Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1211 tot 1215
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juli 2017

Het NADEEL van de twijfel

Vorige week wist Janet Yellen te vertellen dat een crisis zoals in 2008 niet waarschijnlijk was “in our lifetime”, en dit omdat het banksysteem “very much stronger” zou zijn geworden. Tja. Vertel dat aan één van de mensen in onze groeiende lijst aan prospects die maar liefst 2 ton verloor toen Banco Popular diezelfde week “gered” werd. Om van de Italiaanse banken nog maar te zwijgen.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: dinsdag 11 juli 2017

US Super Imperialism and The Collapse of the International Monetary System

One of China’s most prominent economist Dr. Xiang recently explained the current dollar-system in his McKinnon Lectures titled; The Collapse of the International Monetary System, in Beijing in 2016. I met Dr. Xiang a few times in the last few years and I know he has read The Big Reset with great interest. He can be seen as a representative for the younger and much more ‘militant’ generation of Chinese economist. He has expressed some strong criticism on the US and is not a supporter of the SDR-solution.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 11 juli 2017

Gladwell: “VS staan aan vooravond van lange periode van verzet”

De Canadese succesauteur Malcolm Gladwell, bekend van boeken als “The Tipping Point” (5 miljoen exemplaren verkocht) “Blink”, en “The Outliers” was zondagochtend te gast bij NBC’s “Sunday Today”. Gladwell is de zoon van een Britse vader en een Jamaicaanse moeder en studeerde geschiedenis aan de universiteit van Toronto. Hij is een exponent van de populaire wetenschappelijke cultuur en staat bekend om zijn brede visie op globale gebeurtenissen.

Presentator Willie Geist vroeg Gladwell om dieper in de gaan op de huidige, turbulente fase waar de VS door gaan:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juli 2017

Wat is de blockchain nu precies?

De blockchain kan de rol van veel traditionele vertrouwde partijen in de financiële sector (vooral banken en verzekeraars), maar ook zeker van accountants en notarissen in de komende jaren overnemen. In een zeer heldere video hieronder, gemaakt door de Volkskrant, wordt in hapklare brokken uitgelegd hoe blockchain nu exact werkt en hoe de essentiële functies van de “vertrouwde derde partij”, ook wel “trusted third party” genoemd, worden geautomatiseerd en wat de implicaties daarvan zijn. Bekijk hier overigens ook de documentaire ‘The blockchain and us’.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 10 juli 2017

BIS ziet zorgelijke toename van zombiebedrijven

Ondanks het extreem soepele monetaire beleid van centrale banken stijgt het aantal ‘zombiebedrijven’ in de ontwikkelde economieën. Dat schrijft de Bank for International Settlements (BIS) in haar nieuwste jaarverslag. De belangrijkste oorzaak daarvoor lijkt een gebrek aan productiviteitsgroei in zowel de ontwikkelde economieën als in de opkomende markten.