Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 12106 tot 12110
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 4 augustus 2015

Chinese beurs omhoog na verkoopverbod

De Chinese aandelenmarkt is dinsdag met een winst van 3,69% gesloten, nadat een aantal brokers een verbod had ingesteld op het short gaan op aandelen (short selling). Kort daarvoor was de Shanghai Stock Exchange nog gezakt naar het laagste niveau in drie weken tijd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 4 augustus 2015

Steve Keen: “Volgende grote crisis komt in China”

Volgens econoom Steve Keen moeten we de komende maanden vooral China goed in de gaten houden. De afgelopen jaren heeft China een gigantische private schuldenbubbel gecreëerd, waardoor de economie snel kon groeien. Door de schuldengroei konden bedrijven en huishoudens op korte termijn veel meer investeren en consumeren, maar dat bestedingsniveau is op de lange termijn niet houdbaar.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 4 augustus 2015

Even bijpraten met Paul Buitink over reinvent.money, Bitcoin en meer

Paul Buiging is een Nederlander van afkomst die sinds kort weer terug is in Nederland, dit na enkele jaren woonachtig geweest te zijn in Ecuador. In de Nederlandse Bitcoin wereld kennen we Paul al langer van zijn wekelijkse show 'de week van Bitcoin' en zijn 'geld voor de toekomst' conferentie vorig jaar in Rotterdam. Ook dit jaar zal hij een conferentie organiseren genaamd 'reinvent.money' waar diverse sprekers en panels hun visie zullen gaan geven op mogelijke geldalternatieven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Bloedbad in Athene

Na vijf weken gedwongen sluiting van de Griekse beurs opende ze vandaag weer. De echo van openingsbel was nog te horen en de Athex Composite index dook al ruim 20% omlaag. Een bloedbad waar vooral de Griekse banken zwaar in werden getroffen.

De Griekse nationale bank en de bank Piraeus namen een duik van wel 30%, het maximum toegelaten dagelijkse percentage op de beurs van Athene. Zo valt de Griekse aandelenmarkt waarschijnlijk helemaal terug tot op het steunniveau van september 2012.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Griekenland -17%, koperprijs op nieuw dieptepunt

De Griekse ATHEX 20 index opende vanochtend ruim 20% in min. Rond het middaguur staat er een verlies van zo’n 17% op het bord. De beurs handelde weer voor het eerst sinds 26 juni. Is deze daling een grote verrassing? Totaal niet. Een aantal Griekse aandelen handelen ook dagelijks in de VS. En de Global X FTSE Greece 20 ETF (GREK), waarvan de dagelijkse omzet op zo’n $ 15 miljoen ligt, zakte sinds 21 juni al met zo’n 17% in euro.

Met name banken gaan hard onderuit. Het bekendste trio – Alpha Bank, National Bank en Piraeus Bank –  vielen alle drie met dagelijkse limiet van 30%. Ondanks de overeenkomst moeten de partijen nog onderhandelen over de details voordat Europa het eerste pakket vrijgeeft. De Grieken zelf schijnen aan te sturen op € 24 miljard, waarvan € 10 miljard bestemd zou zijn voor de herkapitalisatie van banken. Maar volgens de Europese Commissie is een deal in augustus hierover onwaarschijnlijk. Nieuwe overbruggingskredieten zouden noodzakelijk zijn.