Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 12106 tot 12110
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Waarom de dollar de rest van dit jaar zal outperformen

Dollarbulls hebben niet de meest makkelijke maanden achter de rug. Een vliegende start van 2015 zorgde ervoor dat de Amerikaanse dollar in rap tempo opliep naar de hoogste niveaus in jaren tegenover de euro en de yen. Toen verloor de valuta echter weer aan kracht.

Maar de fase waarin de dollar aan kracht verloor lijkt achter ons, en de greenback lijkt zijn weg omhoog langzaam weer te vinden. Zo steeg de dollar vorige week voor de tweede week op rij nadat een banenrapport liet zien dat de werkloosheid in Amerika is gedaald naar het laagste niveau in 7 jaar.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Aantal auto’s in Nederland groeit nog nauwelijks

Afgelopen week publiceerde het CBS nieuwe cijfers over het aantal auto’s in Nederland. Het is een mooie overzichtelijke tabel, je kunt ook kijken hoeveel auto’s er zijn in jouw stad of in jouw provincie.

Ik ben meer geïnteresseerd in de ontwikkelingen van de laatste jaren (na de grote recessie van 2008 en 2009).

Op 1 januari 2015 stonden en reden er in Nederland 7,98 miljoen personenauto’s. Een jaar eerder stond de teller op 7,93 miljoen. De groei van het wagenpark in 2014 bedroeg 0,6%.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Zondag ultieme Europese top over Griekenland

De speciale Europese top over de toekomst van het noodlijdende Griekenland begint zondag om 16.00 uur in Brussel. Eerst komen de leiders van de negentien eurolanden bijeen. Twee uur laten voegen zich daar de leiders van de overige negen EU-lidstaten bij.

Dat is donderdag bekendgemaakt. Europees president Donald Tusk noemt zondag de ultieme deadline om een oplossing te vinden voor de Griekse crisis. De afgelopen weken waren er al twee ingelaste toppen van de eurolanden over de aanhoudende Griekse crisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

IMF: Grexit is niet schadelijk

De tijd begint langzamerhand steeds meer te dringen voor de Grieken en dat zorgt bij veel mensen voor de nodige kopzorgen. Toch zijn die kopzorgen, als we het IMF mogen geloven, nergens voor nodig. Het IMF heeft namelijk haar mening gegeven over de huidige situatie en laat doorschemeren dat zij niet al te grote problemen verwacht wanneer er een eventuele Grexit zal gaan plaatsvinden.

Of die Grexit er uiteindelijk gaat komen weet niemand, zo ook het Internationale Monetaire Fonds niet. Toch reageren zij in een persbericht op de mogelijkheid die er bestaat dat Griekenland daadwerkelijk de Eurozone zal gaan verlaten. Volgens het IMF is de Europese economie op dit moment sterk genoeg om deze tegenslag te verwerken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Renteverhoging dit jaar nefast voor wereldeconomie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft nog maar eens van zich laten horen inzake de geplande renteverhogingen van de Federal Reserve, de Centrale bank van de Verenigde Staten van Amerika.

Eerder in juni werden er door de Fed berichten de wereld ingestuurd waarin ze duidelijk maakten dat de Amerikaanse economie bijna klaar is voor een serie van renteverhogingen.