket maatregelen klaar om voor te leggen aan Europa. Volgens bronnen gaat het om een pakket ter waarde van 13 miljard euro waarin Tsipras deels toegeeft aan de schuldeisers. De deadline voor nieuwe hervormingen zou verlopen om middernacht. Ter vergelijking: het referendum vorige zondag ging over hervormingen in de grootteorde van 8 tot 9 miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Gaat Merkel alsnog door de knieën?

Zoals we net al rapporteerden bij onze blik op centrale banken lijkt Duitsland plotseling wél bereid over schuldherstructurering te praten. Was de uiteenzetting van de Duitse MinFin Schäuble nog wat vaag, inmiddels bied columnist Evans-Pritchard van de Telegraph meer duidelijkheid.

Donald Tusk, president van de Europese Raad, blijkt nu toch een overeenkomst liever te willen dan geen schuldafschrijving: