EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12086 tot 12090 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 14 december 2015

Noodlijdende oliesjeiks gooien laatste troef op tafel

Het water staat de Saoedi’s aan de lippen. Nu de olieprijs verder wegzakt lijkt het totale bankroet dichterbij dan ooit. Het land waar iedere burger aan het subisidie-infuus van de oliemiljarden hangt, staat op instorten.

Saoedi-Arabië heeft niets anders dan olie. De burgers krijgen riante uitkeringen, betaald met olie-dollars, en hebben geen specifieke skills. Het is een parasitair volk dat niks anders dan vrouwen stenigen en apostaten onthoofden om handen heeft. Zonder olie-inkomsten wordt het land gecatapulteerd naar het stenen tijdperk.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 14 december 2015

Russen verbieden één van wereld’s grootste gasleveranciers te exporteren naar Europa

Turkmenistan, dictatoriaal geregeerd en geïsoleerd zit op enorme gasreserves. De export naar Europa is echter geblokkeerd waardoor het amper kan genieten van de enorme mogelijkheden.  Het land wil nu een nieuwe gasleiding aanleggen naar het Oosten, dwars door een land in oorlog, Afghanistan….

De Kaspische Zee scheidt Europa van Azië, een meer welke kan overstoken worden in ongeveer 17u met de veerboot. Een nieuwe pijpleiding aanleggen van ongeveer 300 km om dit meer te overbruggen is amper een technische uitdaging en zou op die manier de Europese markt openen voor gas uit Turkmenistan. Het probleem is echter dat de overige aangrenzende staten, in het bijzonder Rusland, hier op zijn zachtst gezegd nogal wat problemen mee hebben.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 14 december 2015

Beleggen in Goudmijnen 2015: -21%

De aandelenkoersen van de grootste goudmijnen zijn dit jaar extreem volatiel geweest. Een goudmijnen zag de koers zelfs.....

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: maandag 14 december 2015

Woensdag rentedag: verhoogt de Fed nu echt de rente?

Beleggers wereldwijd kijken deze week met grote belangstelling naar het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve. Woensdag wordt namelijk het belangrijke rentebesluit genomen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Fed dan voor het eerst sinds 2006 de rente gaan verhogen.

Beleggers wereldwijd kijken deze week met grote belangstelling naar het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve. Woensdag wordt namelijk het belangrijke rentebesluit genomen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Fed dan voor het eerst sinds 2006 de rente gaan verhogen.

Naar verwachting acht de Fed de Amerikaanse economie robuust genoeg om een renteverhoging aan te kunnen. Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten staat al sinds de financiële crisis van 2008 op het historisch lage peil van 0 tot 0,25 procent. In september besloot de Fed nog af te zien van een renteverhoging, wat als een verrassing kwam op de financiële markten, omdat was verwacht dat de rente die maand al opgekrikt zou worden.

Een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed acht de tijd nu wel rijp voor een rentestap. De meeste economen denken dat de Fed het renteniveau in ’s werelds grootste economie zal verhogen tot een niveau van 0,25 tot 0,5 procent. Het rentebesluit wordt woensdag om 20.00 uur Nederlandse tijd naar buiten gebracht, gevolgd door een toelichting van Fed-voorzitter Janet Yellen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 14 december 2015

Vermeende uitvinder Bitcoin wilde voor $85 miljoen goud kopen

Craig Wright, de vermeende uitvinder van de Bitcoin, wilde in 2013 voor $85 miljoen goud kopen. Volgens de Australian had hij met zakenman Mark Ferrier uit Perth een deal gesloten om voor tientallen miljarden dollars aan goud te kopen met Bitcoins. Ook was hij van plan geweest software te kopen met de virtuele munt, die hij nodig had om een nieuw bedrijf op te starten.

Lees verder op Hollandgold
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs