EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12106 tot 12110 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 14 december 2015

De financiële oorlog tegen IS

Terreurgroep IS bombarderen zal niet volstaan om een eind te maken aan hun expansieve gruwelbewind. Dat weten ook de VS, die de internationale militaire coalitie tegen IS leiden. Washington gaat nu achter het geld van de terroristengroepering aan. Deze week komt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bijeen om de financiële strijd tegen IS te bespreken. Maar waar haalt IS zijn fondsen en hoe kan die geldstroom ingedijkt worden?

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 14 december 2015

Prijs van ijzererts nadert cruciaal punt voor grote mijnbouwconcerns

IJzererts zit, net als olie, in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag werd met 37 dollar per ton een nieuw dieptepunt bereikt. De vergelijking met olie dringt zich op. Hoelang is de strategie van de goedkoopste producenten nog werkbaar? 

“De duurste operaties van de vier grootste producenten – Vale, BHP, Rio en Fortescue – lijden verlies bij prijzen onder de 40 dollar per ton,” zo zegt John Kovacs, commodities econoom bij Capital Economics in Londen. Hij denkt dat de break-even niveaus voor de mijnbouwconcerns tussen de $28 en $39 liggen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 14 december 2015

14 december: Draghi klaar met stimuleren en 5 andere dingen die je moet weten

Economen denken dat Draghi klaar is met het verruimen van het monetaire beleid. In de VS zijn ze daar allang mee klaar, en gaat de rente omhoog woensdag. Geen belegger die daar nog over twijfelt. Arne Petimezas van AFS Group praatje bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 14 december 2015

Overname BG door Shell kost duizenden banen

De beoogde overname door Shell van gasproducent BG gaat naar verwachting wereldwijd 2800 banen kosten. 

De beoogde overname door Shell van gasproducent BG gaat naar verwachting wereldwijd 2800 banen kosten. 

Dat komt neer op 3 procent van het totale aantal werknemers van het gecombineerde bedrijf, meldde Shell maandag.

Shell maakte eerder dit jaar al bekend dat het wereldwijd 7.500 arbeidsplaatsen schrapt. Het banenverlies als gevolg van de overname van BG, waarvan de potentiële kostenvoordelen op 3,5 miljard dollar worden geschat, komt daar bovenop.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 14 december 2015

Noodlijdende oliesjeiks gooien laatste troef op tafel

Het water staat de Saoedi’s aan de lippen. Nu de olieprijs verder wegzakt lijkt het totale bankroet dichterbij dan ooit. Het land waar iedere burger aan het subisidie-infuus van de oliemiljarden hangt, staat op instorten.

Saoedi-Arabië heeft niets anders dan olie. De burgers krijgen riante uitkeringen, betaald met olie-dollars, en hebben geen specifieke skills. Het is een parasitair volk dat niks anders dan vrouwen stenigen en apostaten onthoofden om handen heeft. Zonder olie-inkomsten wordt het land gecatapulteerd naar het stenen tijdperk.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs