Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 12061 tot 12065
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Eurogroep ziet grote problemen met Griekse deal: kosten miljarden hoger, Finnen dwars, twijfel over Tsipras

De eurolanden praten zondag verder over de positie van Griekenland binnen hun muntunie. Een urenlange vergadering van de ministers van Financiën leverde zaterdag nog geen overeenstemming op over de vraag of de nieuwe Griekse voorstellen voldoende zijn om onderhandelingen over nieuwe financiële steun te beginnen.

De ministers, verzameld in de eurogroep, hervatten hun overleg zondag om 11.00 uur. Vervolgens is het vanaf 16.00 uur de beurt aan de regeringsleiders en staatshoofden van de eurolanden. Zij moeten uiteindelijk de knoop doorhakken en bepalen of er verder met de Grieken kan worden gepraat. Is het antwoord negatief, dan volgt een top met de leiders van alle 28 EU-lidstaten om de gevolgen voor heel Europa te bespreken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Eurogroep zondag verder

Het overleg van ministers van Financiën van de eurolanden (eurogroep) is zaterdagavond even voor middernacht afgelopen. Zondag gaat het overleg over een aanvraag van Griekenland voor financiële steun verder, zo liet de Finse minister Alexander Stubb via Twitter weten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Dijsselbloem: "Grote problemen nog niet opgelost"

Griekenland hoeft er niet zomaar op te rekenen dat de andere eurolanden bereid zijn te gaan praten over een derde steunpakket. Het land zal met meer en betere voorstellen moeten komen voordat de ministers van Financiën van de eurozone (eurogroep) het licht op groen willen zetten. Het moet vooral specifieker, met daarbij ook een planning wanneer bepaalde hervormingen worden doorgevoerd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

‘Finland tegen voorstellen Griekenland’

Finland ziet het naar verluidt niet zitten om geld te lenen aan Griekenland. Dat meldden meerdere Finse media zaterdagavond. Zo meldde de publieke omroep YLE dat de Finse mening over de Griekse voorstellen ,,momenteel negatief is”. De grootste krant van het land, Helsingin Sanomat, en de commerciële zender MTV zeiden dat Finland wil dat Griekenland de eurozone verlaat, tijdelijk of voorgoed.

Premier Juha Sipilä zou onder druk zijn gezet door zijn coalitiepartner, de populistische Ware Finnen. Die zouden bereid zijn het kabinet te laten vallen als Griekenland toch een lening krijgt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

‘Griekenland moet meer doen’

Griekenland hoeft er niet zomaar op te rekenen dat de andere eurolanden bereid zijn te gaan praten over een derde steunpakket. Het land zal meer en betere voorstellen moeten komen voordat de ministers van Financiën van de eurozone (eurogroep) het licht op groen willen zetten. Het moet vooral specifieker met daarbij ook een planning wanneer bepaalde hervormingen worden doorgevoerd.