Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12096 tot 12100
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Rusland staat voor een onmogelijke opdracht

We hebben de vorige weken excessief de schuldencrisis in Griekenland en de crash in China besproken. Nu blijkt dat er buiten deze 2 landen nog een land zich in grote problemen bevindt, namelijk Rusland.

In bepaalde regio’s van het gigantische land loopt de schuld, volgens Standard & Poor’s op tot 144% van de inkomsten. Nog eens enorm veel regio’s, voornamelijk aan de Oekraïense grens kampen met tekorten die makkelijk de 100% overtreffen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Jim Rickards onthult mysterie achter Chinese goudupdate

Vrijdag gaf China nieuwe cijfers vrij over hoeveel goud haar centrale bank bezit. De goudvoorraad groeide de voorbije zes jaar met 57% tot 1.658 ton. Een cijfer dat enigszins teleurstelde en meer vragen oproept. Vragen die Jim Rickards weet te beantwoorden.

De theorie van goudkevers was altijd dat de Chinezen in het geheim enorme hoeveelheden goud kochten de laatste jaren. De invoer vanuit Hong Kong, de binnenlandse goudproductie en andere factoren zouden aantonen dat China ongeveer 4000 ton goud bezit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Russische miljardair doneert 100 miljard om buitenaards leven te ontdekken

De Russische miljardair Joeri Milner doneert 100 miljoen dollar voor de zoektocht naar buitenaards leven. Met het geld kunnen wetenschappers grote telescopen afhuren.

Hij verdiende miljarden met op tijd instappen bij techbedrijven, maar vanaf zijn jeugd heeft hij een fascinatie voor het heelal. De Russische durfinvesteerder Joeri Milner maakte maandag bekend dat hij de komende tien jaar 100 miljoen dollar beschikbaar stelt voor de Search for Extraterrestrial Intelligence – afgekort SETI, voor de liefhebbers. Dat schrijft Bloomberg.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Fed: grote banken VS moeten reserves met 200 miljard dollar aanvullen

De acht grootste Amerikaanse banken moeten in totaal 200 miljard dollar aan hun reserves toevoegen om te kunnen voldoen aan nieuwe kapitaaleisen van de Federal Reserve. De centrale bank van de VS wil daarmee voorkomen dat het financiële systeem opnieuw instort.

De extra buffer staat gelijk aan 1 tot 4,5 procent van de bezittingen van de banken, die de keuze hebben tussen zoeken naar nieuw kapitaal of de verkoop van onderdelen. De nieuwe regels gelden namelijk niet voor kleinere banken. ,,Ze moeten of substantieel meer geld aanhouden, zodat ze toekomstige crises waarschijnlijk overleven of ze moeten kleiner worden zodat ze het financiële systeem minder schade berokkenen”, zei Fed-presidente Janet Yellen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

20 juli: Merkel heeft Griekenland weer in de mand, nu Schäuble nog en 8 andere dingen die je moet weten

Of Griekenland er beter van wordt, is een tweede, maar het land luister weer. Nu moet Merkel nog zorgen dat haar minister van Financiën Wolfgang Schäuble zich koest houdt. Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.