Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12066 tot 12070
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Dit merken we in Nederland van de razendsnelle opmars van Chinese webwinkels

EverBuying, BangGoods, LightintheBox. Het zijn slechts drie namen van Chinese webwinkels die in Nederland voet aan de grond krijgen. En dat gaat op zijn weerslag hebben op het fysieke winkelaanbod.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Waarom blijven goudmijnen hun productie opschroeven?

Waarom zouden goudmijnen hun productie verder verhogen, nu het goud nog maar zo weinig oplevert? Het antwoord op deze vraag is heel simpel. De goudmijnsector zit diep in de schulden en moet dus wel blijven produceren om haar schuldenlast te kunnen dragen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Schulden stijgen sneller dan economische groei.

Het gaat maar door: In tijden waarin door linkse economen en politici gezegd wordt dat overheden veel te weinig investeren, zelfs dan blijft de overheidsschuld aangroeien.

Eurostat, het statistisch bureau voor de Europese Unie, laat weten dat de staatsschuld van alle eurolanden bij elkaar in het eerste kwartaal van 2015 meer gegroeid is dan de economie.

De teller kwam uit op 93 procent van het bruto binnenlands product (BBP). Dat is bijna een procent meer dan aan het einde van 2014. En dan te weten dat aanvankelijk de regels van Maastricht bepalen dat de overheidsschulden niet boven de 60 procent van het BBP mogen uitkomen…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

“Het is tijd voor Duitsland om uit de euro te stappen”

De Duitse MinFin Wolfgang Schäuble was degene die met het plan kwam om Griekenland een eurozone ‘time-out‘ te geven. Dat kwam hem op zowel veel lof als veel kritiek te staan.

Degenen die het exit-plan wel zien zitten, zijn vaak niet zozeer kritisch over Europa. Zij maken zich vooral zorgen over de gezamenlijke munt. Die dient vooral een politiek doel, zo stellen critici. Economisch gezien is er veel op aan te merken. Door vaste wisselkoersen kon over de jaren een grote onbalans ontstaan tussen noordelijke en zuidelijke landen, want de Club Med kon niet meer devalueren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Brussel voorlopig tevreden: Grieken voeren afspraken snel uit

De Grieken boeken snel vooruitgang bij het uitvoeren van afspraken die vorige week zijn gemaakt over hervormingen en besparingen. De onderhandelingen over nieuwe financiële steun zijn begonnen.

Het is de bedoeling in de tweede helft van augustus tot een akkoord te komen tussen Athene en de internationale geldschieters. Dat verklaarde Europees Commissaris Pierre Moscovici (Economische en Financiële Zaken) woensdag in Brussel.