Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 12086 tot 12090
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Citi verwacht lagere goudprijs in 2016

Citi heeft haar verwachting voor de goudprijs voor dit jaar en voor volgend jaar naar beneden bijgesteld. Het koersdoel voor 2015 is verlaagd van $1.180 naar $1.140 per troy ounce, terwijl de verwachtingen voor volgend jaar neerwaarts zijn besteld van $1.195 naar slechts $1.050 per troy ounce. Volgens analisten van de bank is de aanhoudende dollarsterkte en de verwachting dat de Federal Reserve de komende kwartalen een strenger monetair beleid zal voeren reden om aan te nemen dat de goudprijs in dollars verder gaat dalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

La Douce France... 4.700 euro per maand om niet te werken

In Frankrijk heeft ingenieur Charles Simon (55), een kaderlid van de Société Nationale des Chemins de Fer (SNCF), tegen zijn werkgever klacht neergelegd. De man zit al twaalf jaar werkloos thuis, maar krijgt elke maand correct zijn loon van 4.700 euro doorbetaald. Charles Simon neemt daarmee echter geen genoegen en voert aan dat het bedrijf zijn carrière heeft geblokkeerd.

De man heeft bij de rechtbank klacht neergelegd om een compensatie te eisen voor de mogelijke promoties en nieuwe professionele opportuniteiten die hij door de houding van zijn werkgever heeft gemist. Volgens de SNCF getuigt Simon echter zelf vooral van onwil en wil hij geen nieuwe functie opnemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Programmeurs in twee kampen over toekomst Bitcoin: dreigt een splitsing?

Binnen de kerngroep van vijf programmeurs die sleutelen aan Bitcoin is een machtsstrijd gaande over de toekomst van de digitale munt. Centrale vraag is of de achterliggende software meer transacties per dag moet kunnen verwerken. 

Het draait allemaal om de grootte van een ‘block’, de naam van een batch transacties. Om dat goed te begrijpen is eerst een uitleg nodig van de technologie achter de Bitcoin.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Is er een tekort aan fysiek zilver?

De zilverprijs kreeg vorige maand een heuse pandoering te verwerken, het zilvercontract bereikte op 24 juli een dieptepunt op 14,39 dollar per ounce, meer dan 8% lager dan de koers op 1 juli (15,70 dollar per ounce).

Deze prijsevolutie was vreemd, omdat de vraag naar fysiek zilver van investeerders op datzelfde moment  zeer groot was. In de maand juli werd er meer zilver aangekocht via goud999 dan tijdens gelijk welke andere maand in 2015!

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

China injecteert bijna $100 miljard in bankensector

De Chinese centrale bank heeft deze week bijna $100 miljard van haar valutareserves in twee Chinese banken geïnjecteerd. De maatregel is bedoeld om de kapitaalbasis van beide banken te versterken en daarmee de kredietverlening aan de economie te versoepelen.