EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
35
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
28
kliks
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12096 tot 12100
Geplaatst op: woensdag 9 september 2015

Nicole Foss over grenzen aan de groei en de komende financiƫle crisis

Nicole Foss was een van de peakoil-pioniers, die voor het weblog The Oildrum schreven.

Nicole Foss was een van de peakoil-pioniers, die voor het weblog The Oildrum schreven.

Tegenwoordig schrijft zij op haar eigen weblog The Automatic Earth over de problemen waar wij de volgende generaties mee opzadelen.

De video hieronder is een weergave van een interview met Nicole Foss van bijna 2 uur.

Zij legt helder en duidelijk uit dat de lage olieprijs van het afgelopen jaar niet betekent dat peakoil niet bestaat. De lage olieprijs laat zien dat onze industriƫle samenleving aan het krimpen is. En dat onze maatschappij zich de moeilijk winbare, onconventionele olie helemaal niet kan veroorloven.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: woensdag 9 september 2015

'Armoede in Europa neemt toe'

De armoede in Europa is de afgelopen jaren toegenomen.Ā Tussen 2009 en 2013 groeide het aantal mensen in de EU dat geld tekort komt voor een normaal bestaan met 7,5 miljoen.

De armoede in Europa is de afgelopen jaren toegenomen.Ā Tussen 2009 en 2013 groeide het aantal mensen in de EU dat geld tekort komt voor een normaal bestaan met 7,5 miljoen.

Dat stelt ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib in een woensdag gepubliceerd rapport.

Daarbij werd in negentien landen een toename geregistreerd. In totaal hadden bijna 50 miljoen mensen te weinig middelen voor bijvoorbeeld de verwarming van hun huis of om onvoorziene uitgaven te kunnen dragen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 9 september 2015

Neemt Rusland via Gazprom de gasvelden in de Noordzee over ?

Wat omwille van geopolitieke redenen nooit zou kunnen gebeuren lijkt nu plots werkelijkheid te worden. Waar de olie-en gasvelden in Europa sinds decennia worden beheerd door internationale giganten in plaats van door de respectievelijke landen lijkt zonet een gevaarlijk precedent geschapen te zijn. Door middel van een ruil met BASF is het Russische Gazprom eigenaar geworden van gasvelden in de Noordzee.

Omwille van de gevoelige politieke situatie lijkt de Britse regering nu te willen ingrijpen in deze vrije marktwerking. Hiermee zou de overheid zich echter op een gevaarlijk pad begeven welke aantonen hoe landen afhankelijk geworden zijn van grote multinationals welke beslissingen nemen boven de hoofden van regeringsleiders.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 9 september 2015

Wereldbank pleit voor geduld bij Fed

De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, zou moeten wachten met het verhogen van de rente tot de wereldeconomie in stabieler vaarwater is gekomen. Dat betoogt hoofdeconoom Kaushik Basu in een dinsdag gepubliceerd interview met zakenkrant Financial Times.

Door al bij de beleidsvergadering volgende week het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten te verhogen, loopt de Fed het risico ,,paniek en verwarringā€ te zaaien in veel opkomende economieĆ«n, zegt Basu. Hij wijst op de recente turbulentie op de financiĆ«le markten in China, die wereldwijd voor onrust zorgde.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 9 september 2015

De Duitse industrie blijft draaien

De Duitse economie wordt vaak gezien als de motor van de Europese economie. De afgelopen jaren heeft Duitsland namelijk bewezen dat het ondanks de wereldwijde economische strubbelingen goed kan blijven presteren. Maar, de Duitse economie heeft de afgelopen maanden ook wat steekjes laten vallen. Zo wist de industriƫle productie de afgelopen tijd minder goed te presteren dan vooraf werd gehoopt. Gelukkig is Duitsland nu naar buiten getreden met licht optimistische cijfers over haar industrie.

Op maandag liet het ministerie van economie in een verklaring weten dat de Duitse industrie ten opzichte van een maand geleden met 0,7 procent is gegroeid. Reuters wist hier echter wel aan toe te voegen dat dit minder goed was dan waar de analisten op hadden gerekend. Het onderzoek van Reuters wijst namelijk uit dat de analisten hadden gerekend op een groei van 1 procent.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs