Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 12076 tot 12080
Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

“Belangrijke steunniveaus goud doorbroken”

De goudprijs tikte deze week het laagste niveau in 5 jaar aan nadat het maandag 4 procent daalde als gevolg van China waar het edelmetaal massaal van de hand werd gedaan. 

Er lijken voor beleggers steeds minder redenen te vinden om goud aan te houden als een veilige haven die hen beschermt tegen risico’s. Zeker met het oog op een verdere stijging voor de dollar die in het vooruitzicht lijkt te liggen dankzij een aanstaande Amerikaanse renteverhoging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

De Fed treedt strenger op

De Amerikaanse centrale bank heeft zich de afgelopen jaren vooral erg zacht opgesteld, maar daar lijkt steeds meer verandering in te komen. De Fed heeft weliswaar lang de rente op het absolute dieptepunt gelaten, maar ook daar lijkt binnenkort verandering in te gaan komen. Janet Yellen stelt zich steeds strenger op en dat is volgens economen alleen maar goed voor de Amerikaanse economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Saxo Bank: Euro binnen 6 maanden naar pariteit met dollar

John Hardy, head of FX strategy bij Saxo Bank, verwacht dat de combinatie van een zwakke euro en een opkomende dollar binnen 4 tot 6 maanden zal leiden tot pariteit tussen de valuta’s.

In een note vertelt Hardy dat onder andere de deal met Griekenland kan zorgen voor de nodige euro/dollar verkopen. ‘Een hernieuwd enthousiasme kan terugkeren en ervoor zorgen dat de euro wordt verkocht. Daarin speelt Griekenland een rol maar ook zal de focus weer komen te liggen op het beleid van centrale banken en de divergentie die er in dat kader plaatsvindt tussen de ECB en de Amerikaanse Fed die op weg is om zijn eerste renteverhoging door te voeren.’

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Exit Duitsland uit euro om Europa te redden ?

Niet Griekenland, maar Duitsland is het probleem binnen de euro. Het klinkt als de omgekeerde wereld maar bij een diepere analyse lijkt dit een niet zo vreemd idee te zijn. De uitvoering ervan zou sneller kunnen gaan dan velen vermoeden indien er geen werk gemaakt wordt van een volledig Europese integratie.

De laatste ronde aan onderhandelingen tussen Griekenland en zijn Europese schuldeisers toonde pijnlijk duidelijk aan dat landen met een dergelijke economie nooit hadden mogen toetreden tot deze muntunie. Ironisch gezien zou het goed zijn voor de overige landen als Duitsland de muntunie zou verlaten in plaats van Griekenland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Rusland dreigt met importstop bloemen

Rusland heeft gezinspeeld op een importstop van alle bloemen uit Nederland. Volgens bronnen kan het dreigement worden gekoppeld aan de inspanningen die onder andere Nederland doet om de waarheid over vlucht MH17 boven tafel te krijgen, waaronder het voornemen om een internationaal tribunaal in te stellen.

Als officiële reden voor het voorgestelde importverbod stelt Moskou dinsdag dat bloemen uit Nederland vol met ongedierte zitten die een ,,ernstig gevaar” vormen voor de Russische economie en landbouw.