Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 12066 tot 12070
Bron: NOS.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Grexit of niet, Nederland betaalt

Wat er dit weekend ook in Brussel besloten gaat worden over Griekenland, het gaat Nederland geld kosten. Of het nu is omdat Griekenland failliet gaat en leningen niet kan terugbetalen, of omdat Europa de portemonnee trekt voor extra noodsteun en schulden kwijtscheldt.

Nederland heeft bij elkaar ruim 20 miljard euro aan Griekenland geleend, blijkt uit berekeningen in opdracht van de NOS. Waar komt dat geld vandaan, en wat zien we daarvan terug als Griekenland failliet gaat of uit de euro stapt?

[...]

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Varoufakis zei al in 2011: ‘We zijn op weg naar het grote zwarte gat’

De voormalige Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis waarschuwde al in 2011, toen nog als hoogleraar economie, voor een scheiding tussen Noord- en Zuid-Europa.

In een interview met De Groene Amsterdammer vertelt hij: ‘Als we nu niet snel iets doen, krijgen we een scheiding langs de Rijn in Europa. Duitsland, Nederland, de Scandinavische landen, Slowakije, Polen verenigen zich in één Europa. De rest, inclusief Frankrijk, wordt het andere Europa. En het zal aan beide kanten veel pijn doen.’

[...]

Bron: dewaarheid.nu
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Sanctiepolitiek tegen Rusland kost 100 miljard euro

De economische sancties die het Westen uitvaardigde tegen Rusland kosten de EU bijna 100 miljard euro. Kennelijk had de Russische president Poetin gelijk, toen hij er herhaaldelijk voor waarschuwde dat de economische en financiële sancties tegen zijn land Europa zelf zullen schaden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Huis kopen vaak goedkoper dan huren

Door de extreem lage rente en door de snel stijgende huren is het nu bijna overal in Nederland goedkoper om een huis te kopen dan om te gaan huren. Dat schrijft de Volkskrant op basis van een uitgebreid onderzoek naar de Nederlandse woningmarkt. Vooral in de Randstad betalen huurders naar verhouding veel meer dan huizenkopers voor dezelfde ruimte.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Chinese beurs stijgt…maar helft markt ligt plat en overheid pompt geld

Het is gelukt! De vrije van van Chinese beurzen werd donderdag gestuit. Alleen: de helft van de aandelen deed even niet mee.

De Aziatische beurzen kenden donderdag een positieve handelsdag. Daarbij kwam er in ieder geval voorlopig een einde aan de enorme koersdalingen op de beurs van Shanghai. Tegen het einde van de handelsdag stond die beurs 6 procent in de plus.